به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ثبت نام بیست و یکمین دوره آزمون فراگیر کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور از چهارشنبه، ۵ آذر آغاز شده و تا چهارشنبه، ۱۲ آذر ادامه خواهد داشت. براساس برنامه زمانی پیشبینی شده، این آزمون روز جمعه، ۱۷ بهمن برگزار خواهد شد و متقاضیان لازم است از روز سهشنبه، ۱۴ بهمن لغایت پنجشنبه، ۱۶ بهمن با مراجعه به درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور، برای تهیه پرینت کارت و راهنمای شرکت در آزمون اقدام کنند.
داوطلبان شرکت کننده اتباع غیرایرانی علاوه بر شرایط عمومی و اختصاصی این آزمون، باید دارای شرایط زیر باشند و بند ۱۶ مربوط به ملیت را در تقاضانامه ثبتنام اینترنتی، علامتگذاری کنند.
تمام متقاضیان تحصیل در رشتههای مختلف تحصیلی مشمول شرایط و ضوابط شیوه نامه ثبت نام دانشجویان غیرایرانی هستند.
تمام متقاضیان تحصیل غیرایرانی ملزم به مطالعه دقیق مندرجات دفترچهی راهنمای آزمون و رعایت مقررات و ضوابط پذیرش بوده و در صورت عدم احراز شرایط مندرج، هیچ عذری مبنی بر عدم اطلاع از مفاد دفترچه و قوانین، پذیرفته نیست.
فقط اتباع غیر ایرانی مقیم ایران و دارای اقامت قانونی و نیز دارندگان مدرک تحصیلی قبلی از ایران، مجاز به شرکت در آزمون مربوطه هستند و در صورت شرکت اتباع غیرایرانی مقیم سایر کشورها پذیرش آنان لغو میشود.
ثبت نام اتباع مذکور در آزمون دوره دانش پذیری، منوط به داشتن یکی از مدارک اقامتی یا شناسایی معتبر زیر است:
گذرنامه که دارای پروانه اقامت با حداقل شش ماه مجوز اقامت
تذکر: آن دسته از گذرنامههایی که بر اساس طرح ساماندهی اتباع غیر ایرانی صادر شده و به صورت سه ماهه تمدید روادید میشوند امکان شرکت در آزمون را طبق ضوابط دارند. اقامت آنها با معرفی از دفاتر کفالت به امور کنسولی اداره کل، سالانه تمدید میشود و در ضمن پذیرفته شدگان موظف به ارائه تعهد رسمی مبنی بر بازگشت به کشور متبوع پس از اتمام دوره تحصیل، به دانشگاه محل تحصیل هستند.
دفترچه پناهندگی سیاسی صادره از سوی نیروی انتظامی
کارت هویت ویژه اتباع غیرایرانی دارای اعتبار در همان سال، صادره از سوی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور
آخرین کارت آمایش صادره از اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور
تبصره: پذیرش و ثبت نام اولیه متقاضیان تحصیل فرزندان طلاب مرکز جامعه المصطفی (ص) العالمیه بر اساس گذرنامه و اقامت صادره آن مرکز بلامانع است و ثبت نام قطعی و ادامه تحصیل آنان منوط به دریافت گذرنامه و روادید تحصیلی و اقامت قانونی است.
تذکر: دانش آموختگان از دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ایران، در صورت دارا بودن شرایط لازم و نداشتن منع قانونی، میتوانند در مقاطع بالاتر در رشتههای تحصیلی مصوب ادامه تحصیل دهند.
ثبت نام پذیرفته شدگان غیرایرانی و اجرای روند امور کنسولی آنان بر اساس مفاد شیوه نامه ثبت نام و پذیرش شدگان غیرایرانی انجام میشود؛ لذا به استثنای دارندگان دفترچه پناهندگی سیاسی، ثبت نام قطعی و ادامه تحصیل پذیرفته شدگان در دانشگاه منوط به انجام تشریفات قانونی خروج از کشور و دریافت گذرنامه و روادید تحصیلی معتبر است.
چنانچه پذیرفته شدگان در هنگام ثبت نام اولیه آزمون گزینه اتباع غیرایرانی را علامت نزده باشند، پذیرش آنان لغو میشود.
