عضو شورای شهر تهران گفت: قریب به ۱۸۰۰ نقطه جرم خیز و بی دفاع در سطح شهر تهران شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا نژاد بهرام عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود در دویست و پنجاهمین جلسه شورای شهر تهران اظهار کرد: خشونت علیه زنان یکی از فراگیرترین موارد نقض حقوق بشر در دنیای امروز است که همه کشورها، اعم از پیشرفته و در حال توسعه بدان مبتلا هستند. خشونت علیه زنان در جوامع مختلف به اشکال گوناگون رخ می‌دهد. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، در هر ۱۸ ثانیه یک زن مورد حمله یا بدرفتاری قرار می‌گیرد. برخی آمار‌ها حکایت از آن دارد که در سراسر جهان از هر سه زن، یک زن در طول عمر خود خشونت جنسی و جسمی را از کسی که می‌شناسد، دوست دارد و به وی اعتماد دارد، تجربه کرده است.

‌‎نژاد بهرام افزود: هر چند آمار دقیقی در مورد میزان واقعی خشونت علیه زنان در ایران وجود ندارد و تعداد زنانی که به خود جرأت شکایت علیه خشونت خانگی را می‌دهند، چندان قابل ملاحظه نیست، اما برخی اظهار نظرهای مسئولان، نشان از آن دارد که آمار خشونت علیه زنان در ایران به خصوص در ایام کرونا، روند افزایشی داشته است.

وی تصریح کرد: در جهان سازوکار‌های متفاوتی برای مقابله با این پدیده اتخاذ شده است. اصلاح و وضع قوانین حمایت‌گرایانه برای زنان در سراسر جهان یکی از این اقدامات است که نقشی تعیین کننده نه تنها در کاهش خشونت علیه زنان، بلکه در تربیت و تغییر رفتار‌های اجتماعی دارد.

‎عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران بیان کرد: در سال جاری بر اساس رتبه موسسه بین المللی لگاتوم، رتبه ایران با دو پله سقوط به ۱۱۹ در بین ۱۶۷ کشور جهان رسیده است. شاخص‌های لگاتوم به ما می‌گوید مرفه‌ترین کشور‌ها آن‌هایی نیستند که تولید ناخالص داخلی بالایی دارند، بلکه کشور‌هایی هستند که شهروندانشان شاد، سالم و آزاد هستند؛ شهروندانی که احساس رضایت از زندگی و خوشبختی دارند. بی تردید زنان به عنوان مادران شاد، همسران با نشاط، دختران موفق و... در این رنکینگ نقش مهمی ایفا می‌کنند.

‎وی گفت: ما اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، با شعار برنامه‌ریزی انسان‌ محورانه و عدالت محور وارد عرصه مدیریتی پایتخت شدیم. هرچند من به عنوان یکی از اعضای این شورا، دغدغه تمامی شهروندان اعم از کودکان، سالمندان، معلولان و... را دارم، امروز روز جهانی منع خشونت علیه زنان است و مدیریت شهری نیز به سهم خود باید در این خصوص پاسخگو باشد.

نژاد بهرام بیان کرد: هر چند گام‌هایی بلند برای رسیدن به وضع مطلوب وجود دارد، اما به برخی اقدامات مهم مجموعه مدیریت شهری برای نفی خشونت علیه اقشار آسیب پذیر در طول سه سال گذشته اشاره‌ای گذرا می‌کنم:

‎۱. شناسایی و رفع ۱۴۳ نقطه جرم خیز و فضای بی‌دفاع شهری در منطقه ۱۰ با هدف ارتقای کیفیت فضا‌ها و عرصه‌های شهری به منظور افزایش حضور زنان در شهر و تقویت احساس امنیت آنان.

‎۲. قریب به ۱۸۰۰ نقطه جرم خیز و بی دفاع در سطح شهر تهران شناسایی شده که از مجموع آن، حدود ۱۳۰۰ نقطه بی دفاع توسط شهرداران مناطق ۲۲ گانه رفع شده است.

‎۳. حمایت از فعالیت اقتصادی بانوان در قالب طرح‌هایی چون ساماندهی دستفروشان در ایام کرونا، معرفی زنان متقاضی کار به کارفرمایان مورد تأیید، پشتیبانی از زنان سرپرست خانوار در قالب بسته‌های حمایتی، بسترسازی حضور پررنگ زنان سرپرست خانوار در مراکز رشد و کوثر ذیل شهرداری تهران و... با هدف ایجاد امنیت اقتصادی و حمایت از کارآفرینی زنان بخشی از این مهم است.

‎۴- مناسب سازی و بهسازی فضا‌های عمومی شهر اعم از معابر، ایستگاه‌ها و بوستان‌ها که گروه‌های مختلفی را همزمان پوشش می‌دهد و بستری برای حرکت امن زنان در جهت کاهش اسیب‌های فیزیکی احتمالی به زنان باردار، مادران کودک در آغوش گرفته، به مادران کالسکه به دست و ... است.

۵- پیگیری تدوین دستورالعمل ارتقای امنیت اجتماعی زنان ازطریق رفع فضا‌های بی دفاع شهری که در مرحله ابلاغ به مناطق جهت اقدام است.

۶-ایجاد گرمخانه‌های اختصاصی برای زنان در دو نقطه آسیب پذیر شهر تهران که بستری از بهبود را برای در پناه گرفتن زنان در معرض آسیب ایجاد کرده است.

نژاد بهرام یادآور شد: در طول کمتر از یک سال باقی مانده تلاش خواهیم کرد اقدامات آغاز شده در جهت تقویت احساس امنیت شهروندان از طریق رفع فضا‌های بی دفاع شهری، بهسازی و مناسب سازی فضا‌های عمومی اعم از معابر و حمل و نقل عمومی، پشتیبانی از فعالیت‌های اقتصادی بانوان در مراکز رشد و کوثر و... را به سرانجام مطلوب برسانیم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار