در گزارش زیر طرز تهیه خورش ترش واش را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر گذرتان به شهر‌های شمالی ایران افتاده باشد، حتما متوجه تنوع غذایی این بخش از کشور شده‌اید. خورش ترش واش یکی از غذا‌های پرطرفدار برای بومیان و مسافران به شمال کشور است. طرز تهیه ترش واش گیلانی و خورش ترش واش مازندرانی و حتی ترش واش لنگرود بسیار شبیه به هم است. ترش واش در کنار طعم فوق‌العاده، خواص درمانی زیادی هم دارد و منبع مواد معدنی از جمله آهن، فسفر و ویتامین C است که خاصیت ضدعفونی کنندگی و تصفیه کبد، کلیه و روده‌ها دارد. در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه خورش ترش واش گیلانی و مازندرانی، ترکیب سبزی ترش واش و فوت و فن‌های پخت این غذای خوشمزه شمالی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.


بیشتر بخوانید:


مواد لازم

سینه مرغ: ۱ عدد کامل

رب آلوچه: ۲ قاشق غذا خوری

گوجه فرنگی: ۴ عدد

بادمجان: ۴ عدد

فلفل، نمک، زردچوبه: به میزان لازم

آب نارنج یا آبغوره: ۱ قاشق غذاخوری

سیر: ۳ حبه

جعفری، سیر‌تر (تازه)، تره، ترش واش: ۳۰۰ گرم (ساطوری شده)

گشنیز، برگ چغندر، نعنا: ۳۰۰ گرم (ساطوری شده)

خالواش: ۱۰۰ گرم (ساطوری شده)


طرز تهیه خورش ترش واش

ابتدا بادمجان‌ها را پوست بکنید و در آب نمک خیس کنید یا رویشان نمک بپاشید.

سینه مرغ را در ظرف مناسب با فلفل و زردچوبه و کمی نمک تفت دهید.

سبزی‌ها را به همراه سیر خرد شده، به خوبی سرخ و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

رب آلوچه را اضافه کنید. به جای رب آلوچه می‌توانید از رب گوجه استفاده کنید.

روی مواد داخل قابلمه، ۲ لیوان دسته دار  آب جوش بریزد و حرارت را پایین بیاورید تا به خوبی جا بیفتد.

بادمجان‌ها را آبکشی و سرخ کنید. گوجه‌ها از وسط نصف یا حلقه‌ای و سرخ کنید.

نیم ساعت بعد از شروع پخت خورش ترش واش، بادمجان‌ها را اضافه کنید.

آبغوره یا آب‌نارنج را اضافه کنید.

بعد از پختن خورش، وقتی آن را در ظرف مناسب سرو کردید، گوجه فرنگی‌ها را روی خورش قرار دهید.


فوت و فن‌های طرز تهیه خورش ترش واش

اگر می‌خواهید بادمجان در خورش ترش واش له شود آن را زودتر اضافه کنید یا اینکه خورش را آنقدر به هم بزنید تا بادمجان‌ها له شوند.

گاهی یه خورش ترش واش، لوبیا چشم بلبلی هم اضافه می‌کنند.

مرغ این خورش، معمولا بدون استخوان و ترجیحا قسمت سینه مرغ انتخاب می‌شود.

می‌توانید در کنار سیر، از پیاز هم در طرز تهیه خورش ترش واش استفاده کنید.

در بعضی شهر‌های استان گیلان، ار سیب‌زمینی سرخ‌کرده هم در تزیین پایانی خورش ترش واش استفاده می‌شود.


ترکیب سبزی ترش واش

ترش واش، از سبزیجات شمال کشور است که به آن شبدر ترشک هم گفته می‌شود و به خاطر آب و هوا و جنس خاک تنها در شمال کشور و شهر لرستان می‌روید. اما در خورش ترش واش از سبزیجات دیگری هم علاوه بر ترش واش استفاده می‌شود. ترش واش، کوت کوته، چوچاق، نعنا و گشنیز، سبزیجات اصلی خورش ترش واش هستند که با جعفری، ریحان، خالواش و برگ چغندر به نسبت‌های ثابت اضافه می‌شوند. هر چند در برخی از دستور غذاها، در ترکیب سبزی خورش ترش واش، یک یا چند تا از این سبزی‌ها را حذف می‌کنند، ولی هر یک از آن‌ها می‌توانند به خورش شما طعم و عطر دلپذیری بدهند.

ترش واش معمولا در شرق استان گیلان کشت می‌شود و مرکز اصلی پرورش، تولید و فروش آن منطقه گالش از توابع شهرستان لنگرود است. البته هم به‌صورت خودرو و هم به‌صورت پرورشی وجود دارد که پرورش آن رواج بیشتری دارد. گفتنی است نگهداری سبزی ترش واش بسیار مشکل است و برای مراحل کاشت، داشت و برداشت نیاز به تبحر و تجربه کسانی است که این کار را انجام می‌دهند.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۰۸ فروردين ۱۴۰۱
بسیار عالییییی