به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قصد داریم امروز شما را با طرز تهیه نان چیلی و گشنیز آشنا کنیم.
مواد لازم برای ۸ عدد
آرد.... ۴۵۰ گرم
شکر... ۲ قاشق چایخوری
نمک.... یکدوم قاشق چایخوری
بیکینگپودر.. ۱ قاشق چایخوری
تخممرغ همزده...... ۱ عدد
شیر..... ۲۵۰ میلیلیتر (۱ پیمانه)
روغن مایع.... ۲ قاشق سوپخوری
فلفل چیلی تازه و خرد کرده ..... ۲ عدد
برگ گشنیز خرد کرده..... ۱۵ گرم
کرهی آبکرده..... ۲ قاشق سوپخوری
بیشتربخوانید
روشتهیه
آرد، شکر، نمک و بیکینگپودر را در کاسهی مناسبی بریزید، مخلوط تخممرغ و شیر را به آن بیفزائید و مخلوط کنید تا خمیر مناسبی به دست آید. آنگاه وسط خمیر حفرهای ایجاد کنید و روغن را درون این حفره بریزید و مخلوط کنید تا خمیر صاف و یکدست شود. سپس روی خمیر را با نایلون محافظ بپوشانید و ۱ ساعت در دمای محیط نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. حالا خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل توپ درآورید و رویش را اندکی تخت کنید. رویشان را بپوشانید و ۱۰-۱۵ دقیقه استراحت دهید. اکنون هر یک از خمیرها را به قطر ۵/۱۲ سانتیمتر باز کنید و یکطرف خمیر را به شکل اشک درآورید. سپس فلفل و گشنیز را با هم مخلوط کنید و روی خمیرها بپاشید و قدری فشار دهید تا به خمیر بچسبد. اینک خمیرها را یکییکی روی گریل برقی چربکرده یا تابهی چدنی چربکرده بپزید و همچنان که گرم است رویشان کره بمالید و گرم نگه دارید.
خواص گشنیز
گشنیز، گیاهی است که به میزان فراوان در تهیه غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه که بومی جنوب غرب آسیا و غرب تا شمال آفریقاست به طور گستردهای در خاورمیانه، منطقه مدیترانه، هند، آسیای جنوبی، آمریکای لاتین، چین و آفریقا مورد مصرف قرار میگیرد. گشنیز علاوه بر دادن طعم و بوی مطبوع به غذا، دارای ارزش غذایی بالایی نیز هست.
منبع: شور و شیرین
انتهای پیام/