به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کمتر حوزه تحقیق و کشفهای علمی وجود دارد که در برههای از زمان با رفتارها و سیاستهای غیراخلاقی و ناخوشایند در ارتباط نبوده اند. به همین شکل، در قرن بیستم نیز کشفهای بسیاری در شرایط غیراخلاقی و غیرانسانی صورت گرفته است.
سوال همچنان باقی است که اگر پزشکان، دانشمندان و محققان یا مصرف کنندههای هر روزهای که از اختراعات و اکتشافات مشکل دار استفاده میکنند در واقع همدست این اعمال غیراخلاقی نیستند؟ آیا میتوان اکتشافات و تحقیقات برخی افراد یا دولتها و رژیمهای خاص را به طور کامل از دیگر کارهایشان جدا ساخت؟
برخی از جدیدترین و خلاقانهترین اکتشافات تاریخ بشری در دوران حکومت نازیها بر آلمان شکل گرفت. به معنای واقعی کلمه، مهندسان و به طور کلی دانشمندان آلمانی یک قدم از بقیه دنیا جلوتر بودند و هیچ مانع یا محدودیتی برای آزمایش ایدههای خود نمیشناختند.
بدین ترتیب برخی از بزرگترین پیشرفتهای تاریخ مدرن بشریت را مدیون دانشمندان و محققان آلمان نازی هستیم که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
برخی از بزرگترین پیشرفتهای تاریخ مدرن بشریت را مدیون دانشمندان و محققان آلمان نازی هستیم که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
۹- فانتا
ارتباط منشاً این نوشیدنی خوشمزه نیروبخش با رایش سوم چه میتواند باشد؟ با حمله ژاپنیها به بندر پرل هاربر در سال ۱۹۴۱، ایالات متحده به طور رسمی وارد جنگ جهانی دوم شده و آلمان نازی را دشمن خود اعلام کرد. بدین ترتیب قانون منع همکاری تجاری با آلمان که در سال ۱۹۱۷ در دوران جنگ جهانی اول تصویب شده بود بار دیگر اعمال شده و سیل شربت کوکاکولا به کارخانههای آلمانی متوقف شد. با این وجود، مکس کیت، مدیر بخش کوکا کولا در آلمان، مصمم بود که به تجارت ادامه دهد. او تصمیم گرفت نظارت بر خلق یک نوشیدنی غیرالکلی کاملاً آلمانی را بر عهده گیرد و از دست برند نوشیدنی آمریکایی خلاص شود.
بدین ترتیب شیمیدانان آلمانی نوعی نوشیدنی جدید را فرمول سازی کردند که از باقیمانده غذای صنایع بدست میآمد، از جمله پالپ میوه و محصول فرعی تهیه پنیر. طعم این نوشیدنی شبیه نوشیدنیهای زنجبیلی امروزی بود و بدین ترتیب بود که فانتا به عنوان یکی از معدود نوشیدنیهای غیرالکلی امروزی در آلمان معرفی شد. با فتح سرزمینهای بیشتر در اروپا، مکس کیت به توزیع فانتا در سراسر قاره اروپا ادامه داده و محصولات تحت لیسانس کوکا کولا را از نابودی نجات داد. بعد از شکست کامل نیروهای آلمان، تولید فانتا متوقف شد و کیت نیز منافع خود در فانتا را به دفتر مرکزی کوکا کولا در ایالت آتلانتا واگذار کرد.
۸- عوامل اعصاب تابون و سارین
شیمیدانان آلمانی در آستانه جنگ جهانی دوم هزاران تن عوامل اعصاب مرگبار را اختراع و آماده کرده بودند، از جمله سارین. این عوامل مرگبار برای متفقین شناخته نشده بوده و اگر مورد استفاده قرار میگرفتند میتوانستند نتیجه نهایی جنگ جهانی دوم را تغییر دهند.
