دانشمندان اسپانیایی در تحقیقات خود موفق به کشف جدیدترین علامت ابتلا به کووید ۱۹ شدند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اکسپرس، یک سال از همه گیری ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. دانشمندان در این مدت کوشیده اند با شناخت علائم این بیماری و آگاه سازی مردم نسبت به آن، به شناسایی افراد آلوده و قرنطینه کردن آن‌ها به منظور قطع زنجیره شیوع ویروس کمک کنند. تب، سرفه خشک، و خستگی و بی حالی از جمله رایج‌ترین علائم ابتلا به کووید ۱۹ است. از دیگر علائم ابتلا به این ویروس می‌توان به درد و رنج، گلودرد، اسهال، التهاب ملتحمه، سردرد، از دست دادن حس بویایی و چشایی، و بثورات پوستی اشاره کرد. با این حال، این موارد تنها علائم مشاهده شده در بیماران کرونایی نیست. دانشمندان به تازگی علامت دیگری از ابتلا به کووید ۱۹ را کشف کردند.

بر این اساس، تحقیقات جدید در اسپانیا نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد از مبتلایان به کرونا علامت خشکی بینی را از خود بروز داده اند. نکته قابل تامل در این زمینه این است که پژوهشگران مشاهده کردند خشکی بینی پیش از سایر علائم در افراد آلوده مشاهده می‌شود و در واقع نخستین علامت ابتلا به کووید ۱۹ در بیماران خشکی بینی بوده است.

جوردی ناوارا، مسئول این پژوهش از دانشگاه بارسلون می‌گوید: این تحقیقات نشان می‌دهد هنوز علائم هشدار دهنده زیادی درباره ابتلا به کرونا وجود دارد که مورد توجه قرار نگرفته است. بسیاری دیگر از علائم کرونا مانند تنگی نفس باعث شده است نسبت به علائم ابتدایی که در بیماران دیده می‌شود بی توجهی شود.

محققان مشاهده کردند بیماران مبتلا به کووید ۱۹ خشکی بینی را پیش از سایر علائم و یا همزمان با بروز سایر علائم نشان می‌دهند. با این حال، دانشمندان می‌گویند برای آنکه میزان رایج بودن این علامت را در تمامی بیماران با قطعیت بیان کنیم، نیازمند تحقیقات بیشتر هستیم.

تحقیقات دانشمندان دانشگاه بارسلون نشان داد به طور میانگین علامت خشکی بینی برای مدت ۱۲ روز در بیماران کرونایی دیده می‌شود. همچنین غالباً مشکلات مرتبط با بینی با علائم از دست دادن حس بویایی به صورت همزمان اتفاق می‌افتد.

دانشمندان تاکید دارند مشاهده علائم زودهنگام ابتلا به کرونا همانند خشکی بینی می‌تواند به قطع زنجیره شیوع کووید ۱۹ کمک شایانی کند. از این رو، آگاه سازی عمومی در این باره ضروری است.

دیگر علائم رایج ابتلا به کرونا

دانشمندان انگلیسی اعلام کردند ۱۷۲ علامت مختلف ابتلا به کووید ۱۹ در بیماران مشاهده شده است. برخی از این علائم بسیار شایع و برخی دیگر به ندرت در مبتلایان دیده می‌شود. با این حال، نمی‌توان به راحتی چشم‌ها را به روی این علائم بست.

محققان اعلام کردند بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد علائم بیماری در افراد بهبود یافته می‌تواند برای ماه‌ها ادامه داشته باشد. دانشمندان با دسته بندی علائم مختلف در بهبود یافتگان اعلام کردند ۱۷۲ علامت مرتبط با کرونا همچنان در برخی بیماران دیده می‌شود. از این میان، خستگی و سرفه‌های ممتد و خشک یکی از موارد بسیار شایعی است که بهبود یافتگان ماه‌ها پس از بهبودی از آن شکایت می‌کنند.

در این لیست موارد عجیبی به چشم می‌خورد. از تشنج‌های شدید تا ارتعاشات داخلی بدن و کشیدن انگشتان دست و پا از جمله مواردی است که دانشمندان در مبتلایان به کرونا مشاهده کرده اند. همچنین علائم زیادی در پوست بیماران کرونایی مشاهده شده است که از این میان می‌توان به خارش پوست، کبودی، پیری پوست و ایجاد توده‌های عجیب و غریب روی پوست اشاره کرد.


بیشتر بخوانید


بیماری شریانی یا کرونا؟

متخصصان می‌گویند علائم جدیدی که مبتلایان به ویروس کرونا از خود نشان می‌دهند بسیار شبیه به علائم کسانی است که به بیماری شریانی مبتلا هستند. بیمار شریانی یک بیماری مرتبط با گردش خون در افراد است که با تنگ شدن سرخرگ ها، جریان خون به اندام‌ها کاهش می‌یابد. در این حالت فرد دچار رخوت و ضعف در اندام ها، تغییر رنگ پوست، بثورات پوستی و زخم می‌شود.

