ایران در ۴ دهه گذشته، از طریق تشکیل کنفرانس‌های وحدت اسلامی نقش بسیار پر رنگی در راستای ایجاد همدلی بین مسلمانان ایفا کرد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله در ماه ربیع الاول به مناسبت میلاد آخرین فرستاده خدا و به ابتکار امام خمینی (ره) بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، فاصله ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول در ایران و بسیاری از کشور‌های اسلامی، هفته وحدت برگزار می‌شود تا مسلمان به جشن و سرور بپردازند.

این گام مثبت از طرف امام راحل در جهت تقویت و استحکام وحدت امت اسلامی و ارائه الگو و نمونه عملی برای ما مسلمانان بود که در تمام مسائل عمده اختلافی بیاندیشند و راه‌های وحدت و اتفاق را جست وجو کنند.

امسال ۸ آبان‌ماه مصادف با ۱۲ ربیع الاول که سالروز ولادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) به روایت اهل سنت است، سی‌و‌چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی به صورت مجازی و با حضور حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و حجت‌الاسلام والمسلمین شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی رسما آغاز به کار کرد.

مراسم افتتاحیه از ساعت ۹ صبح پنچشنبه به صورت مجازی و از طریق سایت اصلی کنفرانس وحدت برگزار شد. بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بیش از ۱۶۷ شخصیت برجسته جهان اسلام از ۴۷ کشور و همچنین ۱۲۰ سخنران داخلی به صورت وبینار پیرامون موضوعات کنفرانس به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست که به صورت مجازی برگزار شد گفت که مسئله فلسطین همچنان مسئله اول جهان اسلام و حمایت از آرمان فلسطین و قدس شریف، پیوند­ دهنده بین مسلمانان سراسر عالم است.

وحدت خاری در چشم دشمنان اسلام/ایران در ۴ دهه گذشته چه نقشی در افزایش وحدت اسلامی داشت؟

پیش بینی می‌شود ۳۵۰ سخنران از مناطق مختلف جهان شامل آفریقا، غرب آسیا، شرق آسیا، آمریکای جنوبی، شبه قاره هند و... در کنفرانس سخنرانی داشته باشند که به زبان‌های مختلف فارسی، عربی، انگلیسی، ایتالیایی، روسی، مالایی، ترکی و ... در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.

چرا هفته وحدت، هفته وحدت شد!

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره دلیل نامگذاری هفته وحدت می‌فرمایند که  «یکی از ابزار‌های همیشه مورد استفاده‌ی دشمنان ملت‌های مسلمان برای اختلاف، مسئله‌ی اختلافات مذهبی، شیعه و سنی و از این قبیل بوده. دعوا درست کنند، اختلاف ایجاد کنند، برادران را به جان هم بیندازند، اختلافات را بزرگ کنند، برجسته کنند، موارد اشتراک و اتحاد را ضعیف کنند، کمرنگ کنند، یک چیز کوچک را بزرگ کنند، برجسته کنند؛ این همه نقاط اشتراک را که بین برادران سنی و شیعه هست، کوچک کنند، ضعیف کنند؛ این کاری است که دائم انجام گرفته است، الان هم دارد انجام می‌‎گیرد.

جمهوری اسلامی از اولین روز در مقابل این توطئه ایستاده است؛ علت هم این است که ما ملاحظه‌ی کسی را نمی‌کنیم؛ این عقیده‌ی ماست. قبل از اینکه نظام اسلامی تشکیل شود، برادران ما، بزرگان نهضت، بزرگان مبارزه‌ی انقلابی در آن روز - که هنوز خبری از حکومت اسلامی و جمهوری اسلامی نبود - در جهت وحدت شیعه و سنی تلاش می‌کردند. من خودم در بلوچستان تبعید بودم. از آن زمان تا حالا با علمای سنی حنفی شهر‌های بلوچستان - ایرانشهر و چابهار و سراوان و زاهدان - با آنهائی که بحمدالله زنده هستند، رفیقیم، نزدیکیم، صمیمی هستیم. من آنجا تبعیدی بودم، دستگاه‌ها نمی‌خواستند بگذارند تلاشی از سوی ما انجام بگیرد؛ اما در عین حال ما گفتیم بیائید کاری کنیم که یک نشانه‌ای از اتحاد شیعه و سنی را در این شهر نشان بدهیم؛ که این مسئله‌ی هفته‌ی وحدت - ولادت نبی اکرم در دوازدهم ربیع‌الاول به روایت اهل سنت، و در هفدهم ربیع‌الاول به روایت شیعه - آن روز به ذهن ما رسید و در ایرانشهر آن را عمل کردیم؛ یعنی از دوازدهم تا هفدهم جشن گرفتیم. این یک فکر عمیقی بوده است، مال امروز و دیروز نیست»( ۱۳۹۰/۰۷/۲۵).

