به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جلال الدین میرزای رزاز، رییس دانشکده و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور اظهار کرد: پس از اقدامات و ارتباطات لازم و بررسیهای به عمل آمده با توجه به سوابق تاریخی و حسن شهرت انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، این مرکز در سازمان ملی یونسکو به عنوان قدیمیترین نهاد آموزشی و پژوهشی در حوزه غذا و تغذیه در کشور ثبت می شود.
میرزای رزاز با اشاره به قدمت و جایگاه انستیتو تحقیقات تغذیهای در کشور گفت: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در سال ۱۳۳۹ بر اساس تصویب هیئت وزیران با نام انستیتو خواربار و تغذیه ایران و آموزشگاه عالی وابسته به آن به صورت سازمانی مستقل مرتبط با وزارت بهداری وقت تأسیس شد. در همان زمان اساسنامه انستیتو به مجلس وقت ارائه و تبدیل به قانون می شود در سال ۱۳۷۰ مطابق با تحولات و پیشرفتهای جهانی و تغییر نگرش پژوهشی، به موجب مصوبه مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان، انستیتو به نام "انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور" تغییر نام و به صورت مؤسسهی علمی و تحقیقاتی ادامه فعالیت داد. به موجب این مصوبه، انستیتو بار دیگر موقعیت رسمی خود را به عنوان یک انستیتوی ملی با استقلال حقوقی و مالی بازیافت.
او افزود: تهیه و تأمین مبنای علمی و اطلاعاتی برای کمک به سیاستگذاری، برنامهریزی و مدیریت اجرایی در جهت تأمین نیازهای غذایی مردم، تأمین و سلامت توسعه کشور، تربیت متخصصین و کارشناسان مورد نیاز برای پیشبرد علوم، طراحی، برنامهریزی و مدیریت بخشهای فنی، علمی و اجرایی کشور در ابعاد تولید، تبدیل، مصرف غذا و سلامت جامعه، ایجاد آگاهی کافی و مستمر عمومی به منظور گسترش و هدایت فرهنگ غذایی و بهداشتی مناسب از اهداف مهم این مجموعه هستند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: هدف کلی برنامههای یونسکو که بر اساس سهیم کردن همه انسانها در دانش پیریزی شده است، پیشبرد فرهنگ، صلح خواهی، توسعه انسانی و پایدار است. طبق گزارش جهانی تغذیه در سال ۲۰۱۸، مهمترین چالشهای تغذیهای حال حاضر و پیش روی جهان ما در بر گیرندهی اشکال مختلف سوءتغذیه است، همه میدانیم که سوءتغذیه و بیماریهای عفونی دو بخش از یک چرخهی معیوبند که در آن سوءتغذیه منجر به استعداد ابتلا به بیماریهای عفونی و ابتلا به بیماریهای عفونی منجر به افزایش شانس سوءتغذیه در بیمار می شود. امروزه و با شیوع پاندمی کرونا این امر از اهمیت بیشتری برخوردار است.
گفتنی است؛ پیش از این به انتخاب سازمان جهانی بهداشت (WHO)، انستیتو تغذیه برای چهار سال آینده در حوزهی علوم تغذیه و صنایع غذایی پایگاه منطقهای همکاریها در حوزه کشورهای مدیترانهی شرقی شد.
انتهای پیام/