به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سمیه کارگرمسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، بیان کرد: عملیات محلول پاشی یا فروت ست به منظور بهبود وضعیت گل دهی و افزایش باروری و هم چنین تقویت درختان میوه انجام می شود.
او، با اشاره به اینکه ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ در شهرستان مرودشت وجود دارد برمحلول پاشی و تغذیه همه باغها به منظور باردهی مناسب تاکید کرد.
کارگر با بیان اینکه محلول پاشی درختان در دو مرحله پاییزه و بهاره انجام میشود، تصریح کرد: به منظور تکمیل مرحله تغذیه علاوه بر محلول پاشی پاییزه محلول پاشی و تغذیه باغها در اوایل بهار نیز توصیه میشود.
مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، ادامه داد: در این عملیات که شامل محلول پاشی با عناصر نیتروژن، سولفات روی و اسیدبوریک است که هر سال پس از برداشت محصول در دستور کار قرار گرفته و انجام میشود.
او، توجه به سطح بالای باغهای پسته در شهرستان مرودشت و استفاده از عنصر کلسیم (Ca) را در تغذیه پاییزه درختان پسته ضروری دانست.
کارگر، دلیل اهمیت محلول پاشی در این مرحله را نیاز جوانهها برای رشد سریع اولیه و نبود جذب عناصر از طریق ریشهها در این مرحله از رشد گیاه برشمرد.
مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، افزود: تغذیه پس از برداشت محصول، عناصر غذایی مورد نیاز درختان را در فصل زمستان تامین میکند و ضمن پیشگیری خسارات ناشی از سرمای زمستان و بهار، موجب شادابی آنها در اوایل فصل رشد میشود.
او، با بیان اینکه در باغهای گوناگون، نوع درختان میوه و انواع کمبودها و اختلالات موجود، تعیین کننده فرمولاسیون توصیه کودی برای تغذیه بوده، اضافه کرد: با این حال، بهره مندی از ترکیبات کودی حاوی عناصر فروت ست ازت، روی و بور به صورت عمومی برای تمام باغات قابل توصیه است.
انتهای پیام/ت