به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، چین کاوشگر چانگ ای ۵ را با موفقیت به فضا پرتاب کرد. قرار است این فضاپیما با توقف روی سطح ماه، نمونههایی را از این کره جمع آوری کند.
موشک لانگ مارچ ۵، بامداد امروز به وقت ایران ( ۳:۳۵ دقیقه بعدازظهر به وقت چین) از پایگاه فضایی وینچانگ در استان هاینان چین پرتاب شد.
این کاوشگر به صورتی برنامه ریزی شده است که روی سطح ماه فرود آید و با امکاناتی که دارد نمونههایی را از خاک و صخرههای آنجا جمع آوری کند.
جمع آوری نمونه از سطح ماه و انتقال آن به زمین در چهار دهه اخیر برای اولین بار است که صورت میگیرد. فضانوردان چینی قرار است این ماموریت را در ۲۳ روز به پایان برسانند و اعلام کردند که این فضاپیما تا سه روز دیگر به ماه میرسد.
کاوشگر چانگای۵ قرار است یک نمونه گیرنده را روی سطح ماه قرار دهد و سپس به یک مدول در حال گردش برگردد. نمونهها نیز درون یک کپسول قرار میگیرند و به زمین فرستاده میشوند تا مورد بازرسی قرار گیرد.
این سفر به عنوان بلند پروازانهترین ماموریت چین در ماه در نظر گرفته میشود و به محققان کمک بسیاری در درک، سن و منابع آن و به طور کلی منظومه شمسی میکند.
موفقیت در این ماموریت برای چینیها بسیار مهم است، زیرا آخرین بار اتحاد جماهیر شوروی توانسته بود چنین کاری را انجام دهد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/