به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گروههای جهادی در جنوب کرمان نامآشنای همه کسانیست که دغدغه رفع محرومیت دارند، جهادگرانی که روز و شب ندارند و در مناطق محروم تمام توانشان را به کار میگیرند تا گرهای از کار مردم باز شود.
گروه جهادی «مکتب شهید سلیمانی» در پنج شهرستان جنوبی استان کرمان از جمله این گروههاست که بنیانگذار آن تعدادی از معلمان هستند که کارشان را با هدف کمک به دانشآموزان بیبضاعت و محروم از تحصیل آغاز کردند.
به سراغ کاظم شکوهی نماینده گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی در جنوب کرمان رفتیم تا با روند شکلگیری این گروه از آغاز تاکنون آشنا شویم.
با تعدادی از معلمان که تمایل به این کار داشتند، وارد عمل شدیم
نماینده گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی: با توجه به اینکه من معلم و به فضای منطقه جنوب کرمان آشنا بودم، کمک به دانشآموزان بیبضاعت و محروم از تحصیل یکی از دغدغههای اصلی من بود که در نهایت پنج سال قبل این هدف را عملی کرده و مصمم شدیم که آن را در تمام شهرستان گسترش دهیم.
بر همین اساس در ابتدا با تعدادی از معلمان که تمایل به این کار داشتند، وارد عمل شده و با راهاندازی گروه جهادی متشکل از فرهنگیان به دانشآموزان بازمانده از تحصیل و دارای مشکلات روحی و روانی خدمات لازم را ارائه کردیم، زیرا در مدارس جنوب کرمان مشاوران معمولاً افراد متخصص این حوزه نبوده و حدود نیمی از آنها مهارتهای لازم مشاورهای را ندارند.
در پی تشکیل یک اتاق فکر متشکل از نخبگان و افراد معتمد روستاها هستیم
نماینده گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی: سرانجام یک سال گذشته گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی متشکل از ۱۵ نفر ایجاد شد که پنج نفر از آنان بانوان و ۱۰ نفر مرد هستند و این گروه از بدو تشکیل تا کنون با حوادث مختلفی از جمله سیل قلعهگنج، سیستان و زهکلوت، کرونا و ... مواجه بوده است.
هر گروه جهادی باید یک فعالیت را به صورت مستمر و مداوم انجام دهد و در سایر زمینهها ورود پیدا نکند، اما گروه ما به دلیل اینکه زمان تشکیل آن با حوادث مختلف همراه بود در بخشهای مختلفی فعالیت داشته و هنوز نتوانسته است در یک برنامه کاری واحد ورود کند.
یکی از دغدغههای ما در منطقه جنوب کرمان مسائل فرهنگی است و با چند مؤسسه نیز برای همکاری در این زمینه مذاکره کردهایم بر همین اساس با طرحی که در دست اقدام داریم در پی تشکیل یک اتاق فکر متشکل از نخبگان و افراد معتمد روستاها هستیم تا بتوانیم با تقویت آنها بخشی از مشکلات موجود را برطرف کنیم.
با توجه به اینکه بنده مشاور هستم از وضعیت فرهنگی روستاهای منطقه جنوب کرمان به خوبی اطلاع دارم در نتیجه پس از شناسایی آسیبهای هر روستا اعم از طلاق، اعتیاد، بیکاری و ... با همکاری فرهنگیان و طلاب فعال در آنجا نسبت به رفع آنها اقدام میکنیم.
رساندن حمایتهای مردمی در زمان وقوع سیل قلعهگنج و زهکلوت
نماینده گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی: هنگام وقوع سیل در شهرستان قلعهگنج به مستنداتی در مورد روستاهای چراغآباد، جنگلآباد و بلبلآباد دست یافتیم که در آنها تمام روستا تا یک متر زیر آب رفته بود و پس از جمعآوری ۲ میلیون تومان از دوستان خود حدود ۲ هزار قرص نان بین مردم این مناطق توزیع شد، همچنین پس از حمایتهای مردمی منطقه جنوب کرمان و همکاری هلال احمر و بنیاد مستضعفان چند خودرو حامل مواد غذایی و دارویی، وسایل گرمایشی و ... و تیم پزشکی به این روستاها اعزام کردیم.
با وقوع سیل زهکلوت با جمعآوری ۱۵ میلیون تومان کمکهای مردمی تنها به تهیه وسایل بهداشتی پرداختیم و با راهاندازی آشپزخانه به مدت یک ماه هر روز بین مردم غذای گرم و آب معدنی توزیع کردیم، در مجموع طی یک ماه پس از وقوع سیل گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی ۱۱ روستا را زیر پوشش خدمات خود قرار داد.
گروه جهادی ما تنها گروه مستقر در منطقه بود و مابقی گروهها در رفت و آمد بودند به همین دلیل آنها نیز زیر نظر ما خدمات خود را در بخشهای مختلفی از جمله برقکاری، لایروبی، شستوشوی فرش، آشپزی، تخلیه خانهها و ... ارائه میدادند.
سپس در کنار سایر گروهها از جمله بسیجیان، نیروی داوطلب مردمی هلال احمر و ... نسبت به احداث ۳۰ چشمه سرویس بهداشتی اقدام کردیم که هشت چشمه از آنها با استفاده از کمکهای مردمی ساخته شد.
بیشتر بخوانید
پوشش روستاهای سیلزده در سیستان و بلوچستان
نماینده گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی: پس از سیل قلعهگنج با سیل سیستان و بلوچستان مواجه شدیم که بسیاری از روستاها را زیر آب برده و بخشهای کشاورزی را نابود کرده بود بر همین اساس بلافاصله چند موکب در شهرستانهای جنوب کرمان راهاندازی کردیم و پس از جمعآوری کمکهای مردمی به مدت یک ماه آخر هر هفته آنها را به این استان اعزام میکردیم و روستاهای سیلزده را پوشش دادیم و در مرحله پایانی نسبت به تعمیر منازل آسیبدیده اقدام کردیم.
پس از این سیل به صورت پراکنده به خانوادههایی که دارای مشکلات بهداشتی و درمانی بودند، کمکرسانی کردیم، زیرا در منطقه جنوب کرمان با کمبود امکانات درمانی مواجه هستیم به طوری که در یک روستا در شهرستان رودبار از ۲۲ خانوار ۱۲ خانوار آنها دارای فرزندان معلول بودند، همچنین تعمیرات منازل خانوادههای نیازمند پنج شهرستان جنوبی و احداث سرویس بهداشتی انجام گرفت.
نماینده گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی: اوایل شیوع بیماری کرونا گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی نخستین گروهی بود که نسبت به راهاندازی کارگاه تولید ماسک و ضدعفونی معابر شهری اقدام کرد که در نتیجه آن حدود ۱۰ هزار ماسک و همچنین محلول ضدعفونیکننده توزیع شد و پس از سخنان مقام معظم رهبری حداقل سه مرحله توزیع کمکهای مؤمنانه در شهرستانهای کهنوج و رودبار صورت گرفت.
با کمک خیران برای درآمدزایی گروه خود یک کارگاه بلوکزنی در شهر فاریاب احداث و برای هفت نفر اشتغالزایی کردیم و درآمد حاصل از آن را برای کارهای معیشتی، عمرانی، فرهنگی و حتی ترک اعتیاد هزینه میکنیم.
از سوی دیگر تاکنون برای احداث ۱۰ چشمه سرویس بهداشتی بلوک و سیمان رایگان در اختیار خانوادههای بیسرپرست قرار دادیم، البته اولویت گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی شهرستان رودبار است به همین دلیل در پی این هستیم که این کارگاه را یا به آنجا انتقال دهیم و یا یک کارگاه دیگر در این منطقه احداث کنیم.
ورود به درمان بیماران قلبی و اعزام آنها به تهران
نماینده گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی: همچنین بحثی که به تازگی در آن ورود پیدا کردیم، درمان بیماران قلبی است که اکنون سومین نفر را برای عمل قلب به بیمارستان شهید رجایی تهران اعزام کردیم که هزینه عمل آنها بیش از ۱۵ میلیون تومان است در مناطق محروم افرادی وجود دارند که در کودکی دچار بیماریهایی میشوند که بعضاً با یک عمل ساده قابل درمان هستند، اما با ابراز تأسف به دلیل عدم آگاهی والدین و مشکلات اقتصادی پس از گذشت چند سال فوت میشوند.
زوج قمی هزینه ازدواج خود را به یک زوج در جنوب کرمان اهدا کردند
نماینده گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی: طی دو هفته گذشته نیز آیین ازدواج آسان برای سه زوج یتیم از شهرستانهای فاریاب، کهنوج و رودبار را در جوار مزار شهدای گمنام کهنوج برگزار کردیم هزینه اولیه برگزاری این جشن ۱۲ میلیون تومان بود که توسط یک زوج قمی اعطا شد، این زوج به جای برگزاری مراسم هزینه ازدواج خود را برای کمک به این آیین تقدیم کردند و در نهایت مجموع کمکهای مردمی و خیران به ۴۰ میلیون تومان رسید که با این پول برای هر کدام از این زوجها یک دستگاه یخچال، گاز، آبگرمکن و تخته فرش با هزینه ۱۰ میلیون تومان خریداری شد.
نماینده گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی: همچنین ما بازاریابی و فروش محصولات زنانی را که با استفاده از برگهای درخت نخل، کلاه، سبد و جاروی حصیری درست کرده و یا فرش و گلیم میبافند، انجام میدهیم به عنوان مثال دلالان در روستاها سبدهای حصیری را تنها ۶ هزار تومان از مردم میخریدند، اما ما توانستیم با حذف دلالان آنها را تا ۳۰ هزار تومان به فروش برسانیم.
در حال حاضر نیز احداث سه واحد مسکونی با بلوک و سقف سبک برای افراد بیسرپرست در دست اقدام است که یکی از این افراد یک مادر ۶۰ ساله با پنج فرزند بوده که در کپر زندگی میکنند، لازم به ذکر است، هیچ کدام از افراد این خانواده دارای مدارک هویتی و شناسنامه نیستند به همین دلیل شامل کمکهای کمیته امداد و بنیاد مسکن نمیشوند، ما معمولاً برای احداث خانه با نهادهای حمایتی قراردادهای مشارکتی داریم و از این طریق اقدام میکنیم، البته با ابراز تأسف در منطقه جنوب کرمان اینگونه افراد کم نیستند، بنده شخصاً در سیل زهکلوت حداقل با ۱۰۰ مورد از این خانوادهها مواجه شدم که به هیچ وجه مدارک هویتی نداشتند.
ظرفیتها در جنوب کرمان بالا، بیکاری هم زیاد
نماینده گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی: بیکاری را به جرأت میتوان، بزرگترین مشکل جوانان منطقه جنوب کرمان دانست که خود ریشه بسیاری از مشکلات دیگر است و این در حالی است که ظرفیتهای فراوانی در این منطقه وجود دارد.
قطعاً جوانان ما که دارای تحصیلات عالیه هستند، اگر در جایی مشغول به کار باشند، هرگز به سمت قاچاق سوخت کشیده نمیشوند.
ظرفیتهای منطقه جنوب کرمان کاملاً شناخته شده است و تنها همت مسئولان و قدرت اجرایی برای جذب بودجه و اقدام نیاز دارد.
روند اجرایی کند یا تعطیلی پروژههای اشتغالزایی در جنوب کرمان
نماینده گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی: همچنین برای احداث یک گاوداری ۵ هزار رأسی در شهرستان فاریاب ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اعتبار آن را پرداخت کرد تا از این طریق برای ۳۰۰ نفر اشتغالزایی شود، اما پس از احداث ساختمان و حصارکشی آن این پروژه رها شد.
برای منطقه زهکلوت نیز یک پروژه شهرک صنعتی اختصاص داده شده است که اگر اجرا شود، چند هزار جوان مشغول به کار میشوند، اگر همین طرحهایی که در حال حاضر به منطقه جنوب کرمان اختصاص داده شده است، اجرا شود، بسیاری از مشکلات اقتصادی و به تبع آن فرهنگی مردم این منطقه رفع میشود، اما نمیدانم، چه دلیلی وجود دارد که روند اجرای آنها یا به کندی صورت میگیرد و یا کاملاً تعطیل میشود.
اگر مسئولان منطقه جنوب کرمان با یکدیگر متحد بوده و همافزایی داشتند و به بحث اقتصاد مقاومتی در مناطق محروم توجه داشتند، بسیاری از مشکلات موجود برطرف میشد، همچنین اگر مسئولان ارتباط خود را با مردم حفظ کرده و احترام به ارباب رجوع را مد نظر قرار دهند، جایی برای دلخوشی باقی میماند، بحث جهادی و دولتی نیست، بنابراین از مسئولان تقاضا میشود که در این مسیر سنگاندازی نکنند و حمایتهای لازم را نسبت به این گروهها داشته باشند و ما نیز تا روزی که نفس داریم به مردم خدمت میکنیم.
وقتی یک دهه هشتادی در سیل خود را به دل آب زد
نماینده گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی: یکی از اتفاقات جالبی که برای اعضای گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی اتفاق افتاده است، این بود که یکی از اعضای گروه ما دهه هشتادی است و تا قبل از عضو شدن در این گروه در جایی کار نمیکرد و فعالیتی نداشت، اما در جریان سیل زهکلوت برای رساندن بستههای ۷۲ ساعته غذایی که شامل نان، کنسرو، آب معدنی و ... بود، خود را به دل آب زد و در میان گل و لای ارزاق را به مردم میرساند، آن هم در شرایطی که حتی آفرودسواران نتوانستند از آب عبور کنند و یا یکی دیگر از اعضا با توجه به شرایط سخت کاری در این سیل دردناک حتی تا سه چهار روز فرصت نکرده بود، کفشهای خود را از پا در بیاورد و پاهای او کاملاً در گل و لای خشک و کبود شده بود.
منبع: فارس
انتهای پیام/