به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، علی عفتی زاده پزشک متخصص بیماریهای چشم دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت : رتینوپاتی دیابتی نوعی عارضه ناشی از دیابت است که به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگهای خونی، عروق خونی که در شبکیه وجود داشته، آسیب میبیند و باعث نشت مایع یا خون شده و یا عروق غیرطبیعی و شکننده میشود.
علی عفتی زاده با بیان این که هرچه طول مدت بیماری دیابت بیشتر باشد احتمال رتینوپاتی دیابتی بیشتر است، افزود: ۸۰ درصد افرادی که ۱۵ سال از بیماری آنها میگذرد، دچار رتینوپاتی دیابتی میشوند و در دو نوع دیابت نوع یک و دو نیز این عارضه رخ میدهد.
او علاوه بر درمان اولیه توسط چشم پزشک، مراقبت و توجه بیمار به درمان دارویی را هم در وضعیت بهبودی موثر دانست و گفت: کنترل قند خون و حفظ آن در حد تعادل و وضعیت مناسب از اهمیت ویژهای برخوردار است که باید جدی تلقی شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه توضیح داد: به دلیل آن که رتینوپاتی دیابتی ممکن است بودن علامت باشد، بیماران دیابتی باید حداقل سالی یک بار توسط چشم پزشک معاینه شوند و زمانی که این بیماری توسط پزشک متخصص چشم تشخیص داده شد، معاینات دورهای با فواصل کمتر ضروری است.
او لیزر، تزریق داخل چشم و جراحی را جزو درمانهای موثر رتینوپاتی دیابتی اعلام و افزود : کاهش دید در مبتلایان به این بیماری به میزان زیادی قابل پیشگیری است و تشخیص زودهنگام رتینوپاتی بهترین روش درمانی کاهش دید به شمار میرود.
انتهای پیام/ه