عوامل اعصاب به طور مستقیم ارگانهای اصلی بدن را از کار انداخته و بدین ترتیب کمترین مقدار از آنها میتواند مرگبار باشد. محققان آلمانی در سالهای ۱۹۳۶ و ۱۹۳۸ دو عامل اعصاب بسیار قدرتمند و مرگبار ساخته بودند؛ تابون و سارین، عواملی که تا به امروز نیز در میان خطرناکترین عوامل شیمیایی قرار دارند. گفته میشود در پایان جنگ جهانی دوم آلمانیهای نازی بیش از ۳۰،۰۰۰ تن گاز سارین و تابون در انبارهای خود داشتند، اما در میدان جنگ از آنها استفاده نکردند. برخی بر این باورند که تجربه ناخوشایند هیتلر از حمله شیمیایی در جنگ جهانی اول باعث شد وی هیچگاه به استفاده از این سلاحها دست نزدند.
برخی از بزرگترین پیشرفتهای تاریخ مدرن بشریت را مدیون دانشمندان و محققان آلمان نازی هستیم که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
۷- نوارهای صوتی/کاست
اگر چه ممکن است نسل امروز چیز زیادی در مورد اهمیت نوار کاست نداند، اما این اختراع انقلابی را مدیون آلمانیهای نازی هستیم. یک محقق آلمانی به نام فریتز فلومر، در سال ۱۹۲۸ راهی برای پوشش دار کردن کاغذ با لایههای نواری فلزی یافت و در سال ۱۹۳۵ اولین ضبط کنندههای نوار مغناطیسی ساخته شد. این تکنولوژی باعث بهبود کیفیت و کارکرد اقلام صوتی و همچنین امکانپذیر شدن ضبط طولانی مدت شد.
وقتی نیروهای متفقین در دوران جنگ جهانی دوم تماسهای رادیویی در اروپا را شنود کردند فکر میکردند که افراد متفاوتی در نقاط متفاوت در حال بازخوانی پیامهایی به شکل همزمان در مناطق زمانی مختلف هستند. این اشتباه از آنجا ناشی میشد که دانش و تجهیزات ضبط صدای متفقین در آن دوران در سطح آلمانیها نبود. تنها بعد از پیدا شدن یک ضبط کننده نوارهای صوتی در لوگزامبورگ بود که آنها متوجه اشتباهشان شدند. این تکنولوژی در ادامه به ایالات متحده فرستاده شده و دو دهه به ابداع نوارهای کاست منتهی شد.
برخی از بزرگترین پیشرفتهای تاریخ مدرن بشریت را مدیون دانشمندان و محققان آلمان نازی هستیم که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید
۶- پیتهای فلزی حامل سوخت
بدون سوخت، ارتش تحرک خود را از دست داده و در نهایت بلااستفاده خواهد شد. با در نظر داشتن این مقوله، ارتش آلمان واحد مخازن سوخت ارتش را تشکیل داد که هدف از آن تامین مداوم سوخت تانکها و آماده نگه داشتن آنها برای نبرد در دوران جنگ بود. پیتهای حاوی سوخت بعدها توسط یک مهندس آمریکایی به نام پل پلسیس و پس از یافتن چند نمونه از اختراع آلمانیها در فرودگاه برلین با نام Jerrycan مشهور شدند. در ابتدا متفقین علاقه چندانی به این اختراع نداشتند، زیرا پیتهای حامل سوخت بسیار ابتدایی خود را استفاده میکردند که به سادگی سوراخ شده و باز کردن آنها نیاز به آچار داشت. با این وجود آلمانیها یک شاهکار طراحی و اختراع کرده بودند که تا به امروز نیز تفاوت چندانی در طرح آن اتفاق نیفتاده است.
پیتهای سوخت آلمانیها میتوانست تا ۵.۳ گالن سوخت را در خود جای دهد و دستهها نیز در ساختار کلی آن طراحی شده بودند. در نهایت این پیتها چنان کارکردی از خود نشان دادند که آمریکا به سرعت تصمیم به ساخت نسخه خاص خود از آن گرفته و نام آن را Jerrycan گذاشتند که در واقع لقب نیروهای آلمانی در میان نیروهای متفقین بود. بیش از ۱۹ میلیون عدد از این پیتها در جنگ جهانی دوم توسط نیروهای آمریکایی به کار گرفته شده و به گفته روزولت، رییس جمهور وقت ایالات متحده، بدون این پیت ها، نیروهای متفقین نمیتوانستند در فرانسه پیشروی کنند.