محققان تاکید دارند بیماران مبتلا به کووید ۱۹ علائمی شبیه به بیماری شریانی را نشان می‌دهند به طوری که در ابتدا کادر درمان تصور می‌کنند این افراد به بیماری شریانی مبتلا هستند، اما پس از انجام آزمایش مشخص می‌شود فرد به ویروس کرونا آلوده است.

دکتر لین آتکین، یکی از متخصصان بیمارستان پیندرفیلد در این زمینه می‌گوید: شاهد آن هستیم که برخی بیماران که به کرونای ملایم مبتلا هستند از سوزش در اندام‌های خود به ویژه پا شکایت دارند. وجود خارش در بیماران علامت هشدار آمیزی است که می‌تواند حاکی از ابتلا فرد به ویروس کرونا باشد.


بیشتر بخوانید


مشکلات گوارشی نشانه ابتلا به کروناست

دانشمندان معتقدند علائم مرتبط با فعالیت معده و روده با ابتلا به ویروس کرونا ارتباط مستقیم دارد. در بسیاری از موارد اولین نشانه پنهان ابتلا به کرونا در فعالیت معده و روده و غیر طبیعی شدن مدفوع فرد رخ می‌دهد. از آنجا که مردم کمتر به این موضوع توجه دارند، در گام بعدی علائم دیگر مانند تب و سرفه خشک در بیمار نمایان می‌شود و آن زمان است که فرد به ابتلای خود به کرونا پی می‌برد.

توصیه می‌شود افراد در زمان شیوع ویروس کرونا به مدفوعی که دفع می‌کنند توجه داشته باشند. اگر حجم مدفوع بسیار بیشتر از حد طبیعی و رقیق‌تر از گذشته است یا فرد با سهولت بسیار بیشتر نسبت به گذشته به توالت رجوع می‌کند، احتمال دارد این امر علامت پنهان ابتلا به کرونا باشد.

محققان می‌گویند به دلیل تاثیر ویروس کرونا بر فعالیت‌های گوارشی معده و روده، اسهال جزو نخستین نشانه‌های پنهانی است که مردم کمتر از دیگر علائم به آن توجه می‌کنند. از این رو، متخصصان انگلیسی از مردم خواسته اند به کیفیت اجابت مزاج خود توجه داشته باشند.

کرونا

علائم خطرناک ابتلا به کرونا

مرکز کنترل بیماری‌های واگیردار آمریکا اعلام کرده است دو علامت اورژانسی ابتلا به ویروس کرونا وجود دارد که در صورت افراد قابل مشاهده است. این علامت شامل متمایل شدن لب‌ها به رنگ آبی است. همچنین گونه‌ها و چهره فرد نیز می‌تواند به رنگ آبی متمایل شود. در این حالت فرد باید سریعا برای دریافت خدمات اورژانسی به بیمارستان مراجعه کند.

این مرکز تاکید کرد علائم اورژانسی دیگر که می‌تواند نشانه ابتلا به کرونا باشد و پس از آن باید سریعا به بیمارستان رجوع کرد شامل: مشکلات تنفسی شدید، وجود فشار دائمی در قفسه سینه، گیجی و سردرگمی دائمی، عدم توانایی در بیدار شدن از خواب و یا ناتوانی در خوابیدن می‌شود.

همچنین ویروس کرونا می‌تواند باعث ایجاد طوفان سیتوکین شود. طوفان سیتوکین یک پاسخ شدید از سوی سیستم ایمنی بدن به عوامل بیماری زا است که می‌تواند به اندام‌ها و بافت‌های بدن آسیب جدی وارد کند. این موضوع می‌تواند به قلب، عروق، ریه‌ها و کلیه آسیب جدی وارد کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۹ ۱۵ آذر ۱۳۹۹
کاشکی محدودیتها بیشتر بود تا ایی ویروس مهار شه
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۵:۲۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۹
باور نکردنی است این بیماری چطور آرام آرام همه جهان را فرا گرفت ،
جالب اینکه چینی ها این بلا را بر سر همه آوردند اما حالا در چین کرونا وجود ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۱۵ آذر ۱۳۹۹
اینطوری که هر روز می‌نویسید جدیدترین علامت، کلا همه چی دیگه کروناست. خمیازه هم میکشیم کروناست قولنج انگشت می‌شکنیم کروناست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۵ آذر ۱۳۹۹
یهو بیاین بگین نفس کشیدن هم از علائم کروناس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۱۵ آذر ۱۳۹۹
تب، سرفه خشک، و خستگی و بی حالی از جمله رایج‌ترین علائم ابتلا به کووید ۱۹ است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۹
خوب همینها را منویسید استرس بیشتر میاد 70 در صد ایمینی بدن از بین می رود و و یروس کشنده تر میشود
Iran (Islamic Republic of)
هموطن
۱۰:۲۸ ۱۵ آذر ۱۳۹۹
اولأ فارسی را پاس بداریم و بگویید که بثورات یعنی چه? طوری بنویسید که مردم عادی کشور هم متوجه معنی آن بشوند. ثانیا اینکه عقب نشینی از ادامه تعطیلات کرونایی زود بود و دولت بایستی در مورد تامین مایحتاج عمومی مردم ایران یک فکر اساسی بکند