به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علی باقری، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی کرمان با بیان اینکه استان کرمان از نظر شرایط آب و هوایی، گزینه خوبی برای اشتغال زایی در امر پرورش شترمرغ است، گفت: اقلیم استان کرمان با زیستگاه اصلی این حیوان که آفریقای جنوبی است، همخوانی دارد و به دلیل دارا بودن آب و هوایی خشک کرمان این پرنده به بسیاری از بیماریها دچار نمیشود؛ زیرا در محیط گرم و خشک بیماری تکثیر نمیشود.
او با اشاره به اینکه هر قطعه پوست یک شترمرغ ارزشی زیادی دارد، افزود: شترمرغ بزرگترین پرنده موجود در جهان است و تمام اندامهای این حیوان دارای ارزش اقتصادی بالایی است و پرورش آن در اقلیم استان کرمان به دلیل قابل استفاده بودن همه اعضای بدن این موجود، فرصتی مناسب برای اشتغال زایی و تولید است.
باقری گفت: به طور میانگین یک شترمرغ حدود ۱۲۰ کیلوگرم وزن دارد که تنها ۳۰ کیلوگرم از وزن این حیوان به گوشت اختصاص دارد و بقیه لاشه آن را پوست، پر، چربی و استخوان تشکیل میدهد که میتوان آنها را در عرصه تجارت فرآوری کرد.
او با بیان اینکه پرورش شترمرغ دیر زمانی نیست که در کشور آغاز شده است، بیان کرد: اگر بتوانیم در استان کرمان حرکتی صنعتی با مطالعات اولیه طرح پرورش شتر مرغ را پیش بگیریم به طور قطع بسیاری از بیکاران جذب کار میشوند و رونق منطقه را شاهد خواهیم بود.
باقری با بیان اینکه با تولید و توسعه شترمرغ در استان میتوان علاوه بر پاسخگویی به نیاز کشور، در زمنیه صادرات آن نیز اقدام کرد، تصریح کرد: براساس مطالعات انجام شده، میزان ارزآوری، سودآوری و اشتغال زایی این صنعت بالا است و در مقطع حساس کنونی که کشور با انواع تحریمها مواجه است و آمار جمعیت جوان بیکار در کشور نیز بالا است، پرورش شترمرغ میتواند به صنعت و شکوفایی این بخش کمک کند.
انتهای پیام/ م