به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ماجرا از یک پست اینستاگرامی در صفحه شخصی محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش شروع شد؛ یک ویدئو با این مضمون که «معنای حقوقی که میگیریم یعنی باید خدمتی ارائه کنیم، هرکسی امضا کرد به هیچ عامل دیگری ربطی ندارد، حقوقها را دیر یا زود دادند، کم یا زیاد دادند، به هیچ عامل دیگر مربوط نیست، ما پذیرفتیم و میتوانستیم نپذیریم.
اگر نمیتوانیم زیر بار مسئولیت قد علم کنیم باید بکشیم کنار وارد بازی بزرگی شدیم خواسته و ناخواسته و زیر برگه بزرگی را امضا کردیم.»
ویدیویی که جنجالی امروز به اوج رسید و به دنبال این اتفاق پست هم از صفحه شخصی آقای وزیر پاک شد.
آنچه این پست را به شدت جنجالی کرده است و هجمه جامعه فرهنگیان را هم به دنبال داشت، لحن و محتوای کلامی است که از سوی سکاندار این وزارتخانه مطرح میشود.
جدا از اینکه حقوق معلمان طی مدت اخیر با احتساب رتبه بندی و افزایش ۵٠ درصدی امتیاز فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری رشد قابل توجهی داشته است، اما این افزایش صرفا مشمول معلمان رسمی شد و معلمان غیر رسمی اعم از حق التدریس آزاد، معلمان غیردولتی، سرباز معلمان، خرید خدمات آموزشی در کنار بی ثباتی در امنیت شغلی از این امتیازات هم بهرهمند نشدند و حتی همچنان در دریافت حق الزحمه خود با مشکل مواجه هستند.
در روزهایی که آموزش مجازی حرف اول را در روند تعلیم و تربیت میزند و معلمان نه فقط در ساعت کاری بلکه شبانه روزی در خدمت دانش آموزان هستند و در این میانه وظیفه معلمان غیر رسمی به ویژه مدارس غیردولتی به سبب دریافت شهریه از خانوادهها سنگینتر شده است، از طرفی موسسان در پرداخت حقوق کم و کاستیهایی دارند، این چنین سخنان کوبنده نسبت به معلمان عجیب به نظر میرسد.
بی شک آنچه معلمان را در کلاسهای درس چه به صورت مجازی و چه به صورت حضوری فعال نگه میدارد، مسئولیت پذیری و عشق به حرفه معلمی است و اینکه مسئولیت معلمان یادآوری شود جز توجه به بدیهیات نیست.
البته که هجمههای اخیر آقای وزیر را با تغییر موضع ١٨٠ درجهای همراه کرد به نحوی که شب گذشته در حساب شخصی توییتر خود ضمن یادآوری فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره معلمان در این شرایط نوشت:
«خانوادهها گواهند که معلمان عزیز در شرایط سخت کرونایی با تلاشی ستودنی، مسئولیت پذیری و خلاقیت همه توان خود را برای ارائه آموزش با کیفیت به دانش آموزان عزیز بکار میگیرند.
به احترام این افسران سپاه پیشرفت به پا میخیزیم و تمام توانمان را برای بهبود شرایط شغلی آنان بکار میگیریم.».
اما دامنه این ویدئوی جنجالی همچنان ادامه دار بود و حاجیمیرزایی در جدیدترین واکنش خود به این موضوع در توییتر خود نوشت: متاسفانه گفتگوی من با معاونان و مدیران کل برای بکارگیری همه توان برای خدمت، به نادرست خطاب به معلمان و حقوق آنان تلقی شده.
سخت کوشی و خلاقیت معلمان در شرایط دشوار کرونایی موجب بالندگی و افتخار ایران است.
در یکسال مسئولیتم از هیچ کوششی برای عادلانه سازی حقوق معلمان دریغ نکردهام.
البته ناگفته نماند که در سال تحصیلی کرونایی سخت کوشی، همراهی و تعهد معلمان بر هیچ کس به ویژه فعالان این قشر پوشیده نیست و باید در کنار آن به دغدغه معیشت معلمان به معلمان غیررسمی که همپای معلمان رسمی کوشش میکنند، اما تقریبا نیمی از حق الزحمه آنها را دریافت میکنند، نگاه بهتری داشت.