تحصیل متقاضیان شاغل به تحصیل در مؤسسات آموزش عالی و یا مراکز جامعه المصطفی (ص) العالمیه و دانشگاه اهل بیت علیهم السلام به صورت همزمان با دانشگاه پیام نور، ممنوع است.
متقاضیان تحصیل اتباع غیرایرانی، مجاز به انتخاب رشتههای تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در مناطق غیرمجاز تردد و اسکان اتباع غیرایرانی نیستند و در صورت پذیرش و اعلام قبولی داوطلبان غیرایرانی در کدرشته مناطق غیرمجاز (ممنوعه)، قبولی و پذیرش آنان در آزمون همان سال لغو میشود و مراکز پیام نور از پذیرش این دسته از متقاضیان معذور خواهند بود.
فهرست مناطق ممنوعه تردد و اسکان برای تحصیل اتباع غیر ایرانی و نیز رشتههای خاص و غیرمجاز، در سایت سازمان سنجش آموزش کشور درج و قابل دسترسی است.
پذیرش اتباع غیرایرانی در رشتههایی که منجر به ایجاد تعهداتی برای ایران شود (از جمله تعهدات استخدامی) و رشتههای خاص و غیرمجاز ممنوع است.
متقاضیان تحصیل همانند پذیرش شدگان ایرانی تابع ضوابط و مقررات آموزشی و دانشجویی مرکز آموزشی محل قبولی خود خواهند بود.
حداکثر مدت تحصیل مجاز در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته برای پذیرفته شدگان غیرایرانی ۳ سال است.
شرط معدل برای شرکت متقاضیان تحصیل غیرایرانی در دورههای تحصیلات تکمیلی فراگیر دانشگاه پیام نور حذف شد.
در صورت مغایرت شرایط پذیرش و ثبتنام متقاضیان تحصیل با مقررات و ضوابط شیوه نامه در هر مرحله از ثبت نام و تحصیل با تأیید و تشخیص اداره کل دانشجویان غیرایرانی از ادامه پذیرش و تحصیل متقاضی جلوگیری به عمل میآید.
جمهوری اسلامی ایران هیچگونه تعهدی در خصوص صدور مجوز اقامت برای خانواده متقاضیان تحصیل به استثنای همسر و فرزندان مقیم دانشجویان مرد ندارد.
متقاضیان تحصیل غیرایرانی در هر مقطع تحصیلی فقط یک بار مجاز به تحصیل بوده و تکرار مقطع تحصیلی در دورههای روزانه، شبانه، پیام نور فراگیر، جامع علمی کاربردی، بدون آزمون و دانشگاه آزاد اسلامی و سایر مؤسسات آموزش عالی ممنوع است و چنانچه در حین تحصیل متقاضیان تحصیل ورودی آزمون دوره فراگیر، محرز شود که دانشجو دارای مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری بوده و مجددأ با شرکت در آزمون، در مقطع تحصیلی تکراری پذیرفته شده است، از تحصیل آنها ممانعت به عمل آمده و اخراج محسوب میشوند. دانشگاه محل قبولی داوطلبان در این خصوص ملزم به دریافت تعهد از دانشجو در مرحله پذیرش و ثبت نام اولیه هستند.
دانشجویان غیرایرانی به دلیل تابعیت غیر ایرانی مشمول قانون نظام وظیفه نیستند.
جمهوری اسلامی تعهدی نسبت به ادامه اقامت دانش آموختگان خارجی ندارد و اتباع مذکور باید پس از تحصیل به کشور متبوع خویش برگردند.
پذیرفته شدگان نهایی در هنگام ثبت نام و تبدیل وضعیت به دانشجویی ملزم به دریافت گذرنامه، روادید تحصیلی و اقامت دانشجویی هستند.
تمام اتباع غیرایرانی متقاضی ثبت نام و شرکت در آزمون دورههای فراگیر کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۹، در صورت دارا بودن شرایط و ضوابط اعلام و ورود به لینک مربوطه شده، لازم است در زمان ثبت نام با مراجعه به سایت اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org نسبت به تکمیل اطلاعات درخواستی اقدام کنند؛ که پس از تکمیل اطلاعات مورد درخواست در سایت، به این دسته از داوطلبان یک کد پیگیری ۱۳ رقمی داده خواهد شد که داوطلب باید این کد را دقیقاً در محل مخصوصی که در بند ۱۶ تقاضانامه ثبت نام اینترنتی، پیش بینی شده است درج کند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/