در این مطلب ضمن ارائه تعریفی کوتاه از جلوه های ویژه میدانی و بصری، فیلمی از پشت صحنه سکانس سقوط هلیکوپتر در فیلم «چ» را منتشر کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با پیشرفت صنعت سینما در دنیا برخی از کار‌های فنی آن، رنگ و جلای جدیدتر، مهم‌تر و تاثیرگذارتری به این هنر صنعت می‌بخشند و جذابیتی وصف ناشدنی برای مخاطب به همراه خواهند داشت.

جلوه‌های ویژه میدانی و بصری از جمله این کار‌های فنی است که البته از سال‌های دور در سینما‌های پیشرفته بیشتر به چشم می‌خورد، ولی با گذشت زمان کشف‌های جدیدی به آن‌ها اضافه شد.

سینمای کشور ما نیز طی سال‌های اخیر به اهمیت این موضوع بیش از پیش پی برده است و بهره وری‌های خاص خودش از آن دارد البته تا جایی که منطق سازندگان و هزینه اجازه بدهد.

حالا باید دید در نگاه کلی و غیر تخصصی جلوه‌های ویژه میدانی و بصری چیست؟

جلوه‌های ویژه میدانی (Special Effects) در صنعت فیلم‌سازی به تصاویری گفته می‌شود که در زمان تولید فیلم، ساخت آن‌ها مشکل باشد. این صحنه‌ها به صورت واقعی کار خواهند شد و همه آن‌ها توسط بدلکاران، هنرمندان، فیلمبرداران و تعدادی متخصصان مواد منفجره و ماکت‌سازی اجرا شده و با خود دوربین‌ها ضبط می‌شوند و بعضی از آن‌ها بعد از ضبط کار می‌شوند.


بیشتر بخوانید:


جلوه‌های ویژه میدانی به دو دسته جلوه‌های نوری و جلوه‌های مکانیکی تقسیم می‌شود.

در سینما اگر ساخت یک جلوه در مقابل دوربین به‌طور زنده غیرممکن یا دارای هزینه زیادی باشد از جلوه‌های ویژه بصری استفاده می‌شود.

جلوه‌های ویژه شامل کامپوزیت، روتوسکوپی، انیمیشن، ترکینگ و ... است که اکثراً ساخت آن‌ها نیز گرانقیمت خواهد بود و به هزینه تولید فیلم‌های هالیوودی مبلغ چشمگیری اضافه می‌کند.

با این توضیحات، پشت صحنه سکانس وحشتناک سقوط هلیکوپتر در فیلم «چ» را ببینید:

فیلم سینمایی «چ» ساخته ابراهیم حاتمی کیا و با بازی فریبرز عرب نیا، بابک حمیدیان، مریلا زارعی و سعید راد است. این فیلم محصول سال ۱۳۹۲ است و داستان ۲ روز از زندگی مصطفی چمران طی نبرد پاوه را به تصویر می‌کشد. این فیلم برنده ۶ سیمرغ بلورین از سی و دومین جشنواره فیلم فجر شده‌ است. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
gold
۰۷:۰۷ ۲۱ آذر ۱۳۹۹
خدا آقای حاتمی کیا رو حفظ کنه
Germany
ناشناس
۰۶:۵۲ ۲۱ آذر ۱۳۹۹
یکی از بهترین فیلم های ایرانی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
حقیقتا جلوه های ویژه فیلم های کارگردان بزرگ حاتمی کیا چندین سال جلوتر از سینمای ایران هست ....

نمونه اش همین فیلم خروج که واقعا جلوه های ویژه اش عالی بود ... اینو وقتی منوجه میشین که پشت صحنه اش رو میبینید ... بع عنوان مثال : صحنه ی سیل و تمام صحنه های قطار و ... تماما گرافیکی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
نماهایی کاملا کلوز از صورت مردمی که ترسیدند و...
اگر نمایی دورتر و نمایش یک صحنه در یک لحظه سریع، هیجان انگیزتر بود...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۰ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
سلام ، من اولین بار فیلم رو در سینما دیدم ؛ صحنه سقوط هلیکوپتر میخکوبم کرد به نظرم از فیلمهای هالیوودی هم بهتر بود , دست سازندگان درد نکنه . در آخر هم روح شهید چمران شاد واقعا انسان به تمام معنا بود خیلی دوسش دارم . افشین افلاکی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
قابل توجه کسانی که میگن نباید بازیگران و کارگردانان و فیلمسازان درآمد بالایی داشته باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۰ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
فیلم قشنگیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۹ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۵ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
با وجود آمدن جلوه های ویژه ساخت چنین صحنه هایی ساده و کم خرج شده است
آخرین اخبار