انتهای پیام/
برو به جلست برس چای و میوه منتظرن
اگه معلمان در جامعه بیارزش شدن نشان از بیارزش شدن فرهنگ و دانایی جامعه است
چشمامون ضعیف شد از بس با این گوشی ها برای درس و برگه و سوال و جواب با دانش آموزان وقت گذاشتیم لا اقل حقمون رو بدید.
کادر درمان دارن از جونشون مایه می گذارن ولی خیلی هاشون هنوز حقوقشون رو نگرفتن
کادر درمان از اول کرونا جانشون رو گرفتن کف دستشون و دارن خدمت می کنن و حقوقشون رو هم ندادن
ولی کادر درمان از جونشون مایه گذاشتن ، قبل از کرونا منِ تکنسین کرونا با سن ۳۰ سال ، همیشه درد کمر وزانو داشتم الانم که کرونا جون مارو نشانه رفته ، هر روز تعدادزیتدی از همکاران کرونا مثبت میشوند نمیدونم چن تا از همکاران باید شهید شوند که مسولین به فکر کادر درمان بیوفتند اینهمه بی توجهی به کادر درمان، نه پاداشی، اضافه حقوق حق مسکن حق لباس همه معوق وزیر ما که اب پاکی رو دستمون ریخت گفت پرسنل من حاضرند مفت کار کنند
آره الان بهتر شده معلم مهرماه رفته سر کلاس به گروها ی 5 نفری 17 بار یه درس رو تکرار کرده
منظورش به قشر فرهنگی بوده حالا که صداشون در اومده ، حرفش رو عوض کرده
اولا بیان فیش حقوقی خودمان را منتشر کنیم و ببینیم هر کدام بابت چه کاری چه آیتم حقوقی و به چه میزان دریافت می کنیم.
دوما اگر بازم اعتراض داشتید من شخصا حاضر شغل خودم را با شما عوض کنم.
ثالثا اگر شرایط معلمی بهتر می دانید چرا استخدام در آموزش و پرورش آخرین گزینه در دستگاه های اجرایی نزد مردم است.
((محل کار: خراسان جنوبی شهرستان سربیشه بخش دورح. چسبیده به مرز افغانستان. هر روز ۱۵۰ کلیومتر با هزینه شخصی دارم میرم و میام.))
متاسفانه در جامعه اي كه هنوز ياد نگرفتيم در مورد معلم درست صحبت كنيم و نميتونيم درك كنيم كه هر دقيقه از آموزش چه حضوري و چه مجازي چقدر سخت هست به بچه هاي امروز كه از لحاظ اخلاق و احترام و تلاش و انگيزه درسي به حد بسيار پاييني رسيدن. دوستان فرمودن افزايش حقوق يا همسان سازي حقوق، همسان سازي با كدوم ارگان؟ كاش يكي پيدا مي شد و واقعيت ها رو مي گفت. دوستي فرمود پول به معلم براي چي مي دن؟!!
( وزارت آموزش وپرورش) که با بی توجهی در دولت ها به افراد ضعیف سپرده میشوند . تا این اوضاع ادامه دارد ایران رشدی نخواهد داشت . رهبر عزیز انقلاب خواهش میکنیم به خاطر ایران به داد آموزش و پرورش برسید . همین امروز
خدایا تو این کشور چه خبره . کسانی که کمترین حقوق میگیرن بیشتر از همه تو چشم ها هستند اما خدایا کسی نمیگهخ نفت حقوق کمتر از 80 میلیون نداره ولی همیشه تو سایه کار خودشون انجام میدن .خدایا ،خدایا ،خدایا .به دادمان نمیرسی
مگه حقوق مدیران کمه که مخاطب...
وزارت بلد نیستی تو جم کن برو...
بالا دستی در هر صنف و رسته ای چیزی که دریافت میکند حقشه و زحمت کشیده ؟
برای پرداخت به زیر دستان بلندگوی چند بانده برمیدارند و در بوق و کرنا میکنند ای وای اسفا بیت المال حیف و میل شد بودجه نداریم
معلمها رو در شرایطی که دانش اموز توی مدرسه نیست محبور میکنن که در کلاسهای خالی خاضر باشه و با گوشی شخصی و نت شخصیش درس بده و مطالب رو به شاگرداش باد بده. و تا شب توی خونه مشغول تولید محتواهای اموزشی، تصحیح تکالیف و امتحانات و پاسخگویی به سوالات دانش اموزان هستن. خوبه اول اطلاعاتتون رو کامل کنید بعد نسبت به زحمتکش تریت قشر حامعه اظهار نظر کنید
شورش را در نیاوردن، تبعیض و ناحقی و دروغگویی در موردشون انجام میدن و شمای ساده باور میکنی
یک سال کرونا اومد همه خانواده هایی که ادعا میکردن معلما مفت میخورن تِر زدن تو آموزش بچه هاشون..
راه حل مشخصه
همیشه اختراع دوباره ی چرخ تو ایران اتفاق میفته
راه حل آموزشی هست که تو آمریکا اروپا هند برزیل روسیه و .... داره انجام میشه
هیچ کشوری مثل ایران آموزش رو تعطیل نکرده
همه ی کشورها آموزش حضوری کامل برگزار میکنن
بجز برخی از شهرهای خاص و در مناطق بسیار محدودی از برخی کشورها
اگر همین معلمین نبودند جنابعالی توان خواندن و نوشتن همین پیامک رو نداشتی
اولا اگر کارمندی دیگری در اقدام دارید حقوق ما فرهنگیان رو با آنها مقایسه نماید
دوما در قانون آمده است افزایش حقوق کارکنان دولت با تورم می باشد ولی تورم الان کجا و افزایش حقوق15 درصدی امسال کجا
اگر فرزند دانش اموز شما توی خونه نشسته دلیل نمیشه که فکر کنید معلم هم توی خونه نشسته. معلمها هر روز طبق برنامه در مدرسه حاضر هستند
معلم ها که از اول کرونا سر کار نرفتن و حقوقشون هم زیاد شده
اطلاعاتتون ناقصه که چنین حرفی میزنید.
"هر وقت عقل کامل شد سخن گفتن بیجا کم می شود"....از سخنان مولای متقیان حضرت علی علیه السلام
من ی کار هستم . همش کار همش
جمعه ها هم سر کارم
معلم ها .همش بیکارن توخونه حقوقشون هم روز به روز زیاد میشه
دوستانه می گویم ،
اجازه دهید مثالی برایتان بزنم ،
ما یک خودروی شخصی داریم و نیاز ما را برطرف می کند ،
فشار روحی و جسمی کار بر روی برادرم در شرکت آنقدر زیاد بود که برای جبران حس سرخوردگی و احساس شخصیت رفت یک ماشین برای خودش خرید ،
یک سورن آخرین مدل صفر کیلومتر که زمان خودش ۱۲۰ میلیون تومان بود ،
این خرید را با درآمد برادرم که یک کارمند ساده است مقایسه کنید ،
تا حال مردم از شرایط امروز جامعه را درک کنید و بدانید حقوق چقدر باید باشد تا یک نفر آرامش روحی داشته باشد ،
پ ، ن ،
این خرید اول فرودین ۹۹ انجام شد .
همه ما کارگرها و کارمندان عین این جمله رو حداقل هفته ای یکبار می شنویم که
اگه فکر می کنید جای بیشتر به شما حقوق می دهد به سلامت
همونایی هستن که به تو خوندن نوشتن یاد دادن
شعورت نمی رسه بفهمی؟؟؟؟
صدا وسیما و اینترنت با تمام توان اومدن نمیتونند یه چهارم خدمت معلم را ارائه بدهند
در این زمانه کنترل کردن یک بچهتو خونه مکافاته چه برسه به ۴۰ تا بچه با انواع اخلاق معلم می سوزه با اونها بعد چند نفر نظر میدهند معلم مگر کی هست