برخی از بزرگترین پیشرفتهای تاریخ مدرن بشریت را مدیون دانشمندان و محققان آلمان نازی هستیم که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
۵- پرویتین-آمفتامین
زمانی که آلمان هنوز با نام جمهوری ویمار شناخته میشد، صنعت داروسازی آن در حال شکوفایی بوده و این کشور در زمینه صادرات کوکایین و مواد افیونی پیشگام بود. دکتر فریتز هاچیلد در یک کمپانی دارویی در برلین از استفاده موفقیت آمیز آمفتامینها توسط آمریکاییها در مسابقات المپیک ۱۹۳۶ حیرت زده شد و داروی مخدر اعجاب انگیز خاص خود را خلق کرد و بدین ترتیب بود که اولین متیل-آمفتامین آلمانی با نام پرویتین معرفی شد. این ماده مخدر به سرعت پرطرفدار شده و در شکلهای بسیاری در دسترس قرار گرفت؛ از جمله به شکل شکلات. به زنان خانه دار توصیه میشد که روزی دو یا سه بار از این ماده مخدر مصرف کنند تا بتوانند سریعتر و بهتر کارهای خانه داری را انجام داده و اشتهای خود را برای خوش اندام ماندن کنترل کنند.
در سال ۱۹۴۰، وقتی آلمان برای حمله به فرانسه از طریق کوهستان آردن نقشه میکشید دستوری به پزشکان ارتش داده شد که بر مبنای آن سربازان باید روزی تا ۵ قرص پرویتین برای بهبود شرایط روحی و جسمی و همچنین بی نیازی به خواب مصرف کنند. بدین ترتیب بود که سفارش ۳۵ میلیون قرص پرویتین برای ارتش و لوفت وافه داده شد. این قرصها به سربازان امکان میداد تا سه روز و سه شب بیدار بمانند که نقش مهمی در استراتژی حمله رعد آسای نیروهای آلمانی در جنگ جهانی دوم داشت.
برخی از بزرگترین پیشرفتهای تاریخ مدرن بشریت را مدیون دانشمندان و محققان آلمان نازی هستیم که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
۴- تکنولوژی دید در شب
البته آلمان نازی اولین کشوری نبود که تکنولوژی دید در شب را ابداع کرد، اما اولین کشوری بود که نسخه پرتابل دید در شب را توسعه داد که میتوانست توسط یک سرباز حمل و استفاده شود. اسم رمز این تکنولوژی «ومپایر» یا همان خون آشام بود در حالی که اسم اصلی آن Zielgerat ۱۲۲۹ به شمار میرفت. این ابزار دید در شب در واقع یک باتری بزرگ به شکل کوله پشتی بود که یک چراغ مادون قرمز و یک دوربین مادون قرمز نیز روی تمامی سلاحهای انفرادی نصب میشد را تغذیه میکرد. در حالی که چراغ جستجو از خود نور مادون قرمز تولید میکرد، دوربین این نور را تقویت میکرد.
این ابزار دمای بدن انسان نشان نمیداد و در واقع یک چراغ نامرئی بود که تنها توسط دیگر افراد استفاده کننده از دستگاه دید در شب دیده میشد. این ابزار به مقدار بسیار کم در سال ۱۹۴۵ مورد استفاده قرار گرفته و تنها در اختیار گروهی از نیروهای آلمانی به نام شکارچیان شب قرار داشت. اگر چه آلمانها فرصت زیادی برای استفاده از این تکنولوژی پیشرفته نداشتند، اما ماهها نیروهای متفقین را در شوک فرو بردند، زیرا دریافته بودند که نیروهای آلمانی میتوانند در طول شب نیز ببیند و این موضوع آنها را دچار وحشت کرده بود.
