به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مژگان قاسمی اظهار کرد: دیابت بارداری، نوعی عدم تحمل کربوهیدرات است که با شدت متفاوت رخ میدهد و برای اولین بار در بارداری اتفاق میافتد و یا تشخیص داده میشود.
وی افزود: با افزایش شیوع فاکتورهای خطر دیابت مانند چاقی، افزایش سن مادر یا سابقه خانوادگی دیابت، میزان دیابت بارداری نیز افزایش مییابد و میزان شیوع آن در مناطق مختلف نیز متفاوت است.
قاسمی بیان کرد: دیابت بارداری میتواند موجب پیامدهای مختلف از جمله پره اکلامپسی، ماکروزومی جنین، دیستوشی شانه و به دنبال آن افزایش میزان زایمان با ابزار و سزارین و همچنین آسیبهای زایمانی شود.
پیامدهای نامطلوب دیابت بارداری
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: دیابت بارداری، موجب افزایش خطر پیامدهای نامطلوب طولانیمدت از جمله گسترش دیابت نوع ۲ در مادر و افزایش چاقی و دیابت و بیماری قلبی عروقی در شیرخوار میشود.
قاسمی با اشاره به تاثیر تشخیص و درمان به موقع دیابت بارداری در جلوگیری از عوارض آن، بیان کرد: تشخیص و درمان به موقع دیابت بارداری در کاهش ماکروزومی، دیستوشی شانه و پره اکلامپسی و اختلالات فشارخون در بارداری موثر است که این موضوع اهمیت غربالگری، تشخیص و درمان دیابت بارداری را نشان میدهد.
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به دیابت بارداری هستند؟
وی تصریح کرد: پیشبینی این موضوع که کدام یک از زنان دچار دیابت بارداری خواهند شد کار مشکلی است، اما برخی زنان نسبت به سایر زنان در معرض خطر بیشتر ابتلا به دیابت بارداری هستند و شانس ابتلای به دیابت بارداری در آنها بیشتر خواهد بود.
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: زنانی که سابقه قبلی دیابت بارداری، اضافه وزن، سابقه دیابت در خانواده، زایمان نوزاد بالای چهار کیلوگرم، پیشینه مردهزایی، سقط مکرر، نوزادان دچار نقص عضو، سن بالاتر از ۲۵ سال و سابقه فشار خون بالا دارند، بیشتر از دیگر زنان باردار در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری هستند.
زمان مناسب بررسی دیابت بارداری
قاسمی در خصوص زمان مناسب برای بررسی دیابت بارداری، بیان کرد: تمام زنان باردار باید برای دیابت بارداری بررسی شوند. این کار یک بار در ابتدای بارداری و بار دیگر در ماههای ششم یا هفتم بارداری انجام خواهد شد.
وی با اشاره به چگونگی درمان دیابت بارداری، گفت: فرد مبتلا به دیابت بارداری باید به صورت مستمر قند خون خود را اندازهگیری کند. اغلب زنان میتوانند سطح قند خون خود را با تغییر رژیم غذایی خود کنترل کنند، اما برخی از زنان به انسولین یا سایر درمانهای دیابت نیاز پیدا میکنند.
لزوم تغییر رژیم غذایی در صورت ابتلا به دیابت بارداری
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: برای تغییر رژیم غذایی زنان باردار، یک متخصص تغذیه میتواند آنها را راهنمایی کند که چگونه رژیم غذایی خود را تغییر دهند. رژیم غذایی هر فرد با دیگری کمی تفاوت دارد. یک رژیم غذایی واحد برای یک فرد صحیح است، اما لزوما برای دیگری مناسب نیست.
قاسمی ادامه داد: اغلب زنان باید از مصرف مواد غذایی شیرین و غذاهای پرچرب اجتناب کنند. همچنین سعی کنند از مواد غذایی با فیبر فراوان استفاده کنند.
وی در خصوص لزوم انجام فعالیتهای ورزشی برای زنان باردار، گفت: داشتن فعالیت کمک میکند که قند خون کنترل شود. اگر یک زن قبل از بارداری ورزش میکرد، میتواند همان ورزش را ادامه دهد و اگر تا به حال ورزش نکرده و در دوران بارداری قصد ورزش دارد، باید با پزشک خود مشورت کند.
آیا فرد مبتلا به دیابت بارداری میتواند زایمان طبیعی داشته باشد؟
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: در صورتی که سطح قند خون یک زن باردار نزدیک به حد طبیعی باشد، احتمال انجام زایمان طبیعی بالا خواهد بود، اما هنگام زایمان، پزشک یا پرستار باید به صورت مستمر قند خون را اندازه بگیرند تا از بالا نرفتن آن اطمینان حاصل کنند.
قاسمی با اشاره به عوارض دیابت بارداری پس از زایمان، گفت: دیابت بارداری در اکثر موارد برطرف خواهد شد و سطح قند خون به حدود طبیعی برمیگردد، اما در مواردی، سطح قند خون همچنان بالا میماند و فرد نیاز به درمانهای طولانیمدت خواهد داشت.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/