به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما انسانها در دوران مدرسه به صورت پاسخ دهی به سوالات تشریحی برای شرکت در امتحانات حاضر شده ایم و اگر با دقت و تمرکز بالا مطالب آن کتابها را مطالعه کرده باشیم صد در صد نمره خوبی هم کسب کرده ایم.
اما باید بدانیم که کسب نمرات بالا در آن درسها به منزله موفقیت در آزمونهایی شبیه به المپیاد، کنکور و ... نخواهد بود، در واقع مطالعه برای کنکور بحثی جداپذیر از مدرسه است، در مدرسه معلمان سوالاتی را مطرح میکردند و دانشجویان با حفظ کردن یا یادگیری جواب آنها برای روز امتحان با اعتماد به نفس بالا آماده میشدند.
کنکور امروزه به یک بحث جدی و یا مشکلی دردسر ساز تبدیل شده است، به نحوی که احتمال دارد افراد شاگرد اول در مدرسه از پس آن برنیایند و با شکست مواجه شوند، در مقابل افرادی که به هیچ عنوان در مدرسه نمره بالاتر از ۱۸ کسب نمیکردند در این رقابت بزرگ کشوری جزو نفرات برتر کنکور سراسری بوده باشند.
شرکت در کنکور آن قدرها هم سخت نیست و با یادگیری چند تکنیک ساده به راحتی میتوانید خود را به عنوان یک استعداد درخشان در جامعه کنونی نشان دهید.
مطالب را به درستی یاد بگیرید
بسیاری از دانشجویان به منظور شرکت در کنکور سراسری تنها به روخوانی دروس بسنده میکنند و بعد از اتمام آن چیزی از مطالب به یاد نخواهند آورد، در حالی که یک تکنیک اساسی برای موفقیت در کنکور خواندن جزء به جزء و خط به خط صفحات کتاب است. در واقع تا زمانی که یک مطلب را یاد نگرفته اید به هیچ عنوان سراغ مطالب بعدی کتاب نروید.
تست زنی
در روش تست زنی لازم است که ابتدا مطالب درسی را فرا بگیرید و سپس به سراغ تستهای کتاب بروید، تستها را طبقه بندی کنید؛ یعنی روزانه ۱۰ الی ۱۵ تست را به هر کتاب درسی اختصاص دهید به این صورت که برای مثال شما ۱۰ صفحه اول فصل یک کتاب را مطالعه میکنید بنابراین لازم است تا همان روز یا حتما فردای آن روز تستهای مرتبط با آن درس را بزنید و خود را در این زمینه ارزیابی کنید.
افزایش سرعت در تست زنی
لازم نیست که حتما به تمامی سوالات آزمون جواب دهید، بلکه فقط سوالاتی که ۱۰۰ درصد پاسخ آنها را میدانید پاسخ دهید تا به این صورت زمان کافی برا حل تستهای بعدی را داشته باشید، چراکه نمره منفی در کنکور سراسری باعث میشود تا به ازای هر یک سوال غلط دو سوال درست شما خط بخورد. همچنین حتما به یاد داشته باشید که برای زدن یک تست نباید بیش از ۴۰ ثانیه وقت صرف کنید در غیر این صورت کمبود وقت باعث عقب افتادگی شما از مابقی تستها خواهد شد.
استراحت کافی
استراحت یکی دیگر از راههای موفقیت در کنکور سراسری است که در صورت عدم آن و بروز آشفتگیهای ذهنی نمیتوانید نمره خوبی کسب کنید و نباید انتظاری زیادی از قبولی در دانشگاههای سطح یک کشور داشته باشید. پس لازم است تا در دورانی که برای مطالعه کنکور زحمت میکشید خواب شبانه روزی خود را به ۸ ساعت برسانید.
موفق شدن و افزایش قدرت پاسخ دهی در دروسی مانند ریاضی، فیزیک و... با مطالعه زیاد به دست نخواهد آمد، در چنین دروسی لازم است تا تمرین نوشتاری یا حل تمرین بیشتری انجام داد، اگر این کارها به صورت تدریجی ادامه پیدا کند حتما نتایج بهتری به دنبال خواهد داشت. برای مثال اگر دانشجویی به صورت روزانه ۵ الی ۱۰ تمرین ریاضی حل کند، به زودی در این درس جزو افراد برتر کلاس خواهد شد، در صورتی که اگر همه تمرینات کتاب به شکل یک جا قبل از امتحانات حل شوند نباید انتظار رشد قابل توجهی در این زمینه داشت.
پویا علاالدینی شورمستی مشاور تحصیلی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: سعی کنید آنچه را که میخوانید در ذهن خود تجسم کنید، زمانی که مطالعات به خوبی در ذهن مجسم شود مانند حکاکی در ذهن مانده و حتی پس از کنکور هم آن مطالب برای دانشآموز کاربرد خواهد داشت.
این مشاور تحصیلی ادامه داد: شیوه مطالعه راز موفقیت در کنکور است؛ تصور نکنید اگر دوستتان در امتحانات نمره بالاتری کسب کرده است موفقتر خواهد شد؛ چه بسا اگر شمار شیوه مطالعه بهتری داشته باشید موفیتتان حتمی خواهد بود.
علاالدینی شورمستی تصریح کرد: برخی افراد به حالت نادرست مینشینند که باعث خستگی آنها میشود از این رو توصیه میشود از نشستن به حالت لمیده پرهیز کنید. درست نشستن، درست نفس کشیدن و تابیدن نور از ملزومات یادگیری هنگام مطالعه است.
این مشاور تحصیلی گفت: این را به یاد داشته باشید اساس خواندن فعال، طرح سوال است پس سعی کنید سوال را به خوبی یاد گرفته باشید و توانایی خود را در نحوه سوال خواندن قوی کنید، بسیاری از افراد به دلیل اینکه سوال را یاد نگرفته و به خوبی آن را متوجه نشدهاند در پاسخ دادن دچار اشکال میشوند.
او افزود: وقتی میخواهید کتابی را بخوانید آن را به بخشهای کوچک تقسیم و زمان خواندن آنها را مشخص کنید، زیرا هرچه مطالب به بخشهای کوچکتر تقسیم شوند، یادگیری آنها راحتتر خواهد بود.
این مشاور تحصیلی گفت: به طور معمول پس از گذشت ۲۴ساعت از مطالعه، حدود ۸۰ درصد از مطالب فراموش میشوند با مرور صحیح میتوانید از این فراموشی جلوگیری کنید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/