به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید پختن یک مرغ در میان یا روی نمک، برای شما هم عجیب باشد، اما این غذا، یک غذای سنتی و غیر معمول چینی است که به آن «ییم گوک گای» گفته میشود. در این روش، کل رطوبت مرغ حفظ میشود در حالیکه اصلا شور نخواهد بود و مرغ آبدار و مرطوب با طعم ادویهجاتی که در آن به کار بردهاید خواهید داشت. البته اگر پوست آن را جدا نکنید. در ادامه طرز تهیه مرغ نمکی در قابلمه را بخوانید.
مواد لازم
مرغ کامل: ۱ عدد
نمک: ۲ قاشق چایخوری
پودر زنجبیل: ۲ قاشق چایخوری
پودر زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
پیازچه ساطوری شده: ۳ ساقه
سیر: ۱ حبه
سس سویا، روغن زیتون، آبلیمو: به میزان لازم
نمک درشت: حدود ۸۰۰ گرم
بیشتر بخوانید
طرز تهیه مرغ نمکی
نمک، پودر زنجبیل، پودر زردچوبه را با سس سویا، روغن زیتون و آبلیمو مخلوط کنید تا به صورت خمیر درآید. این رب را روی مرغ و داخل مرغ، مالش دهید تا چاشنی شود. میتوانید آن را زیر پوست مرغ هم بمالید.
پوست مرغ را جدا نکنید.
مرغ را به مدت ۲ ساعت در یخچال بدون پوشش بگذارید یا اینکه مرغ را از شب قبل با این مواد مرینیت کنید.
مرغ را یک ساعت قبل از پخت از یخچال خارج کنید تا به دمای اتاق برسد.
ساقه پیازچه را خرد کنید. سیر را له کنید و درون حفره مرغ قرار دهید. مرغ را در دو لایه کاغذ روغنی یا ورق آلومینیومی بپیچید.
آن را در یک بسته تا کنید و با نخ آشپزخانه ببندید.
در یک قابلمه عمیق، نمک درشت را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط سرخ کنید. با گرم شدن نمک، خشک شدن آن بیشتر میشود و بوی دودی و نمکی به مشام میرسد.
در این مرحله از طرز تهیه مرغ نمکی، حرارت را متوقف کنید. حدود ۱/۳ نمک داغ را به قابلمه بزرگ و عمیق منتقل کنید.
مطمئن شوید که آن را به صورت یکنواخت در کف قابلمه پخش کنید. (مراقب باشید، نمک واقعا داغ است!)
مرغ بستهبندی شده را داخل ظرف پخت قرار دهید. آن را روی بستر نمک بگذارید و روی آن را با بقیه نمک کاملا بپوشانید.
در قابلمه را بگذارید و با حرارت متوسط و کم به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت آن را بپزید. سپس، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه دیگر در حالیکه نمک روی مرغ است بماند.
در این گرمای باقیمانده نمک، مرغ به پختن ادامه میدهد.
اگر میخواهید مرغ نمکی خود را در فر تهیه کنید، قابلمه در بسته را به مدت ۴۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید.
وقتی نمک گرمای خود را از دست داد، سطح بالای نمک را خراش دهید و مرغ را با دقت بیرون بیاورید. (بیشتر نمکها، به شرط اینکه به آب مرغ آلوده نشده باشند، میتوانند دفعه بعد برای پخت مرغ نمکی دوباره مورد استفاده قرار بگیرند)
مرغ را از فویل آلومینیومی یا کاغذ روغنی خارج کرده و آن را خرد کنید.
مرغ نمکی شما آماده سرو است.
نکته: در داخل فویل آب مرغ جمع خواهد شد که در فرهنگ چینی به این مایع، «جی جینگ یا جوجه مرغ» میگویند و در حین سرو این شهد را روی مرغ میریزند.
فوت و فنهای طرز تهیه مرغ نمکی
*میتوانید مرغ را در فویل یا کاغذ روغنی قرار ندهید. در این صورت بال مرغ را با نخ دندان به بدن مرغ بچسبانید و محکم کنید و پاهای مرغ را با بند ببندید تا باز نشود.
*تا زمانی که مرغ شما کاملا نپخته است، در قابلمه را برندارید، این یعنی مرغ را به مدت ۲ ساعت روی حرارت نمک قرار دهید.
*سعی کنید حتی از دمکنی استفاده کنید.
*بهتر است جنس قابلمه چدنی یا روحی باشد.
*میتوانید روی نمک و کنار مرغ سیبزمینی هم بگذارید تا سیب زمینی بخارپز شده هم داشته باشید.
*طرز تهیه مرغ نمکی برای ماهی نمکی هم یکسان است. برای داشتن ماهی نمکی، همه مراحل را برای ماهی تکرار کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/
یاحق