سازمان ملل اعلام کرد طرفین لیبیایی برای برگزاری انتخابات این کشور در دسامبر ۲۰۲۱ به توافق رسیده‌اند و این مسئله نویدی برای پایان درگیری‌های حدود یک دهه اخیر این کشور است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از القدس العربی، سازمان ملل از توافق طرفین لیبی برای برگزاری انتخابات این کشور در دسامبر ۲۰۲۱ خبر داد.

توافق برای برگزاری انتخابات در پنجمین روز گفتگو‌های سیاسی در تونس که در آن ۷۵ نماینده از ارگان‌ها و گروه‌های دولتی و از طیف‌های مختلف سیاسی و اجتماعی لیبی حضور داشتند، به دست آمد.

استفانی ویلیامز، نماینده موقت سازمان ملل در لیبی، در یک کنفرانس مطبوعاتی آنلاین در این خصوص گفت: شرکت کنندگان در این گفتگو‌ها توافق کردند که انتخابات ملی در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۱ برگزار شود.

او گفت: این یک تاریخ بسیار مهم برای لیبیایی‌ها است. روزی خواهد بود که آن‌ها می‌توانند مشروعیت نهاد‌های حکومتی خود را تجدید کنند.

ویلیامز افزود: لیبیایی‌ها از تحکیم حضور خارجی در کشورشان نگران و بسیار مشتاق هستند تا حاکمیت خود را بازیابند و آن‌ها می‌توانید این مسئله را از طریق صندوق‌های رای دوباره بدست آورند.

نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور لیبی پیشتر گفته بود: ما خود را فریب نمی‌دهیم و می‌دانیم کار‌های زیادی برای انجام دادن وجود دارد. مذاکرات سیاسی لیبی مشکلات بسیار دیگری هم دارد. مشکلاتی مانند طراحی ساختار جدید دولت برای آنکه این کشور بتواند در اسرع وقت انتخابات برگزار کند.

این اعلامیه اولین تصمیم مشخصی است که در مذاکرات تونس به دست می‌آید. انتخابات اعلام شده در دسامبر ۲۰۲۱ اولین انتخابات در لیبی از سال ۲۰۱۴ است.

نمایندگان گروه‌های لیبیایی که در گفتگو‌های تونس که از ۲۰ آبان آغاز شده بود، حضور داشتند از سوی سازمان ملل انتخاب شدند که این باعث شد برخی از لیبیایی‌ها مشروعیت آن‌ها را را زیر سوال ببرند و از نحوه انتخاب آن‌ها انتقاد کنند. تحلیلگران همچنین بیم آن را دارند که دولتی که در نتیجه این گفتگو‌ها تشکیل خواهد شد، در آینده همه تلاش خود را صرف مبارزه برای به دست آوردن مشروعیت کند و با مخالفت درونی روبرو شود.

پس از قزافی، لیبی به دو بخش تقسیم شده است. در یک سو دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس که از سوی جامعه بین الملل به رسمیت شناخته می‌شود و در سوی دیگر ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر که مرد قدرتمند شرق لیبی است. همه ابتکار عمل‌های دیپلماتیک سال‌های اخیر برای حل این مناقشات به شکست منجر شده است. این مناقشات حالا بین المللی شده است. ترکیه از دولت وفاق ملی حمایت نظامی می‌کند. امارات عربی متحده، روسیه و مصر هم از جناح حفتر حمایت می‌کنند.

دو طرف درگیر در ماه اکتبر توافق آتش بس امضا کردند و به موازات تبادلات سیاسی، گفتگو‌ها در مورد مسائل امنیتی هم ادامه دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار