بانک مرکزی در گزارشی اعلام کرد باتوجه به کاهش نوسانات در بازار‌های ارز، خودرو و مسکن پیش بینی می‌شود، روند انتظارات تورمی تعدیل شود.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بانک مرکزی، این بانک در گزارش تحولات اقتصاد کلان یادآور شده است، در ادامه آثار و تبعات افت درآمد‌های ارزی و انتظارات تورمی ایجاد شده از محل نحوه تامین مالی کسری بودجه دولت، نرخ تورم ماهانه که از اردیبهشت‌ماه سال جاری روندی فزآینده در پیش گرفته بود، در آبان‌ماه نیز تداوم یافت؛ در این ماه گروه «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها» نقش غالب را در تورم ماهانه داشته است.

همچنین در این گزارش آمده است، با این حال، باتوجه به عواملی نظیر توقف رشد فزاینده پول، کاهش نسبی التهابات در بازار ارز، افت قابل توجه قیمت خودرو، کاهش سرعت رشد قیمت مسکن در آبان ماه و همچنین بهبود رشد شاخص تولید صنعتی در آبان ماه نسبت به مهرماه، انتظار می‌رود روند انتظارات تورمی تعدیل یابد. امید می‌رود در صورت استمرار چنین شرایطی طی ماه‌های پیش رو، تورم ماهانه ارقام کمتری را تجربه کند.

تزریق نقدینگی در بازار بین‌بانکی در قالب عملیات بازار باز (توافق بازخرید و خرید قطعی اوراق) و همچنین استفاده بانک‌ها از اعتبارگیری قاعده‌مند باعث معکوس شدن روند نرخ سود در بازار بین‌بانکی شد؛ به گونه‌ای که این نرخ از بیش از ۲۳ درصد در پایان هفته اول آبان ماه، در اواخر این ماه به محدوده دالان نرخ سود بازگشت و در ادامه در آذر ماه کاهش بیشتری را تجربه کرد. امید است با افزایش سهم اوراق بدهی دولتی در ترازنامه بانک‌های دارای کمبود نقدینگی و گسترش استفاده از ابزار‌های تمهید شده، انضباط بیشتری در رابطه شبکه بانکی با بانک مرکزی حاکم شود. در همین راستا بانک مرکزی به تمام بانک‌ها و موسسات اعتباری توصیه می‌کند، بخشی از سبد دارایی خود را به اوراق بدهی دولتی اختصاص دهند تا در شرایط کمبود نقدینگی از آن به عنوان وثیقه دریافت اعتبار از بانک مرکزی استفاده کنند.

1

نرخ بازدهی اوراق بدهی دولتی در کلیه سررسید‌ها در آبان‌ماه روند صعودی داشته است؛ به‌طوری‌که نرخ بازده اسناد خزانه اسلامی با سررسید‌های یک و دو ساله به ترتیب از ۱۸.۴ و ۱۹.۶ درصد در مهرماه به ۱۸.۹۵ و ۲۰.۸ درصد در آبان‌ماه افزایش یافت. لیکن متعاقب کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی، نرخ بازدهی اسناد خزانه نیز در آذر ماه کاهشی شد.

2
هم‌راستا و هم‌جهت با رشد متغیر‌های عمده پولی در چند ماه گذشته، براساس ارقام مقدماتی، رشد نقدینگی و پایه پولی در هشت‌ماهه سال ۱۳۹۹ به ترتیب به ۲۲.۷ و ۱۲.۸ درصد رسید که نسبت به رشد این دو متغیر در دوره مشابه سال قبل (۱۷.۷ و ۱۶.۵ درصد) به ترتیب ۵.۰ واحد درصد افزایش و ۳.۷ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد. همچنین رشد دوازده‌ماهه نقدینگی، حجم پول و پایه پولی در پایان آبان‌ماه ۱۳۹۹ به ترتیب معادل ۳۷.۱، ۷۹.۳ و ۲۸.۶ درصد بوده است.

اقدامات بانک مرکزی


 با توجه به اینکه خروج نرخ سود بازار بین بانکی از دالان هدف‌گذاری شده در این ماه موقتی ارزیابی شده بود، اقدامی در جهت بازبینی در کف و سقف دالان مزبور صورت نپذیرفت. درعین به منظور هدایت نرخ سود در دالان سیاستی تعیین شده، موارد زیر انجام پذیرفت:

• انجام عملیات بازار باز به ارزش ۷۴.۰ هزار میلیارد ریال در قالب توافق بازخرید با سررسید ۱۴ روزه و به ارزش ۱۱۱.۵ هزار میلیارد ریال به صورت خرید قطعی (خالص تزریق از طریق عملیات بازار باز در پایان آبانماه ۱۷۵.۷ هزار میلیارد ریال است.)
• استفاده بانک‌ها از اعتبارگیری قاعده‌مند برای رفع کمبود نقدینگی اضطراری در ۱۰ نوبت به ارزش ۹۷.۲ هزار میلیارد ریال در قالب توافق بازخرید (مانده اعتبارگیری قاعدهمند در پایان آبانماه ۱۲.۴ هزار میلیارد ریال است.)

