توکلی گفت: با توجه به شرایط موجود مردم باید از شرکت در دورهمی‌ها به شدت پرهیز کرده و شب یلدا را مجازی برگزار کنند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نادر توکلی معاون درمان ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، در برنامه طبیب، اظهار کرد: باید در مردم این فرهنگ‌سازی ایجاد شود که حساسیت بالایی نسبت به بیماری کرونا داشته باشند و از شرکت در دورهمی‌ها به شدت پرهیز کرده و شب یلدا را مجازی برگزار کنند.

توکلی با اشاره به اخبار منتشر شده در خصوص واکسن کرونا در دنیا، گفت: در حال حاضر واکسن کرونای دو الی سه شرکت معتبر در مرحله بهره‌برداری است. واکسن‌های روسی و چینی هم هنوز تأیید نشده است، در کشور ما هم تولید واکسن با ویروس کشته شده که شاید متداول‌ترین نوع آن است خوشبختانه وارد مراحل انسانی شده و به این سمت می‌رویم که در سه تا چهار ماه آینده به مرحله تولید برسیم. به امید خدا در سال ۱۴۰۰ واکسن ایرانی را خواهیم داشت. بر واکسن کرونای ما از مراحل درخواست واکسن تا مرحله بهره‌برداری توسط سازمان بهداشت جهانی نظارت شده و خوشبختانه این سازمان مراحل تولید و مرحله آزمایشگاهی آن را تأیید کرده است.

او بیان کرد: واکسن‌ها یا ویروس کشته‌شده و ضعیف شده یا نوترکیب و شبیه‌سازی شده هستند، واکسن‌های غربی عمدتا نوترکیب هستند، اما لزوما این نیست که این رو‌ش‌ها بهتر باشند و پایداری آنتی‌بادی هیچ کدام هنوز مشخص نیست.

کادر درمان و گروه‌های پرخطر در اولویت دریافت واکسن کرونا هستند

این پزشک متخصص اظهار کرد: در پی اعمال محدودیت‌های دو هفته‌ای دو اتفاق خوب افتاد یکی اینکه مردم همکاری خوبی کردند و حجم زیادی از حمل‌ونقل عمومی تهران تا ۳۵ درصد افت پیدا کرد و ما به شدت تأثیر مثبت آن را در بیمارستان‌ها دیدیم، نکته دوم اجرای طرح شهید سلیمانی با رویکرد محله‌محوری در تهران است که قطعا می‌تواند خیلی کمک‌کننده باشد. اگر این روال ادامه داشته باشد و دستورالعمل‌ها به درستی اجرا شود قطعا پیش‌بینی می‌کنیم به موازات طرح شهید سلیمانی زمستان آرامی داشته باشیم، اما اگر میزان همراهی مردم کمتر شود قطعا پیش‌بینی موج سنگینی را در زمستان خواهیم داشت.

توکلی در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است تزریق واکسن برای گروهی ممنوعیت داشته باشد، تصریح کرد: توزیع واکسن براساس ریسک‌بندی و میزان خطر ابتلا در کشور‌ها برنامه‌ریزی می‌شود، یک سری ابزار‌ها وجود دارد که در کشور خودمان هم ساخته شده است و از طریق دیتا‌های بیماران با هوش مصنوعی سیستم‌هایی ایجاد می‌شود که شما اطلاعات خودتان را وارد نرم‌افزار می‌کنید و به شما احتمال درصد مرگ با کرونا را نشان می‌دهد. بر این اساس گروه‌هایی که بیشتر در خطر هستند در اولویت قرار می‌گیرند، جدای از آن هم قطعا کادر درمان و گروه‌های پرخطر در اولویت هستند.

تست‌های سریع تشخیص کرونا در بیمارستان‌ها توزیع نخواهد شد

او همچنین با تأکید بر اینکه هنوز جهش ژنتیکی ویروس کرونا در ایران اثبات نشده و مطالعه ژنتیکی هم در این خصوص انجام نشده است، به صحت تست‌های پی سی آر جدید اشاره کرد و گفت: درحال حاضر دقت تست‌های پی سی آر بالاتر رفته و تا ۷۰ درصد پاسخ این تست‌ها اعتبار دارد، اما تست‌های سریع هم اختصاصا برای طرح شهید سلیمانی به منظور اجرای طرح غربالگری در نظر گرفته شده و در برنامه‌هایی که استفاده شده به نظر می‌رسد قابل اعتماد است. البته این تست‌ها در بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی توزیع نخواهد شد، زیرا قرار است در غربالگری مورد استفاده قرار گیرد.

