احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت بارش کشور اظهار کرد: بنابر آخرین آمار از ابتدای سال زراعی مجموع بارش کشور ۸.۷ میلی متر بوده، در حالی که مجموع بارش کشور در مدت مشابه سال قبل ۲۹.۹ میلیمتر و در دوره بلندمدت ۲۰.۳ میلی متر بوده است که این امر کاهش ۱۳ میلی متری بارش نسبت به نرمال را نشان میدهد.
او افزود: بنابر پیشبینیهای قبلی، بارندگی در برخی نقاط از مقادیر بلندمدت کمتر بوده و به عبارت دیگر کم بارشی به طور شدید حادث شده است.
وظیفه با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون وضعیت دما در نیمه شرقی کشور کمتر از نرمال بوده است، بیان کرد: در نیمه غربی حوزه زاگرس مرکزی از خوزستان تا شمال غرب، آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و گیلان هم به طور متوسط دما ۱.۵ درجه بالاتر از نرمال بوده است.
رئیس مرکز خشکسالی درباره پیش بینیهای بارش در ماههای پیش رو بیان کرد: مدلها نشان میدهند که در نیمه دوم آبان، آذر، ماه اول زمستان و به احتمال زیاد تا پایان سال بارشها به ویژه در حوزه زاگرس مرکزی کمتر از نرمال است، از این رو با گذشت نیمه پاییز کشت گندم و جو در اغلب مزارعی که به صورت دیم کشت میشوند، کاشت نشده است اما در برخی مناطق به سبب بارشهای پیش رو قابل کشت است.
بیشتر بخوانید
به گفته او، با وجود پیش بینی کم بارشی و آسیبهای جوی که به محصولات کشاورزی وارد میشود، از مسئولان وزارت جهاد و نیرو انتظار میرود که حداکثر تلاش خود را کنند تا کمترین آسیب به مزارع وارد شود.
وظیفه با بیان اینکه مفهوم کم بارشی، خشکسالی است، گفت: خشکسالی چندین مرحله دارد که در ابتدا خشکسالی هواشناسی و بعد طی فرایند ۲ تا ۳ ماهه خشکسالی کشاورزی رخ میدهد و اگر در زمان طولانی تری باران نبارد، خشکسالی هیدرولوژی بر کشور حادث میشود.
رئیس مرکز خشکسالی در پایان تصریح کرد: برآوردها حاکی از آن است که وضعیت رودخانه و چشمهها در بهار پیش رو همانند سال ماقبل خود نباشد که این امر بر کشاورزی و تولید تاثیر بسزایی دارد.
انتهای پیام/