یک پایگاه داده عمومی است که اطلاعاتی که از فرد هنگام ثبت نام دامنه یا تنظیمات DNS اش جمع می شود،

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هر نام دامنه که ثبت می شود متعلق به یک فرد یا نهاد است و به طور پیش فرض اطلاعات ثبت آن فرد یا نهاد عمومی است. WHOIS روشی است برای ذخیره سازی این اطلاعات و قرار دادن آنها در دسترس عموم برای جستجو آن اطلاعات.

در این نوشتار، ما به سراغ پایگاه داده عمومی WHOIS خواهیم رفت تا بفهمیم چه نوع اطلاعاتی در آنجا ذخیره شده است، چرا آن داده ها در دسترس است و چگونه می توانید از آنها استفاده کنید. ما همچنین در مورد گزینه های در دسترس شما برای محرمانه نگه داشتن اطلاعات شخصی شما در این پایگاه داده بحث خواهیم کرد.

WHOIS چیست؟

یک پایگاه داده عمومی است که اطلاعاتی که از فرد هنگام ثبت نام دامنه یا تنظیمات DNS اش جمع می شود، در خود جای می دهد. شرکت آیکان، شرکت اینترنتی برای نام‌ها و اعداد واگذار شده، این پایگاه داده را تنظیم و تعدیل می کند. آنها از سال 1982، دوران بی نظمی و خارج از کنترل اینترنت اولیه، مشغول انجام این کار هستند. آنها این سرویس را به عنوان یک دایرکتوری در دسترس عموم که حاوی اطلاعات تماس و اطلاعات فنی در مورد فلان نام دامنه که فلان فرد یا نهاد ثبت کرده، توصیف می کنند.

داده های ثبتی که در این پایگاه داده ذخیره می شوند در واقع در مکان های مختلفی نگهداری می شوند، همه آنها را رجستری ها و ثبت کنندگان مختلف مدیریت می کنند. یک رجیستری مالک پسوندهای دامنه است و آنها را مدیریت می کند. به عنوان مثال شرکت اینترنتی Verisign دارای دامنه های com. و net. است، اما آنها را نمی فروشد. در عوض، دامنه های آنها از طریق شرکت های مختلف ثبت کننده دامنه به فروش و به ثبت می رسد.

چرا این نوع پایگاه داده ایجاد شده است؟

Whoisچیست و چه کاربردی دارد؟

در ابتدا، این نوع پایگاه داده به عنوان یک دایرکتوری ایجاد شد. "اطلاعات تماس ... هر کسی که داده را از طریق آرپانت، سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته شبکه و یک عنصر سازنده اینترنت امروزی، انتقال می دهد، فهرست می کند.

به این فکر کنید که اینترنتی که امروز با آن آشنا هستیم واقعاً گسترده است. اینگونه است که شما می توانید هرچیزی را در اینترنت پیدا کنید. آیا تا به حال برای یک لحظه مکث کرده اید و به این فکر افتاده اید که این اطلاعات از کجا سرچشمه می گیرد و چه کسی پشت آن است؟ با ظهور و برجسته شدن اخبار جعلی که جای جای اینترنت را فرا گرفته، بیش از هر زمان دیگر اطلاع از منبع اطلاعات شما حائز اهمیت شده است.

عنصری که می تواند اینترنت را برای ما دمکراتیک کند، WHOIS است. هر کس، از شرکت ها و سازمان ها گرفته تا نهادهای پلیسی و قضایی و کاربران معمولی، می تواند به این نوع پایگاه داده دسترسی داشته باشد و از آن استفاده کند تا بفهمد که چه کسی پشت یک نام دامنه یا هرگونه وب سایت مربوطه است.

فراتر از آن، بسیاری از افراد این پایگاه داده را به عنوان ابزاری عالی برای بهره برداری از فرصت های کسب و کار قلمداد می کنند. اگر می خواهید کسب و کار را خود را بصورت آنلاین پیش ببرید یا وب سایت فروشگاهی یا تجاری راه اندازی کنید، اولین چیزی که نیاز دارید، نام دامنه است. با این حال، در اولین قدم ممکن است متوجه شوید که نام دامنه مورد نظر شما توسط شخص دیگری قبلا ثبت شده است. شما می توانید با استفاده از این پایگاه داده اطلاعات تماس آنها را بدست آورید و سعی کنید با مذاکره و دادن پیشنهادی درخور نام دامنه مورد نظر را به دست آورید.

