به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، استان خراسان شمالی سالانه به ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی نیاز دارد. بنا به اعلام وزارت راه و شهرسازی، قرار است بخشی از این نیاز در قالب طرح ملی مسکن در استان ساخته شود.
به تازگی، اداره کل مسکن و شهرسازی استان، با اعلام توقف این پروژه در بجنورد، از عدم واگذاری زمین و پروانه توسط شهرداری بجنورد خبر داد.
عبدالحمید نژاد صفوی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی در این باره اظهار داشت: شهرداری بجنورد مانع اجرای طرح اقدام ملی مسکن شد.
او افزود: زمین مورد مناقشه در محل شهرک فرهنگیان بجنورد بود که محل دپوی نخالههای ساختمانی است و هماهنگیهای لازم هم برای تملک این زمین از قبل انجام شده بود.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت: با این حال، اجرائیات شهرداری بجنورد مانع ادامه اجرای طرح اقدام ملی تولید مسکن در شهرک فرهنگیان مرکز استان خراسان شمالی شد.
نژاد صفوی تاکید کرد: این طرح، یک اقدام ملی است که از نتیجه آن همه مردم منتفع خواهند شد و علت مخالفت شهرداری با این پروژه و عدم صدور پروانه، مشخص نیست.
او تصریح کرد: ادارهکل راه و شهرسازی فعلاً هیچ ساخت و سازی را در این زمین انجام نداده بود بلکه شهرداری مانع جمعآوری نخالههای ساختمانی در این قسمت شده است.
اما در پاسخ به اظهارات مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی در این باره، شهرداری بجنورد در جوابیهای، اظهار داشت: اقدام تامل برانگیز اداره کل مسکن وشهرسازی استان بدون مصوبه کارگروه امورزیربنایی و بدون پروانه بود!
در این جوابیه آمده است: برابر تبصره ۴ ماده ۲۶ قانون نوسازی و عمران شهری مصوب ۱۳۴۷ قانون شهرداریها که کلیه موسسات دولتی و وزارتخانه و ... را برای ایجاد ساختمان مکلف به دریافت پروانه ساختمانی از شهرداریها میکند.
شهرداری بجنورد معتقد است: اجرای هرفعالیت ساختمانی در شهر؛ مستلزم اخذ مجوز از شهرداری است و لازمه اجرای طرحی باعنوان طرح ملی این است که شهرداری درجریان مشروح آن قراربگیرد، متاسفانه اداره کل مسکن وشهرسازی که خود باید مجری قانون و ضوابط شهرسازی و طرح تفصیلی باشند، کار غیرقانونی کرد.
شهردار بجنورد نیز در واکنش به این خبر اظهار داشت: دربازگشتی به گذشته سکوت شهرداری دربرابر اجرای طرحهای مشابه موجب شد که عملا شهرکهایی شکل بگیرند که از حق برخورداری از خدمات شهری بینصیب بودند و دود آن به چشم ساکنین این محلات میرفت.
او افزود: شهرک الغدیر، شهرک گلستان، شهرک فرهنگیان که هنوز درپیچ و خم قوانین نتوانستهاند آنگونه که باید حقوق شهروندی خود را دریافت کنند و شهرداری برای جلوگیری از تکرار تاریخ خود را ملزم به رعایت قوانین میداند.
زارعی گفت: در ارجاع پرونده به کمیسیون ماده صد نیز باید توضیح داد که برابر قانون، مالکین اراضی واملاک واقع درمحدوده یا حریم شهر باید قبل از اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع ساختمان از شهرداریها پروانه اخذ نمایند و شهرداری میتواند مانع ادامه فعالیت ساختمان بدون پروانه شود.
شهردار بجنورد اضافه کرد: طی مکاتبه اول اداره کل راه و شهرسازی با شهرداری اقدام به معرفی سرپرست کارگاه (برای پیگیری صدور مجوزها) کردند و در پاسخ منطقه دو شهرداری درخواست ارائه نقشه داد. درمکاتبه انجام گرفته در ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۹ نیز شهرداری منطقه دو اقدام به معرفی اداره کل راه و شهرسازی به سازمان نظام مهندسی برای تهیه نقشه کرد.
او ادامه داد: ادامه فرآیند قانونی به این شکل است که باید اداره کل راه و شهرسازی، نقشههای تأیید شده از سازمان نظام مهندسی را به شهرداری ارائه کند تا صدور پروانه انجام بگیرد.
زارعی گفت: متأسفانه بدون طی این مراحل، اداره کل راه و شهرسازی فعالیتهای عمرانی (خاکبرداری پروژه) را از سرگرفته و شهرداری تا اخذ نقشه ناگزیر به توقف کار شد. راهبردهای اجرایی تماما تابع قانون است و باید همه به قانون احترام بگذاریم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ب