نقیبی گفت: تعداد تلفات آنفلوانزای پرندگان در تالاب میقان به ۱۰۶۴ مورد رسیده و بوقلمون‌های یک واحد غیرمجاز هم به آنفلوانزا حاد مبتلا شده‌اند.

بهمن نقیبی معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از شیوع آنفلوانزای حاد پرندگان در واحد غیرمجاز بوقلمون خبر داد و گفت: علی رغم تمامی توصیه‌ها مبنی بر اجتناب از خرید و فروش به دلیل ارتباط با پرندگان آزاد پرواز، اما متاسفانه در یک واحد غیرمجاز که اقدام به نگهداری ۶۰۰ بوقلمون کرده بود، به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی، آنفلوانزا حاد پرندگان گزارش شد.

او افزود: همکاران سازمان دامپزشکی پس از نمونه‌برداری تشخیص دادند که واحد غیر مجاز بوقلمون به بیماری آنفلوانزای حاد پرندگان مبتلا شده که معدوم سازی و ضدعفونی محل در ۲ تا ۳ روز گذشته انجام شد.


بیشتر بخوانید


نقیبی ادامه داد: بنابر پایشی که از مناطق اطراف این واحد غیر مجاز بوقلمون انجام دادیم، خوشبختانه گزارش جدیدی از بیماری نداشتیم و تنها نگرانی به این دلیل است که با شیوع آنفلوانزا در مناطق پرتراکم، مشکلاتی برای واحد‌های صنعتی ایجاد شود، به همین خاطر از مرغداران تقاضا داریم که از خرید و فروش و نگهداری غیرمجاز واحد‌ها تا اردبیهشت سال آینده که وضعیت بیماری حاد است، اجتناب کنند تا مشکل خاصی رخ ندهد.

این مقام‌مسئول با بیان اینکه گزارش جدیدی از شیوع بیماری در مازندران و اردبیل نداشته‌ایم، گفت: بنابر گزارش‌های اخیر تا چند روز گذشته در منطقه میقان تلفات به یک هزار و ۶۴ قطعه رسیده و برخلاف نگرانی‌هایی که مبنی بر گسترش بیماری در واحد‌های مرغداری و روستایی اطراف میقان داشتیم، اما گزارشی نداشتیم.

واکسیناسیون هزینه نیست؛ نوعی سرمایه‌گذاری است

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی در واکنش به گلایه‌مندی مرغداران پیرامون گرانی واکسن بیان کرد: با حذف ارز ترجیحی واردات واکسن همانند بسیاری از کالاها، قیمت افزایش یافت، اما باید این موضوع را در نظر گرفت که واحدی که به واسطه عدم استفاده از واکسن به بیماری مبتلا شود، خسارتش هزاران بار بیشتر از گله‌ای است که واکسینه می‌شود.

اقدامات پیشگیرانه قابل قیاس با هزینه‌های معدوم سازی نیست

به گفته او، بار‌ها اعلام کرده‌ایم که انجام واکسیناسیون و اقدامات بهداشتی در واحد‌های پرورشی به منظور حفظ وضع موجود با هدف استمرار تولید نوعی سرمایه‌گذاری است و هزینه محسوب نمی‌شود. به عنوان مثال در ارتباط با بیماری تب برفکی تولیدکنندگان از افزایش گرانی واکسن گلایه‌مند بودند، اما در نظر بگیریم که اگر قیمت هر دوز واکسن ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان باشد، در طول سال ۲۰۰ هزار تومان هزینه واکسن هر راس گاو می‌شود، در حالی که ارزش گاو ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان و هزینه درمان ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است که این امر نشان می‌دهد اقدامات پیشگیرانه و واکسن ارزش ناچیزی در قبال محموله و حفظ تولید دارد.

نقیبی در پایان تصریح کرد: اگر یک واحد مرغ تخم گذار در سن ۴۰ تا ۵۰ هفتگی به بیماری مبتلا شود، کل مرغ‌های تولیدی باید معدوم شود که با این وجود خسارت هنگفتی به مرغداران وارد می‌شود، ضمن آنکه آن منطقه تبدیل به کانون ویروس می‌شود که می‌تواند بقیه واحد‌ها را درگیر کند، از این رو اقداماتی که صرف عملیات واکسیناسیون می‌شود، یک نوع سرمایه‌گذاری جهت نگه داری تولید است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار