به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از نشریه سان، یکی از دلایلی سبب احساس ناراحتی برای افراد میشود، اما بخشی از زندگی طبیعی به شمار میرود، نفخ معده است که به وسیله رژیم غذایی افراد، ایجاد میشود.
نفخ معده هنگامی اتفاق میافتد که کربوهیدراتها نتوانند به شکلی صحیح توسط روده کوچک هضم شوند. بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی غذایی، نفخ شکم را تجربه میکنند؛ بنابر این اگر شما از این بیماری رنج میبرید، باید با پزشک خود صحبت کنید.
اگر از یک سبک زندگی سالم و رژیم غذایی متعادل پیروی میکنید، این مسأله باید برای کنترل نفخ شکم کافی باشد.
اما به گفته یک کارشناس تغذیه، اگر این شرایط برای مدت طولانی ادامه یابد، برخی از مواد غذایی وجود دارد که ممکن است باعث نفخ شکم شوند که باید آنها را بشناسید و بدانید چگونه سبب این کار میشوند.
۱- غذاهای فرآوری شده
او افزود: خوردن غذاهای فرآوری شده یا فست فود به عنوان ناهار و یا بعد از یک روز طولانی و خسته کننده، به عنوان یک وعده غذایی آماده برای ما آسان و دلپذیر است، اما به گفته این کارشناس تغذیه، این غذاها، تغییر یافته و فرآوری شده اند و غالبا حاوی مواد شیمیایی نامناسب هستند و در صورتی که مقدار زیادی از آنها را مصرف کنید، ممکن است نفخ معده به سراغتان بیاید.
این متخصص تغذیه میگوید: غذاهای فراوری شده شامل نوشیدنیهای غیر الکلی، غلات، شیرینیها، چیپس سیب زمینی، کیک و هر چیز دیگری است که توسط طبیعت تولید نمیشود. این بدان معنی است که بهترین شرط برای کمک به نفخ معده شما خوردن غذاهایی است که طبیعی بوده و یا بسیار به حالت طبیعی خود نزدیک هستند؛ مانند ماهی، تخم مرغ، غلات کامل و آجیل، سبزیجات برگ سبز و تیره.
۲- گندم
غذاهایی مانند ذرت و گندم حاوی فروکتان هستند. این مواد کربوهیدراتهایی هستند که هضم آن برای بسیاری از افراد دشوار است.
فروکتانها در محصولاتی مانند نان، ماکارونی، پیاز، سیر، جو، پسته و کلم بروکلی یافت میشوند و بسیاری از افرادی که فکر میکنند معده آنها به دلیل عدم تحمل گلوتن، نفخ کرده، در واقع توسط فروکتانها دچار این حالت شده اند.
متخصصان میگویند علت این مسأله آن است که وقتی کربوهیدراتها قابل جذب نیستند، توسط باکتریهای روده تخمیر میشوند و این مسأله باعث تولید گاز و نفخ میشود.
۳- شکر
همه ما گاهی عاشق خوردن دسر هستیم که این مسأله میتواند یکی از سختترین مواردی باشد که بتوان آن را از رژیم غذایی حذف کرد.
مقدار زیاد قند میتواند منجر به عدم تعادل باکتریهای مفید و باکتریهای مضر در روده شود که ممکن است منجر به نفخ و گاز زیاد شود.
فروکتوز یا قند میوه به بسیاری از غذاهای فرآوری شده اضافه میشود و ممکن است هضم آن برای بسیاری از افراد دشوار باشد که منجر به نفخ شکم میشود. توجه داشته باشید که جایگزینهای شکر نیز مانند شیرین کنندهها میتوانند باعث ایجاد گاز و نفخ شوند.
۴- لبنیات
بیشتر لبنیات حاوی لاکتوز هستند که هضم آن برای بدن دشوار است. اگر میخواهید با نفخ شکم مبارزه کنید، باید از محصولاتی مانند بستنی، پنیر و شیر خودداری کنید.
جایگزین کردن محصولات حاوی سویا نیز ممکن است به جلوگیری از نفخ شکم کمک کند. افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند، آنزیم کافی در بدن ندارند تا قندهای تولید شده در اکثر محصولات لبنی را تجزیه کنند.
محصولات لبنی همچنین میتوانند برای مدتی در معده مستقر شوند و باعث ایجاد چربی ناخواسته معده شوند.
متخصصان توصیه میکنند از گیاهان و ادویههایی مانند هل، زیره، رازیانه، زنجبیل، زردچوبه و دارچین برای مقابله با التهاب و نفخ استفاده کنید؛ زیرا آنها میتوانند به غذاها اضافه شوند یا در دمنوشهای گیاهی استفاده شده و به رهایی از نفخ معده کمک کنند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
پرخوری عامل اصلی نفخ است.