به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از روشهای موجود و شایع در حوزه کلاهبرداریهای اینترنتی که توسط سودجویان علیه شهروندان و کسبه بازار انجام میشود، کلاهبرداری با ارائه رسیدسازهای جعلی به فروشندگان اقلام و کالاها است.
در این روش مجرمان سایبری با نصب برنامههای رسید ساز جعلی بر روی گوشیهای هوشمند، در معاملات بدون واریز هیچ گونه وجهی فقط با نشان دادن رسید واریز از شهروندان و کسبه کلاهبرداری میکنند.
سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در این باره گفت: مجرمان سایبری در هنگام خرید کالا از کسبه یا شهروندانی که کالایی را در سایتهای واسط برای فروش ثبت کردهاند، با ادعای واریز وجه به کارت فروشنده از طریق گوشی یا تبلت و نشان دادن رسید جعلی واریز، کالا را از فروشنده دریافت میکنند بدون اینکه وجهی به حساب بانکی آنها واریز کرده باشند.
وی افزود: هموطنان قبل از اینکه کالای فروشی خود را تحویل خریدار بدهند از واریز شدن وجه به حسابشان به صورت کامل اطمینان حاصل کنند و پس از بررسی حساب بانکی اقدام به تحویل کالا به افراد کنند.
سرهنگ رجبی تاکید کرد: در زمان خرید و فروش اقلام به صورت اینترنتی، افراد باید قبل از پرداخت وجه کالای مدنظر خود را دریافت و از نظر سلامت و کیفیت بررسی کنند و از سوی دیگر در زمان فروش کالایی، ابتدا وجه را دریافت کنند سپس اقدام به ارسال کالای فروشی برای خریدار کنند.
بیشتر بخوانید
بازداشت عامل انتشار فیلم آزار دو پسر فال فروش
قربانی شدن به بهانه فروش طلا در فضای مجازی
انتهای پیام/
هزینه شکایت پیگیری هیچ دست کمی با وجه از دسته رفته ندارد
لطفا در این زمینه پلیس فتا اقدامات لازم جهت پیگیری هرجه زودتر نسبت به حال روز شهروندان مبذول فراماید.
بانکها دیر پیام نمی دهند دقیقا چون مشخص است شما چیزی از تراکنش بانکی نمی فهمید، زیرا وقتی تراکنشی صورت نگرفته پیامکی هم ارسال نمی شود یعنی برای تراکنش انجام نشده هیچکس پیامک دریافت نکرده و نمی کند. یاد بگیریم ما باید حواسمان باشد که پیشگیری کنیم.
بانکها بابت مشکلی که مسببش نبوده خسارتی هم پرداخت نمی کنند
طبق قانون این شما هستید که باید سیستم اینترنت بانک خود را روی گوشی فعال کنید و با گرفتن ده گردش آخر از انتقال آن اطمینان حاصل کنید.
بهتره سواد بانکی خودتان را بالا برده و قوانین کشور را مطالعه کنید البته اگر جزو همان کلاهبرداران نباشید.