مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت:نخستین ردیف شیرین‌سازی گاز فاز ۱۴ پارس جنوبی با یک ماه تأخیر، اواخر امسال یا اوایل سال آینده به بهره‌برداری برسد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، محمد مشکین‌فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در حاشیه بازدید هفتگی از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی بیان کرد: با توجه به آماده‌سازی پالایشگاه این فاز به‌منظور راه‌اندازی واحد‌های یوتیلیتی  و احتمال بهره‌برداری از نخستین ردیف شیرین‌سازی تا پایان سال ۱۳۹۹، در نشست با پیمانکاران بر ضرورت انجام اقدام‌های مدیریتی لازم، تأمین کالا‌های باقی‌مانده و افزایش جبهه‌های کاری به‌منظور دستیابی به این سنگ‌نشانه‌ها تأکید شد.

او با بیان اینکه بخش فراساحل فاز ۱۴ با امکان برداشت روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز از چهار سکوی تولیدی، در مدار بهره‌برداری قرار دارد، ادامه داد: مانند دیگر سکو‌های عملیاتی پارس جنوبی، چهار سکوی این طرح در فصل زمستان با حداکثر ظرفیت عملیاتی می‌شوند و بر اساس برنامه‌های تراز گاز کشور، هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

تحویل ۱۲ پالایشگاه پارس جنوبی به شرکت بهره‌بردار

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه از مجموع ۱۳ پالایشگاه پارس جنوبی، ۱۲ پالایشگاه تحویل شرکت بهره‌بردار شده است، افزود: پالایشگاه فاز ۱۴، آخرین پالایشگاه پارس جنوبی است که مطابق برنامه‌ریزی، با توجه به کمبود منابع مالی در اولویت آخر توسعه قرار گرفته بود و با تکمیل پالایشگاه طرح‌های اولویت‌دار، فعالیت‌های توسعه در این بخش آغاز شد و هم‌اکنون طبق برنامه درحال اجرا است.


بیشتر بخوانید


مشکین‌فام گفت: افزون بر این، با توجه به تقدم توسعه و بهره‌برداری از بخش فراساحل، گاز تولیدی این طرح از سال ۱۳۹۷ تحویل فاز ۱۲ شده و بخشی از کمبود خوراک پالایشگاه‌های سایت ۲ پارس جنوبی را جبران کرده است.

او عنوان کرد: وضع توسعه پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی به‌عنوان آخرین مجموعه پالایشگاهی با حدود ۸۵ درصد پیشرفت مطلوب است و برنامه‌های توسعه و تکمیل این طرح با تمرکز بر راه‌اندازی سرویس‌های جانبی و نخستین ردیف فراورشی، به‌صورت جلسات هفتگی با پیمانکاران رصد می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره زمان بهره‌برداری از نخستین ردیف شیرین‌سازی فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: با توجه به شرایط و محدودیت‌های ناشی از کرونا، ممکن است نخستین ردیف شیرین‌سازی گاز این فاز با یک ماه تأخیر، اواخر امسال یا اوایل سال آینده به بهره‌برداری برسد.

بهره‌برداری از تأسیسات انبار گوگرد بندر صادراتی تنبک

مشکین فام همچنین از امکان بهره‌برداری از تأسیسات انبارش گوگرد بندر خدماتی، صادراتی تنبک با ظرفیت ۴۴ هزار تن و یک پست اسکله مکانیزه صادرات گوگرد این بندر تا پایان امسال خبر داد و گفت: با بهره‌برداری از این پست، امکان بارگیری گوگرد برای شناور‌های ۵ هزار تا ۵۰ هزار تن (DWT) فراهم می‌شود.

او به برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از یک پست اسکله صادراتی گاز مایع این بندر با توان پهلودهی به کشتی‌هایی با ظرفیت بارگیری ۵۰ هزار تن LPG اشاره کرد و افزود: انتظار داریم این پست اسکله تا پایان دی‌ به بهره‌برداری برسد.

استقرار دکل حفاری در بلوک مخزنی فاز ۱۱ پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره حفاری در موقعیت مخزن آخرین فاز در حال توسعه پارس جنوبی هم این طور گفت: پس از نصب پایه نخستین سکوی فاز ۱۱ در خرداد امسال، دستگاه حفاری به سمت بلوک گازی این طرح حرکت کرد و با استقرار کامل در موقعیت ۱۱ B، برنامه حفاری پنج حلقه چاه آغاز می‌شود.

مشکین فام، با اشاره به اینکه پس از نصب عرشه و برداشت اولیه گاز از این پنج حلقه چاه، حفاری هفت حلقه چاه دیگر هم تکمیل می‌شود، ادامه داد: ظرفیت برداشت گاز از این بلوک، یک میلیارد فوت مکعب در روز است که معادل این میزان، با بهره‌برداری از چاه‌های موقعیت ۱۱ B محقق می‌شود.

 قرارداد مقدماتی میدان فرزاد B به‌زودی امضا می‌شود

او، از امضای قرارداد مقدماتی توسعه میدان فرزاد بی (B) با شرکت پتروپارس خبر داد و بیان کرد: بخش اولیه قرارداد شامل مطالعات مهندسی انجام شده و فعالیت‌های مقدماتی هم‌اکنون در حال اجرا است و قرارداد اصلی به زودی امضا می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس افزود: با بهره‌برداری از این طرح، گاز میدان فرزاد بی به پالایشگاه‌های سایت ۲ پارس جنوبی منتقل و در پنج پالایشگاه این منطقه توزیع خواهد شد.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.