به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سیب زمینی جزو بهترین افزودنیها در بیشترغذاهای ایرانی است. بعضی مواقع هم پیش میآید که مقدار زیادی سیب زمینی را خرد میکنیم و برای نگهداری از آن با مشکل روبه رو میشویم. در ادامه به روشهای نگهداری سالم سیب زمینی اشاره شده است.
سیبزمینی خلالی یا نگینی فرقی نمیکند
در ابتدا لازم است بدانید سیب زمینیها به هر شکلی که خرد شده باشد، ورقه ای، نگینی یا خلالی، میتوان برای مدت طولانی از آنها نگهداری کرد. تنها نکتهای که باید مد نظرتان باشد این است که هنگام خرد کردن سیب زمینی، آب نشاستهای آن که در معرض هوا قرار میگیرد به سرعت تغییر رنگ میدهد و قهوهای یا صورتی میشود.
بیشتر بخوانید
جلوگیری از تغییر رنگ
برای جلوگیری از این تغییر رنگ، هر از گاهی هنگام خرد کردن، سیب زمینیها را زیر شیر آب بگیرید. به یاد داشته باشید که برای خرد کردن و نگهداری طولانی مدت سیب زمینی از چاقوی تیز استفاده کنید. چاقوهای کند آنزیم بیشتری را در سیب زمینی آزاد میکنند و موجب فساد سریع سیب زمینی میشوند.
کاسهای را با آب سرد پر کنید
کاسه باید به اندازهای باشد که تا نصفه با آب پر شود و سیب زمینیها به طور کامل کف ظرف قرار گیرد. به آب داخل کاسه یا قابلمه باید مادهای اسیدی مثل آب لیمو یا سرکه اضافه کنید و آن را هم بزنید تا به طور کامل در آب حل شود.
سیب زمینیها را در آب بریزید تا کاملاً در آن غوطه ور شوند. این گونه، سیب زمینیها در معرض هوا نیستند و خراب و سیاه نمیشوند. اگر متوجه شدید سیب زمینیها روی آب شناورند، یعنی تازه نیستند. روی ظرف را بپوشانید و مطمئن شوید که هوای آن را به طور کامل گرفته اید. ظرف سیب زمینی را به مدت یک تا دو ساعت میتوانید در دمای اتاق و ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید. نگهداری سیب زمینی بیش از ۲۴ ساعت به این روش باعث نفوذ آب به بافت آن میشود و روی طعم و مزه آن تاثیر میگذارد. سیب زمینیها را نباید فریز یا برای مدت طولانی (بیشتر از ۲۴ ساعت) در یخچال نگهداری کنید.
چند نکته
۱- سرخ کردن سـیب زمینی تا دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد سولانین را تا حد زیادی نابود میسازد. (اما پختن در مایکروویو و آب پز کردن تاثیری ندارد) ۲- لکههای سبز رنگ روی سیب زمینی همان کلروفیل است. اما این سبز شدن افزایش سطح سولانین را نیز در پی دارد؛ بنابراین لکههای سبز رنگ پوست سیـب زمینی را حتما قبل از مصرف جدا کنید.
منبع: خراسان
انتهای پیام/