چه نوع اطلاعاتی در این پایگاه داده ذخیره می شود؟

Whoisچیست و چه کاربردی دارد؟

هنگامی که یک نام دامنه ثبت می شود، متقاضی باید اطلاعات خود را ارائه دهد و این اطلاعات باید دقیق باشد. اگر هنگام ثبت نام دامنه خود اطلاعات نادرست را ارائه دهید، خطر از دست دادن دامنه وجود دارد. بنا به استانداردهای شرکت آیکان، "اگر متقاضی یا مالک دامنه از روی عمد اطلاعات نادرست را ارائه دهد یا ظرف هفت روز از هرگونه تغییر در اطلاعات یا به روز رسانی آنها امتناع ورزید، یا در مدت 15 روز به پرسش های مربوط به صحت اطلاعات ارائه شده پاسخ ندهد، ممکن است نام دامنه به حالت تعلیق درآید یا لغو شود."

اطلاعات جمع آوری شده در طی فرآیند ثبت دامنه شامل موارد زیر است:

  • نام.
  • نشانی.
  • شماره تلفن.
  • آدرس ایمیل.

این اطلاعات که باید در اختیار همه قرار گیرد، بسیار حساس است. به خصوص خود اینترنت در قالب یک کل. اگر ترجیح می دهید که همه اطلاعات شخصی شما با یک اتصال به اینترنت به راحتی برای همه قابل جستجو نباشد، گزینه هایی در دسترس شما است

اکثر قریب به اتفاق شرکت های ثبت کننده ی نام دامنه نوعی از حریم خصوصی دامنه را ارائه می دهند که دقیقاً همانطور که به نظر می رسد، است. حریم خصوصی دامنه به شما امکان می دهد اطلاعات شرکت ثبت کننده را جایگزین اطلاعات خود کنید، بنابراین به جای اینکه اطلاعات تماس شما در نتایج جستجوی WHOIS نمایش داده شود، اطلاعات شرکت ثبت کننده شما به نمایش در خواهد آمد. اگر کسی نیاز دارد که با شما در مورد نام دامنه تماس بگیرد، شرکت ثبت کننده شما به عنوان یک "واسط" عمل می کند - او هرگونه سوال در مورد شما را برایتان ارسال می کند تا بر اساس آن عمل کنید.

علاوه بر اطلاعات شما (یا اطلاعات شرکت ثبت کننده دامنه در صورت استفاده از حریم خصوصی دامنه)، نتایج جستجوی WHOIS اطلاعات مربوط به شرکت ثبت کننده شما، تماس های ادمینی و تماس های فنی شما را نمایش می دهد. در صورت بروز هرگونه مشکل فنی در دامنه یا سایت خود، داشتن این اطلاعات فوق العاده مفید است.

محدودیت های جستجوی این پایگاه داده

در حالی که پایگاه داده WHOIS اطلاعات زیادی درباره نام دامنه های ثبت شده ذخیره می کند، اما همه اطلاعات ثبت برای هر نام دامنه را نشان نمی دهد. دامنه های عمومی سطح بالای (TLD های) خاص مانند com. و net. همیشه اطلاعات ثبت خود را در این پایگاه داده دارند. سایر TLD هایی مانند me. یا gov. اطلاعات کمتری را نمایش می دهند. برخی از پسوندهای دامنه مانند asia. یا coop. اجازه حریم خصوصی دامنه را نمی دهد، بنابراین اطلاعات متقاضی یا مالک دامنه همیشه قابل جستجو و قابل رویت است.

شرکت ICAAN همیشه در تلاش برای بهبود این سرویس است و اذعان نموده است که "تکامل اکوسیستم اینترنت چالش هایی را برای WHOIS در هر زمینه ایجاد کرده است."

دامنه از کجا خریداری کنیم؟

با توجه به توضیحاتی که دادیم، اگر شما هم علاقه مند به ثبت دامنه شدید و خواستید که کسب و کار اینترنتی خودتون رو راه بندازید، بهتره که از یک شرکت هاستینگ یا ارائه دهنده خدمات ثبت دامنه و میزبانی وب، دامینتونو خریداری کنید. یکی از این شرکت ها که در حال حاضر با بیش از 18 سال تجربه فعال می باشد، شرکت ایران سرور می باشد. 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار