به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، فاز نخست آبشیرین کن یک میلیون و پانصد هزار مترمکعبی بندرعباس با ظرفیت شیرین سازی ۲۰۰ هزار مکعب آب دریا در شبانه روز امروز با دستور رئیس جمهور و از طریق ویدئو کنفرانس به بهره برداری رسید.
فریدون همتی، استاندار هرمزگان گفت: با افتتاح آبشیرین کن بزرگ بندرعباس آب از خلیج فارس به شهرستان سیرجان استان کرمان رسید.
همتی، مجموع هزینه شیرین سازی و خط انتقال آب از بندرعباس تا سیرجان را ۱۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در مرحله نخست این طرح، آب از تاسیسات نمک زدایی بندرعباس و از طریق خط انتقال با لولههای فولادی به قطر هزار و ۶۰۰ میلی متر به سمت معدن گل گهر سیرجان پمپاژ میشود.
او گفت: این خط انتقال شامل ۷ واحد ایستگاه پمپاژ با توان مصرفی ۱۴۷مگاوات برق است.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه طول خط انتقال در مرحله نخست این طرح ۳۰۳ کیلومتر با دبی ۴.۴متر مکعب بر ثانیه است، افزود: ۲مخزن تعادلی، ۶ مخزن در ایستگاه ها، ۱ مخزن ذخیره، ۱۰مخزن اتمسفریک، ۱۰پست برق، ۱۵۰کیلومتر خط انتقال برق و ۱۳ایستگاه حفاظت کاتدیک در این مرحله راه اندازی شده است.
همتی گفت:ظرفیت سازی داخلی از طریق عقد قرارداد با ۱۹۴ سازنده داخلی به منظور استفاده از توان فنی و مهندسی شرکتهای سازنده داخلی برای بومی سازی و تولید برخی از تجهیزات پیشرفته در داخل کشور از قبیل پمپها و الکتروموتورها و شیرهای بزرگ صنعتی (VFD) از جمله ویژگیهای مهم و اثرگذار این طرح است.
او افزود: با اجرای طرح انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی، برای بیش از ۱۶ هزار نفر در ردههای مختلف مهندسی و اجرایی بهصورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاده است.
استاندار هرمزگان گفت: سهم آبی هرمزگان از مرحله نخست این طرح ۴۰ هزار مترمکعب است که برای جبران کمبود آب شرب شهر خمیر و روستاهای اطرف وارد مدار شد.
پروژه ملی آبشیرین کن یک میلیون متر مکعبی بندرعباس، با استفاده از ظرفیت داخلی و توانمندی مهندسان و جوانان کشورمان اجرایی شده است.
پروژه آبشیرین کن یک میلیون و پانصد هزار مترمکعبی بندرعباس یکی از طرحهای بزرگ کشور در بخش شیرین سازی آب است که تاکنون حدود ۸ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی و ۵۰۰ میلون یورو سرمایه گذاری ارزی در آن انجام شده است.
انتهای پیام/ب