علی اصغر سعدآبادی، عضو هیئت علمی و مدیر مرکز نوآوری دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ایدههایی که با عملیاتی شدن آنها توسط کودکان و نوجوانان می توانیم کارآفرینان کوچک داشته باشیم، اظهار کرد: کارآفرینی میتواند زودهنگام شروع شود. فرصتهای زیادی برای بچهها وجود دارد که میتوانند کار خود را از سنین کم شروع کنند و با تجاربی که به دست میآورند در آینده شانس بیشتری برای موفقیت خواهند داشت البته در اکثر موارد به خصوص در شروع کار باید با کمک یا نظارت بزرگسالان کار خود را انجام دهند.
او افزود: اگر کودکتان استعداد نویسندگی دارد میتوانید دست نوشتههای آنها را جمع آوری کنید و پس از ویرایش ناشری پیدا کنید یا حتی کتاب را به صورت آنلاین منتشر کنید. این فرصت برای بچهها وجود دارد که میتوانند به نویسندگان کتابهای کودکان و یا حتی مشتریهای شخصی خدمات تصویرگری ارائه دهند.
سعدآبادی بیان کرد: آنها همچنین میتوانند به بچههای کوچکتر که در مدرسه در زمینه موضوعات خاصی نیاز به کمک دارند، خدمات تدریس خصوصی ارائه دهند.
مدیر مرکز نوآوری دانشگاه شهید بهشتی گفت: با کمک یک فرد بزرگسال و مجوزهای مناسب، بچهها حتی میتوانند کارهایی این چنینی را شروع کنند، مانند درست کردن آبنبات، ژله و دسرهای متنوع که این ایده را میتوانند به خصوص در زمان مدارس میتوانند با هماهنگی مدرسه در آنجا به فروش برسانند.
او بیان کرد: یکی از مشاغلی که فرزندان ما میتوانند به آن ورود پیدا کنند و احتیاج به آموزشهای خیلی خاصی ندارد، ساخت بدلیجاتی مانند دستبند، گردنبند و... است که پس از ساخت میتوانند آن را در بین دوستان، اطرافیان و حتی در شبکههای اجتماعی به فروش برسانند.
سعدآبادی گفت: اگر فرزند شما به مد علاقه دارد، میتواند لباسهای شخصی برای خود طراحی کند و با همکاری با خیاط آن را تولید کرده و پس از سفارش گیری برای افراد دیگر نیز این کار را انجام دهد. امروزه افرادی هستند که میخواهند برای روی لباس خوب تصویر خاصی چاپ کنند، فرزند شما هم میتواند با همکاری با چاپخانههایی که این کار را انجام میدهند وارد این فضای کاری شود.
او افزود: بچههای هنرمند حتی میتوانند با نقاشی یا کشیدن آثار هنری خود و سپس فروش مستقیم آن به مشتری، تجارت هنری خود را شروع کنند. حتی کودکان و نوجوانانی که تمایل به موسیقی دارند، میتوانید با نواختن موسیقی در رویدادها، شغلشان را شروع کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: وبلاگ نویسی میتواند یک فرصت تجاری مناسب برای افراد در هر سنی باشد. بچهها میتوانند با کمک یک بزرگسال سایت خود را راه اندازی کنند و سپس میتوانند محتوای خود را ایجاد و به اشتراک بگذارند؛ با این کار میتوانند برای کودکان هم سن و یا کوچکتر از خود تولید محتوا داشته باشند.
او افزود: پادکست میتواند یکی دیگر از فرصتهای تجاری مناسب برای بچهها باشد. فقط به یک فرد بزرگسال نیاز دارید که در برخی از جنبههای فنی کمک کند.
سعدآبادی گفت: طراحی و فروش کارتهای تبریک میتوانند ساده باشند. بچهها میتوانند طرحهای خاص خود را بسازند یا چاپ حرفهای داشته باشند.
او بیان کرد: صابون طبیعی یکی از محصولاتی است که اخیرا طرفداران خاصی برای خود پیدا کرده است.کافی است برای آموزش شیوه ساخت در اینترنت را جستجو کنند.
این عضو هیت علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: اگر فرزند شما دانش فنی دارد، میتواند به کسانی در این زمینه مشکل دارند کمک کند و در قبال آن حق الزحمه دریافت کند، مانند نصب ویندوز، نصب برنامههای مختلف، پرداخت قبوض، ثبت نامهای اینترنتی.
سعدآبادی عضو هیئت علمی و مدیر مرکز نوآوری دانشگاه شهید بهشتی یادآوری کرد:کارآفرینی یک سبک زندگی است که از دوران کودکی باید آموخته و تمرین شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/