 تصویب و در دستور کار قرار گرفتن سیاست احتیاطی کنترل رشد ترازنامه شبکه بانکی با تاکید بر کنترل رشد سایر دارایی‌ها و دارایی‌های خارجی و مستثنی شدن اقلام وجه نقد، سپرده‌ها نزد بانک مرکزی، اوراق بدهی دولتی، تعهدات مشتریان بابت گواهی اعتبار مولد و اعتبارات پیشران زنجیره تولید از سیاست مذکور؛ لازم به ذکر است این سیاست به عنوان سیاست مکمل مدیریت نرخ سود برای سالم‌سازی و جلوگیری از انباشت ریسک در ترازنامه بانک‌ها اتخاذ شده است.

تامین ارز واردات مورد نیاز اقتصاد به میزان ۲۲ میلیارد دلار در هشت‌ماهه نخست امسال که از این میزان ۶.۷ میلیارد دلار آن مربوط به کالا‌های اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی بوده است.

 تاکید بر اتخاذ تمهیدات لازم از سوی شبکه بانکی به‌منظور جلوگیری از سوءاستفاده از زیرساخت‌های بانکی برای اهداف پولشویی و معاملات مخرب در بازار‌ها از طریق تعبیه سیستم‌ها و سازوکار‌های مورد نیاز با هدف جلوگیری از نوسانات و ثبات‌بخشی به بازار ارز.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شهرفرنگ
۰۹:۲۶ ۲۳ آذر ۱۳۹۹
واقعاً اقتصاد ایران به چند سال تورم کاهشی و تنفس نیاز دارد ....
Iran (Islamic Republic of)
علی محمدی
۰۸:۲۱ ۲۳ آذر ۱۳۹۹
سلام:قیمت آهن الات ساختمان بادلار26000تومن بایدهرکیلوکمترازده هزارتومن باشه ولی آهن دروپنجره بیشتراز20000تومنه!علت چیه؟گناه مردم چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۳ ۲۳ آذر ۱۳۹۹
الان تورم پنچاه درصد است بس کنید مردم زیر گرانی فشار اقتصادی گرفتار شدن رحم به سفره مردم کنید
Iran (Islamic Republic of)
حسبن
۰۶:۱۷ ۲۳ آذر ۱۳۹۹
باز همان حرافی های تکراری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۴ ۲۳ آذر ۱۳۹۹
چی شد دوباره به فکر کاهش تورم و کاهش قیمت ها افتادید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۹ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
الکی میگی
الکی میگی
الکی میگی
الکی میگی
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۳:۰۷ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
بدبخت شدیم رفت فردا و فرداها را دریابید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۵ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
خدایا به بزرگیت قسم خودت به دادمون برس .اینها باز هم از نزول تورم گفتند .دیگه واقعا تحملش را نداریم چند برابر شدن قیمتها را.چرا یکی این جماعت را سر جاش نمیشونه که با این حرفهاشچن دارن خط میدن به جماعت خون خوار دلال
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۲ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
تورم مسئولین کم شده ما که توی بازار کاهش تورمی ندیدیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۴ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
اونم تو ایران خخخخخخخخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۲ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
برای درآمدو حقوق بگیرای میلیاردی این عددهاتورم نییست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
دقیقا من کارمند و کارگر دیگر قدرت خرید ندارم خوب تورم میاد پایین دیگه
Iran (Islamic Republic of)
سرباز
۲۱:۳۹ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
حساب جاری ایجاد کنیم که پول مردم در آن به طلا معادل سازی شود
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۰:۲۰ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
خدا وکیلی تورم منفی اعلام کن
حال خودرو سازها را بگیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۲ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
خودتونو مسخره کنین ما که تورم کاهشی ندیدیم
United States of America
ناشناس
۱۹:۵۷ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
چشم انداز تورم کاهشی است ...
دیگه ازاین بدتر!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
وقتی میگه کاهشی مطمعنا افزایشی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
بانک مرکزی باید برای به بازار کشاندن ارزهای خانگی قیمت دلار رو روز به روز کاهش دهد و به محض وارد شدن ارزهای خانگی به بازار آنها رو درو کند و در صندوق توسعه ی ملی ذخیره نماید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۲ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
خدا کنه کاهش تورم ربطی به انتخابات و نزدیک شدن به انتخابات نداشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
چند سالته ؟چهل ساله همین آش وکاسه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۸ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
خخخخخخخخخخخ
از جکهای قرن بود.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۸:۲۲ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
امیدواریم اینم نقش جدید نباشه ایشون دلار 7 تومنی تحویل گرفته و الان...
آخرین اخبار