سعید سلطانی مدیر عامل اتحادیه دامداران در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه کاهش قیمت نهادههای دامی مستلزم زمان است، اظهار کرد: طی ۲ هفته اخیر از طریق اتحادیه، نهاده دامی در اختیار دامداران قرار گرفته است که همین امر موجب شده التهاب بازار تا حدی فروکش کند.
او افزود: همه روزه از طریق سامانه، مقداری نهاده برای اتحادیه میخریم، اما ازدیاد تقاضا در برابر عرضه موجب شده تا کاهش قیمت و عادی شدن شرایط بازار، زمان ببرد.
بیشتر بخوانید
سلطانی ادامه داد: برمبنای قیمتی که نهاده دامی در اختیار تولیدکننده قرار میگیرد، نرخ تمام شده تولید پس از ورود اطلاعات در سیستم مشخص میشود.
به گفته او، با توجه به نوسان نرخ نهادههای تولید، قیمت تمام شده کالا مرتب در حال تغییر است، در حالی که با عرضه نهاده به نرخ مصوب قیمت متعادلتر میشود.
مدیر عامل اتحادیه دامداران متوسط قیمت هر کیلو شیرخام را ۲ هزار و ۹۴۰ تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون دامداران سنتی استان اردبیل هر کیلو شیرخام را با نرخ ۲ هزار تومان در اختیار صنایع لبنی قرار میدهند، هر چند در برخی استانها قیمت شیر تولیدی به سبب چربی و پروتئین بالاتر، با نرخ ۴ هزار تومان فروخته میشود.
او متوسط قیمت هر کیلو دام سبک در سطح کشور را ۴۳ هزار تومان و هر کیلو گوساله را ۳۸ هزار تومان اعلام کرد و افزود: هر کیلو گوشت گوساله بدون استخوان بر مبنای نرخ گوساله زنده ۹۵ هزار تومان و شقه گوسفندی بدون دنبه ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تومان است.
سلطانی قیمت تمام شده هر کیلو گوساله زنده را ۴۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت واقعی گوشت گوساله بر مبنای دام زنده ۱۱۰ هزار تومان است.
مدیرعامل اتحادیه دامداران درباره آخرین جزئیات عرضه مستقیم دام بیان کرد: اگر ساز و کار لازم برای عرضه مستقیم دام فراهم شود، اتحادیه آماده عرضه دام در سراسر کشور است و به صورت خرده فروشی اگر مکانهایی در اختیار ما گذاشته شود، این آمادگی را داریم که با عرضه مستقیم و حذف دلال، گوشت را با قیمت مناسب تری به دست مصرف کننده برسانیم.
او از قاچاق دام خبر داد و گفت: با نوسان نرخ دلار، انگیزه قاچاقچی برای قاچاق دام افزایش مییابد چرا که به سبب سود بالای قاچاق، قاچاقچی ریسک بالای آن را میپذیرد و از طرفی به دلیل کیفیت بالا، ذائقه پسندی در کشورهای حوزه خلیج فارس بیشتر است.
سلطانی با اشاره به اینکه پلاک گذاری دام در جلوگیری از قاچاق تاثیر بسزایی دارد، بیان کرد: طی نامه وزیر جهاد کشاورزی، دامداران ظرف مدت زمان ۲ ماهه ملزم به هویت دار کردن دام خود هستند، در غیر این صورت نهاده به آنها تخصیص داده نمیشود که همین امر افزایش تقاضا برای هویت دار کردن دام را به همراه داشته است.
به گفته سلطانی، با هویت دار کردن دام و مشخص بودن صاحب خرید دام به سهولت قاچاق قابل ردیابی است.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: طبق قانون نظام جامع دامپروری ماده ۸، هزینه پلاک گذاری دام بر عهده دولت گذاشته است، اما در شرایط فعلی دولت به دلیل کمبود منابع آن را پرداخت نکرده است و خود دامدار عهده دار انجام این کار شده است که با اجرای این موضوع قاچاق به راحتی کنترل میشود.
انتهای پیام/
ميخوان دام رو با گرونترين نرخ ممكن به مردم بفروشند