به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، قیمت گوشت قرمز طی هفته گذشته هر کیلو ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان افزایش یافته و این موضوع در کنار افزایش قیمت سایر فرآوردههای گوشتی چارهای جز حذف این محصول را برای خانوادههای کرمانشاهی نگذاشته است.
استان کرمانشاه یکی از قطبهای تولیدات دامی و از مناطق مهم دامپروری در کشور محسوب میشود که حدود ۵.۵ میلیون رأس دام دارد، اما با این وجود این سوال ایجاد میشود که چه عواملی سبب یکهتازی قیمت گوشت شده است.
عبدالله سهرابی یکی از شهروندان کرمانشاهی گفت: کرمانشاه یکی از قطبهای دامپروری کشور است و دلیلی ندارد قیمت آن نسبت به سایر استانها گرانتر باشد.
او افزود: قیمت گوشت به تحریمها ارتباطی ندارد و این افزایش قیمت تنها نشانه نبود مدیریت مسئولان در کنترل بازار است.
محمد نباتی نیز از دیگر شهروندان با بیان اینکه طی دو روز قیمت گوشت قرمز ۳۰ هزار تومان افزایش یافت ، عنوان کرد: در گذشته هفتهای یکبار گوشت قرمز مصرف میکردیم، اما اکنون باید به ماهی یکبار قناعت کنیم.
مریم چوپانی از سرپرستان خانوار کرمانشاهی با اشاره به افزایش یکباره گوشت قرمز گفت: بعد از افزایش قیمت مرغ و حذف آن اکنون مجبور به حذف گوشت قرمز هستیم و این موضوع قطعا تاثیر زیادی بر سلامتی دارد.
او افزود: وقتی اعلام میشود که وضعیت کرمانشاه از نظر کمیت و کیفیت گوشت نسبت به کشور بسیار مناسب است پس این افزایش قیمت برای مردم غیرقابل درک است.
نوربخش حاتمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: در سه هفته گذشته شاهد نوسان قیمت گوشت قرمز در سراسر کشور بودیم به طوری که اکنون قیمت گوشت گوسفندی در عمده فروشی ۱۱۵ هزار تومان و در قصابی ۱۲۵ هزار تومان عرضه میشود.
او با بیان اینکه گوشت گوساله در عمده فروشی ۱۰۰ هزار تومان و در خردهفروشی ۱۱۰ هزار تومان است، عنوان کرد: کمبودی در زمینه تأمین گوشت قرمز وجود ندارد و خوشبختانه تولیدات دامی طی امسال نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد افزایش یافته است.
حاتمی گفت: جلسات متعددی تشکیل و درخواستهایی مطرح شده که با استفاده از ذخایر استراتژیک که طی روزهای آینده به بازار تزریق خواهد شد و با نظارتهای مستمر به سمت متعادل شدن قیمتها حرکت کنیم.
او افزود: زنجیره معیوب تولید تا توزیع گوشت قرمز که طی سالهای گذشته نیز وجود داشته سبب این نوسان قیمت شده است و برای از بین بردن این نوسانهای دورهای باید چرخه توزیع را اصلاح کنیم تا به تناوب و زمانهای منطقی بتوانیم برای تامین کالای مورد نیاز جامعه برنامهریزی کنیم.
حاتمی بیان کرد: باید برنامهریزیهایی انجام شود که کشتارگاهها به صورت عمده گوشت قرمز را تهیه و به دست مصرفکننده برسانند در حالی که اکنون واسطهها و دلالها در چرخه توزیع روی بازار تاثیر میگذارند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ب