ضرورت پررنگ تر شدن وحدت اسلامی

حسن هانی زاده در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت که جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره منادی وحدت بین مسلمانان برای تقابل با جریان‌های تکفیری بوده و است، با توجه به اینکه اساسا یکی از راهبرد‌های قدرت‌های استکباری ایجاد شکاف بین مذاهب مختلف اسلامی و تقابل بین کشور‌های مسلمان است، لذا به نظر می‌رسد که شرایط فعلی به گونه‌ای است که باید این وحدت بیش از گذشته پر رنگ‌تر شود، به ویژه اینکه یک سلسله تحرکاتی از سوی صهیونیست‌ها و رسانه‌های مختلف صهیونیستی برای انزوای مسلمانان و ایجاد شکاف بین مسلمانان از جمله اهانت‌های اخیری که به ساحت مقدس حضرت رسول اکرم (ص) از سوی یکی از نشریات فرانسوی انجام گرفته است و پشتیبانی رئیس جمهور فرانسه از اقدامات این نشریه ضد اسلامی نشان می‌دهد، این تحرکات در کانون کشور‌های غربی که مدعی دموکراسی و آزادی هستند، شکل گرفته است.

وحدت خاری در چشم دشمنان اسلام/ایران در ۴ دهه گذشته چه نقشی در افزایش وحدت اسلامی داشت؟

او همچنین گفت که جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده است تا از رهگذر ایجاد وحدت و پرهیز از اختلافات شکلی و ظاهری بین مسلمانان، چهره واقعی استکبار و صهیونیسم بین المللی را برای ملت‌های مسلمان آشکار کند. در طول ۴ دهه گذشته جمهوری اسلامی ایران از طریق تشکیل کنفرانس‌های وحدت اسلامی نقش بسیار پر رنگی در راستای ایجاد رفاه و همدلی بین مسلمانان ایفا کرد، لذا به نظر می‌رسد در این خصوص سازمان همکاری‌های اسلامی باید نقش مهم تری در حل اختلافات مسلمانان و ایجاد همگرایی بین ملت‌های اسلامی ایفا کنند.

هانی زاده گفت که متاسفانه همین سازمان همکاری‌های اسلامی در مقابل هژمونی‌های نظامی و فرهنگی قدرت‌های استکباری سکوت اختیار کرده است، لذا ملت‌های اسلامی باید در این زمینه اقدام کنند و با پرهیز از اختلافات ظاهری و شکلی به سمت همگرایی بیشتر و ایجاد وحدت و همدلی گام بردارند.

کرونا تاثیری در وحدت اسلامی دارد؟/ بازوهای نرم و سخت استکبار جهانی برای ایجاد شکاف بین مسلمانان

سیدهادی سید افقهی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اهمیت وحدت اسلامی و اینکه در شرایط کرونایی چگونه می‌توان اثرگذاری هفته وحدت را بیشتر کنیم، گفت که امروز بازتاب و گستره پوشش فضای مجازی بسیار بیشتر از فضای حضوری است؛ نرم افزار‌های متعدد این امکان را برای میلیون‌ها آدم فراهم می‌کنند و از تکنیک وبینار‌ها خوب استفاده می‌شود. بحث ابزار‌ها قابل جایگزینی است، همچنین در تکنینک و سازوکار‌های رساندن پیام وحدت مشکل نداریم، اما با توجه به هجمه غرب به ویژه با توهینی که مکرون به حضرت رسول (ص) کرد، همچنین فرصت‌ها و تهدید‌هایی که امروز جهان اسلام با آن روبه رو است، ضرورت اتحاد و انسجام مسلمانان بیشتر شده است.

سید افقهی همچنین در این باره گفت که استکبار جهانی مدتی گروه‌های تکفیری را سازماندهی کرد و به نام خلافت اسلامی جنایت‌هایی را مرتکب شد، اما تا زمانی که ما فاکتور‌های وحدت و سقف مشترکمان برقرار است، می‌توانیم به سمت تحقق وحدت عملی حرکت کنیم. عواملی مانند سیره حضرت رسول، قرآن کریم و قبله واحد منجر به افزایش وحدت می‌شود.

