کلاهی گفت: بیشتر مشکلات شرکت‌های دانش بنیان، خارج از اکوسیستم بوده و در ارتباط آن‌ها با سایر نهاد‌ها و سازمان‌ها است.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، افشین کلاهی، رئیس مجمع تشکل‌های دانش بنیان در برنامه «به وقت ایران» اظهار کرد: در پشت فعالیت‌ شرکت‌های دانش بنیان ایده‌ای وجود دارد که فعالیت بر آن مبنا شکل می‌گیرند و سعی می‌کنند تا با نوآوری مشکلی را در جامعه یا در دنیا حل کنند.

او افزود: موضوع ارزیابی شرکت‌ها در ابتدا به دلیل عدم زیرساخت در کشور چالشی بزرگ بود و این مهارت و تخصص به مرور زمان ایجاد شد و اوضاع ارزیابی در این حوزه بهتر شد. ولی قطعا شرکت‌های بسیاری هستند که به روند ارزیابی شرکت‌ها معترض هستند و همچنان مشکلاتی وجود دارد.

کلاهی با بیان اینکه بیشترین مشکلات شرکت‌های دانش بنیان، بیرون از اکوسیستم دانش بنیان است، تاکید کرد: فضای بوجود آمده بر مبنای قانون فضای قابل قبولی است و از سیاست‌های خوبی برخوردار است و بیشتر مشکلات شرکت‌های دانش بنیان، خارج از اکوسیستم است و در ارتباط آن‌ها با سایر نهاد‌ها و سازمان‌ها است.

او در خصوص مشکلات ارزیابی شرکت‌ها بیان کرد: تعداد مراجعین بسیار است و بعضا فرآیند ارزیابی چند ماه طول می‌کشد. دقت ارزیابی‌ها پائین است و سلیقه در آن دخالت دارد و وجود روند پیچیده در ارزیابی باعث می‌شود که شرکت‌ها را درگیر مسائل بسیاری می‌کند. موضوع دیگری که همیشه در این ارزیابی‌ها وجود داشته، درز اطلاعات است.

رئیس مجمع تشکل‌های دانش بنیان گفت: تشکل‌های صنفی در حوزه کاری خود،  متشکل از افرادی هستند که دارای دانش‌ و مهارت‌ بوده و به نظر می‌رسد که از این افراد بیشتر می‌توان استفاده کرد. وقتی چند نفر از بزرگان یک صنف جمع شوند و در مورد شرکت‌ها ارزیابی کنند بدون شک از نظر فنی بهتر می‌توانند نظر بدهند.

او اضافه کرد: اگر تبادل اطلاعات با مجمع تشکل‌های دانش بنیان یا هر تشکل در حوزه کاری خود انجام شود، به معاونت علمی و فناوری در روند ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان کمک بسیاری خواهد کرد.

شرکت های دانش بنیان باید دارای سه ویژگی اساسی باشند

در ادامه سعید منجم زاده، معاون مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان اظهار کرد: شرکت دانش بنیان باید دارای سه ویژگی اساسی باشد. متعلق به بخش خصوصی بودن اولین ویژگی آن است، حیطه فعالیت آن‌ها حتما باید در حوزه فناوری‌های برتر و پیچیده باشد و مهمترین ویژگی آن بومی کردن دانش تولید آن محصول یا خدمت در شرکت است.

او افزود: شرکت‌های دانش بنیانی در کشور هستند که از همان ابتدا چتر حمایتی از سوی دولت برای آن‌ها وجود نداشته و با قانون تحت عنوان حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان برای این شرکت‌ها منظومه حمایتی شکل گرفته است، عمده شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، شرکت‌هایی هستند که به نوعی با مراکز دانشگاهی و پژوهشی در ارتباط هستند.

منجم زاده با بیان اینکه حدود ۵ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان فعالی در کشور شناسایی شده اند، تصریح کرد: روند ارزیابی‌ها از شرکت‌های دانش بنیان چندلایه است و فرآیند ارزیابی شرکت‌ها گام به گام و چند مرحله‌ای است.


بیشتر بخوانید


معاون مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان با اشاره به اینکه در بعضی از حوزه‌های فناوری تغییرات بسیار سریع صورت می‌گیرد، گفت: نیاز است که شرکت‌های دانش بنیاین دو سال یکبار مجوز و یا تائیدیه آن‌ها مورد بررسی قرار بگیرد. علت این است که قانونگذار مکلف کرده است که باید فناوری‌های برتر مورد تائید قرار بگیرد. فناوری‌های که تغییر در آن‌ها بسیار است، بنابراین نمی‌توان محصولی را که سه سال پیش به آن دانش بنیان گفته می‌شد، لزوما در حال حاضر به آن دانش بنیان اطلاق شود.

گفتنی است؛ برنامه «به وقت ایران» با رویکرد مهارتی و با ساختار گفتگومحور به تهیه‌کنندگی علیرضا عاصم یوسفی با اجرای شهرام شکیبا روز‌های یکشنبه و سه‌شنبه ساعت ۲۱:۴۵ تا ۲۳ به صورت زنده روی آنتن شبکه آموزش می‌رود.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.