به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، علی حسینپور کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روز جهانی ایدز ۱۱ آذر (اول دسامبر) و هفته ملی مبارزه با ایدز هم از ۱۱ تا ۱۷ آذر است، گرچه امسال توجه جهانی بر اپیدمی کووید ۱۹ و تأثیر آن بر زندگی و معیشت افراد متمرکز است، اما موضوعات خاص همچون ایدز به فراموشی نسپرده شده است.
او افزود: در روزشمار امسال روز اول به نام افزایش تابآوری سازمانی و افزایش دسترسی به خدمات و اطلاعات در شرایط بحران، روز دوم به نام خانواده و HIV، روز سوم به نام رسانه و HIV، روز چهارم به نام نوجوان، جوان و HIV، روز پنجم به نام مسئولیت اجتماعی و HIV، روز ششم به نام نقش سازمانها و HIV و روز هفتم به نام نگاه مثبت، زندگی مثبت نامگذاری شده است.
کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی ایدز با عنوان (همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک) انتخاب شده است،ادامه داد: امسال به علت شیوع ویروس کرونا برنامه حضوری نداریم و تمامی برنامهها از قبیل همایشها، کنگرهها و سمینارها که با حضور ویدیوکنفرانسی وزاری کشور و بهداشت، درمان آموزش پزشکی و همچنین مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران است بهصورت مجازی برگزار میشود.
حسینپور بیان کرد: امسال به جهت شیوع ویروس کرونا موضوع ایدز هم همانند دیگر موضوعات تحتالشعاع قرار گرفته است، اما خدمات مراکز و پایگاههای تست ایدز با رعایت دستورالعملهای بهداشتی ارائه میشود.
او با اشاره به اینکه ۲۰ مرکز و پایگاه تست ایدز در حوزه تحت پوشش این دانشگاه فعال است،تصریح کرد: تمامی خدمات مراکز تست ایدز رایگان بوده، ضمن اینکه کلیه اسناد و مدارک هم محرمانه بوده و حتی بدون نام قابل انجام بوده و فقط از طریق کد یا شماره پیگیری فرد قابل انجام است؛ همچنین تعداد ۸۰۰ بیمار مبتلا به ایدز در سطح استان داریم که از این تعداد ۷۰۰ نفر از آنها در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.
کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: حذف انگ و تبعیض و توجه به عموم افراد جامعه جهت دریافت خدمات سلامت براساس رویکردهای عدالت محور از کلیدهای اصلی مواجه با بیماران مبتلا به HIV محسوب میشود.
انتهای پیام// ف.غ