وحدت خاری در چشم دشمنان اسلام/ایران در ۴ دهه گذشته چه نقشی در افزایش وحدت اسلامی داشت؟

کارشناس مسائل بین الملل گفت امروز که شاهد هجمه‌های مختلف هستیم و استکبار جهانی تمامی بازو‌های سخت و نرم خود مانند حمله نظامی به یمن، جنگ روانی، تحریف حقایق و ناوگان تبلیغات را به کار گرفته است، همچنین بحث عادی سازی برخی از کشور‌های عربی که ادعای مسلمانان بودن می‌کنند، اما امروز از پشت به مسئله فلسطین خنجر می‌زنند، امروز از هر زمان دیگری بیشتر نیاز است که رهبران سیاسی، رهبران دینی، روشنفکران، فرهیختگان، فضای مجازی، فضای رسانه‌ای و محققان بیشتر بر مشترکات اسلامی تاکید کنند.

سید افقهی ادامه داد در همه ادیان و فرقه‌های مذهبی و غیر مذهبی اختلاف وجود دارد، اما می‌شود که اختلافات جزئی را کنار بگذارند و به سمت وحدت بروند. امام خمینی (ره) که خودشان مبتکر هفته وحدت بودند، فرمودند مفهوم وحدت شیعه و سنی این نیست که دست از اعتقادات خود بردارند، بلکه ما می‌گوییم از آنجایی که امروز دشمن مشترک داریم، باید اختلافات را کنار بگذاریم و بر اساس اشترکات و اتحادات بر مساحت‌های مشترک تاکید کنیم نه اینکه سنی شیعه شود یا برعکس. وحدت یعنی اکنون باید ابزار‌ها و برنامه هایمان را برای مقابله با دشمنانی که قسم خورده‌اند تا اسلام و مسلمانان را نابود کنند را به کار گیریم و با سیاست کلی و همکاری در برابر توطئه‌هایشان بایستیم و آن را خنثی کنیم.

گزارش از فاطمه زهرا نصراللهی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۵ ۰۸ آبان ۱۳۹۹
وحدت!!!!
Canada
ناشناس
۲۰:۳۴ ۰۸ آبان ۱۳۹۹
الحمداله در کنار هم هزاران سال است که زندگی میکنیم با وجود دین های گوگونان و زباتها و فرهنگها و اداب و رسوم های گوناگون .
به کوری چشم دشمن خارجی و داخلی
همینطور پیش خواهیم رفت
چونکه همه ما اول ایرانی هستیم و بس
نقطه قوت ما همین تنوع در دین .زبان .فرهنگ و رسوم است
اگر از ایران زمین دیدن کنید
کل دینا را دیده اید
الحمداله تنوع اب و هوایی
از کویر زیبا تا شمال زیبا
از جنوب با مردمان خونگرم تا کرد و لرهای وطن پرست
به ایران زمین می بالیم .دوستت داریم وطن
هر جای دینا که باشیم
قلب مان برای وطن می تپد
Iran (Islamic Republic of)
محمد باقر شیبانی
۲۰:۰۶ ۰۸ آبان ۱۳۹۹
برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی
که در نظام طبیعت ضعیف پامال است
اگر ایران قوی و مقدر تر از این که هست بشود ،دیری نمی پاید که تمام مسلمانان از آن و سیاستهایش پیروی خواهند کرد و یک مشت و یکصدا علیه زورگویان خواهند ایستاد.در حال حاضر ایران باید کلید تبلیغات برای ایجاد یک دموکراسی در کشورهای شاه نشین اسلامی را روشن کند تا ملتهای مسلمان اما دربند شاهان و سلاطین خلاصی یابند.
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۶:۳۶ ۰۸ آبان ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
هفته وحدت اسلامی امت واحده رسول الله ص را به جمیع مومنین مسلمین سر تا سر جهان اسلام ناب محمدی ص تبریک و تهنیت عرض می کنیم انشاءالله تمدن نوین اتحادیه پر قدرت و مقتدر و پیشرفته عدالت گستر بدون تبعیض باشکوه و با عظمت متمدنین تمدن سازان جهان اسلام ناب محمدی ص بر پایه نظم و هماهنگی و یکپارچگی و برادری و برابری و خردمندی عدل و عدالت بدون تبعیضگری قرآن کریم مقدس هدایتگر کل بشریت و خاتم رسولان حضرت رسول الله ص محمد مصطفی ص و آل طیبین و طاهرین معصومین س ع ایشان استقرار و استمرار یابد با توکل بر خداوند جل جلاله که این یک تکلیف واجب الهی است برای همه مومنین مسلمین سر تا سر جهان اسلام ناب محمدی ص که بسیار بسیار بسیار حسنات مختلف با خود به همراه دارد و بسیار بسیار بسیار دشمن شکن است و فتح بسیار عظیمی محسوب می شود در نزد خداوند جل جلاله و رسول الله ص .
و من الله توفیق .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
لبیک یا رسول الله ص .
آخرین اخبار