برخی از بزرگترین پیشرفتهای تاریخ مدرن بشریت را مدیون دانشمندان و محققان آلمان نازی هستیم که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
۳- خصوصی سازی
ابداع واژه «خصوصی سازی» به اشتباه به پیتر دراکر نسبت داده شده در حالی که این آلمانیهای نازی بودند که این واژه را برای اولین بار استفاده کردند. بعد از تحقیقات دقیق در مورد ساختار اقتصاد آلمان نازی، ماکسین یاپل سویزی به این نتیجه رسید که صنایع بزرگ به دلیل سیاستهای اقتصادی هیتلر از او حمایت میکردند. این سیاستها از فرآیندهایی تشکیل شده بود که بعدها دراکر از عبارت «خصوصی سازی مجدد» برای آنها استفاده کرد که در آن دولت آلمان نازی انحصارهای کنترلی توسط دولت درباره بخش خصوصی را دوباره اعمال کرد. سویزی اولین بار این واژه را در سال ۱۹۴۱ مورد استفاده قرار داد.
برخی از بزرگترین پیشرفتهای تاریخ مدرن بشریت را مدیون دانشمندان و محققان آلمان نازی هستیم که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
۲- اسکناس جعلی
یکی از دقیقترین نقشههای آلمان نازی برای نابودی نه تنها متفقین بلکه اقتصادهای آنان در جریان عملیات موسوم به برنهارد بود. این عملیات شامل تولید مقادیر زیادی اسکناسهای جعلی پولهای رایج بریتانیا و ایالات متحده بود که به طور مخفیانه وارد اقتصاد بریتانیا میشد. هدف از این عملیات نه تنها نابودی اقتصاد این کشور بلکه از بین بردن اعتماد مردم به دولت هایشان بود. در سال ۱۹۴۲، برنهارد کروگر از افسران اس اس دستور انجام این عملیات را صادر کرد و بدین منظور ۱۴۲ جاعل و صنعتگر را از اردوگاههای کار اجباری استخدام کرد. آنها در همکاری با هم برخی از حیرت انگیزترین وغیرقابلی شناساییترین اسکناسهای جعلی تاریخ جعل پول را خلق کردند.
تا سال ۱۹۴۵ این گروه توانست بیش از ۱۸۲ میلیون پوند اسکناس جعلی تولید کرده و همه چیز را برای تولید اسکناسهای جعلی دلار آمریکایی نیز آماده کرده بودند. در ماه می ۱۹۴۵، مرکز این عملیات به روستایی در اتریش منتقل شد و همانجا بود که تجهیزات عملیات به درون دریاچه انداخته شدند. در ادامه زندانیانی که در این عملیات به کار گرفته شده بودند شورش کرده و نگهبانان آلمانی نیز با نزدیک شدن سربازان آمریکایی به محل، فرار کردند.
برخی از بزرگترین پیشرفتهای تاریخ مدرن بشریت را مدیون دانشمندان و محققان آلمان نازی هستیم که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
۱- اولین هلیکوپتر
هلیکوپتر Flettner Fl ۲۸۲ Kolibri با لقب مرغ مگس خوار اولین هلیکوپتر جهان بود که به مرحله تولید انبوه رسید، هلیکوپتری که در اوایل دهه ۱۹۴۰ توسط آلمانیها طراحی شد. این هلیکوپتر تک نفره دارای پروانه در زمان خود بسیار پیشرفته بوده و تنها بعد از ۴۰۰ ساعت پرواز نیاز به سرویس داشت. در ابتدا ۱۵ نمونه اولیه از آن برای شناسایی زیردریاییهای دشمن سفارش داده شد، اما در سال ۱۹۴۴ بیش از ۱۰۰۰ نمونه تکمیل شده ساخته شد هر چند در نهایت تنها ۲۴ فروند به دلیل بمباران کارخانههای تولیدی توسط متفقین توانستند در عملیاتهای نظامی به کار گرفته شوند.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/
مهندسی خیلی خیلی قوی داشت،بنظرم الانم میتونه منتهی زیر نظارت آمریکاست و هرچیزی رو خودسر اجازه نداره تولید کنه((: