به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عزیز رحیمی مدیر جهاد کشاورزی مرودشت با بیان اینکه سوزاندن کاه و کلش مزارع برنج در شهرستان مرودشت به حداقل رسیده است، اظهار کرد: امسال بیش از ۳۰ هزار تن کاه از ۱۲ هزار هکتار مزارع برنج در بخش کامفیروز تولید شده است.
او با اشاره به اینکه هر ساله مشاهده میشود تعدادی از کشاورزان بقایای گیاهی مزارع برنج خود را به منظور انجام کشتهای پائیزه به آتش میکشند، تصریح کرد: امسال شالیکاران کامفیروزی به جای آتش زدن بقایای گیاهی برنج، کاه و کلش مزارع را جمع آوری و از این راه کسب درآمد میکنند.
رحیمی افزود: شالیکاران با جمع آوری کاه و کلش نه تنها کسب درآمد میکنند، بلکه از مزایایی برگرداندن بقایای گیاهی به خاک که شامل حاصلخیزی خاک و بهبود کیفیت خاک میشود، نیز بهره مند میشوند.
این مقام مسئول از وجود سلیس در کاه و کلش برنج به عنوان یک فاکتور مهم برای تغذیه دام نام برد و اضافه کرد: علاوه بر مزایای فراوان کاه و کلش، عمدتا دامداران از کاه و کلش به منظور تغذیه دام استفاده میکنند.
رحیمی با بیان اینکه کاه و کلش در خاک به مرور زمان به ماده آلی تبدیل و سپس تحویل گیاه داده شود، تصریح کرد: آتش زدن کاه و کلش، خاک را تبدیل به بستری ضعیف و غیرفعال میکند و باعث از بین رفتن خاک میشود.
این مقام مسئول بیان کرد: از هر هکتار محصول برنج به طور میانگین ۲ تا ۲.۵ تن کاه و کلش جمع آوری میشود کاه و کلش تولیدی به منظور استفاده در صنایع بسته بندی، تولید مواد شیمیایی، تولید ورقههای چوب، خوراک دام، کمپوست و پرورش قارچ حمل و به فروش میرسد.
رحیمی با بیان اینکه سوزاندن کاه و کلش در اراضی شالیزاری موجب از بین رفتن موجودات زنده مفید داخل خاک میشود، ادامه داد: کاهش قدرت حاصلخیزی آن، افزایش مصرف کودهای شیمیایی و آلودگی زیست محیطی و ایجاد ناراحتی برای بیماران تنفسی از مضرات آتش زدن کاه و کلش باقیمانده در اراضی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: مرودشت سالانه با کشت بالغ بر ۹۰ هزار هکتار گندم و جو و بیش از ۲۰ هزار هکتار برنج، بیشترین میزان کاه و کلش تولید میشود و بستر فعالیت و کسب و کارهایی جدید در این زمینه به خوبی فراهم است.
انتهای پیام/