معاون درمان ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه پزشکان باید بیماری که تستش مثبت شده را تحت نظر قرار دهند، گفت: پزشکان نباید به بیماران بگویند که برو استراحت کن خوب می‌شوی، زیرا به ویژه در روز‌های پنجم تا دهم پایش مداوم و روز به روز بیمار بسیار مهم است. در این شرایط تغذیه مناسب، استراحت و استرس درست بسیار اهمیت دارد. بیماری کرونا با افزایش استرس و اضطراب اوج می‌گیرد. 


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
يلداي امسال = قتل عام پدر و مادرها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۶ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
واکسن این دولت رانمیزنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۳ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
دو روز مونده به چله باید جریمه های وحشتناک داخل شهری بزارن
Germany
امیر
۲۳:۲۲ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
۸۰هزار دکتر اروپایی گفتند کرونا یک دروغ سیاسیت واسه پرکردن جیب ....ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۸ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
کروناسیاسیست وبزرگنمایی وهراس افکنی توسط دولت هوشیارباشید
Iran (Islamic Republic of)
جهانی
۲۲:۳۳ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
برگزاری شب یلدا = شیوع بیشتر کرونا
Iran (Islamic Republic of)
صابری از تهران
۲۰:۲۸ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
سلام . من یک هفته است که داغدارم . برادر جوان ۲۵ ساله ام هفته پیش بر اثر ویروس منحوس کرونا از دنیا رفت . برادرم متولد ۱۳۷۴ بود و هیچ بیماری زمینه ای نداشت . هموطنان عزیز لطفا بهداشت را رعایت کنید ، ماسک بزنید ، فاصله ها را رعایت کنید ، دستهایتان را بشویید . کرونا جدی و خطرناک است.
امیدوارم هیچ خانواده ای عزادار عزیزانش نشود .
Canada
ناشناس
۱۹:۴۰ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
اشخاص منفی باف که همین نگاه به زندگی
باعث استرس و تنش شون میشه و
اشخاصی که اخبار منفی کانالهای معاند را
دنبال میکنند
خدای نکرده .مستعد ویروس کرونا هستند
مواظب باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۰ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
پولداریم شب یلدا بگیریم
Netherlands
ناشناس
۱۹:۰۴ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
الان همه پیج های اینستاگرام پره از اینکه شب یلدا چی بپوشیم، دیزاین شب یلدا و..... اونوقت انتظار دارین مردم نرن خونه همدیگه
تنها راهش اینه که محدودیت کشودی تردد از غروب آفتاب تا طلوع آفتاب بگذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۲ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
برو بخواب لالا کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۷ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
شب گذشته اخبار سیما نشون داد که خیلی ها میرن بازار من نمیدونم اینا شرایط را درک نمیکنن،بابا الا اینترنت هست،فاکس است،پیک موتوری است برای چه میرن بازار،خواهشا این راه ها را به این مردم نشان دهید و از مراجعه حضوری خودداری کنند تا این بلا ریشه کن بشه
Iran (Islamic Republic of)
نذرى فرخى
۱۷:۲۷ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
هشدار - هشدار - هشدار
صدا و سيما بايد هرچه زودتر برنامه هايى هشدارى شبيه چهارشنبه سورى اجراء كند بطوريكه مرم متوجه بشوند اگر در چارشنبه سورى ممكن بود براى ١٠ نفر حادثه ايجاد شود براى شب يلدا امكان ١٠٠٠٠ نفر مبتلا به كرونا وجود دارد..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۰ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
ببخشید آقای دکتر میشه بفرمایید که چطور چین و روسیه که سه چهار ماه قبل نتایج تست انسانی را اعلام کردند هنوز واکسن تولیدی آنها تایید نشده آنوقت ایران که تازه شروع به تست انسانی کرده سه چهار ماه دیگه تولید انبوه داره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۸ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
هنوز شروع به تست انسانی نکرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
حضوری میریم خیلی هم خوش میگذره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
عجبا!
آخرین اخبار