رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد گفت: کسادی بازار به دلیل کرونا باعث شد آجیل و خشکبار فروشگاه‌ها خراب و معدوم شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهدعلیرضا ارزانی ممقانی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد گفت: متاسفانه کرونا در بدترین زمان، وقتی که ما محصولاتمان را برای فروش شب عید آماده می‌کردیم وارد کشور شد و در پی آن تعطیلی‌ها و قرنطینه‌ها باعث کسادی بیشتر بازار ما و باعث شد تا جنس‌هایی که برای ارائه به مشتری برای استفاده در ایام سال نو آماده کرده بودیم درمغازه‌های تعطیل شده بماند و خراب شود.

او افزود: تعطیلی‌های طولانی بازار وادارمان کرد که تقریبا بیشتر محصولاتی را که کهنه و خراب شده بودند را به اجبار معدوم کنیم و به این ترتیب بار دیگر متحمل ضرر و زیان فراوانی شویم. آجیل از اسفند ماه آماده فروش بود که در این تعطیلی‌ها و قرنطینه‌ها خراب شد. از بین بردن این همه جنس فقط ضرر عمده فروش و مغازه دار نیست بلکه این‌ها سرمایه ملی است که از بین رفته است در حالی که این آجیل‌ها می‌توانست صادر شود یا به دست مصرف کننده برسد.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد ادامه داد: علاوه بر قرنطینه‌های متمادی و تعطیلی‌های بازار، محدودیت‌های زمانی هم در آشفتگی بازار بی تاثیر نبوده است. چون آماده کردن این نوع از اجناس بسیار زمان بر است و زمان زیادی را تا ارائه به مشتری سپری می‌کند و همه این مسائل باعث شد که تمام برنامه ریزی‌های صنف ما بهم بریزد، چون همانطور که می‌دانید خرید چیزی مثل آجیل و خشکبار که خرید اول صبح مردم نیست و زمانی هم که مردم میخواهند برای خرید مراجعه کنند تازه محدودیت‌های رفت و آمد شروع می‌شود، پس می‌توان فهمید که این اتفاقات توانسته چه بلایی بر سر بازار آجیل و خشکبار بیاورد.

ارزانی ممقانی بیان کرد: به نظر من بستن مغازه‌ها در بحث کنترل ویروس کرونا حداقل در صنف ما هیچ تاثیری نداشته است و این میان اتفاقی که پیش آمده این است که طبق گفته ستاد کرونا، سهم صنوف درانتشار این بیماری فقط ۱۱درصد بوده است؛ و این هم معمولا در صنوفی اتفاق می‌افتد که مردم تجمع زیادی دارند مانند فروشگاه‌های زنجیره ای، نانوایی ها، نه در صنف آجیل و خشکبار که طرف در یک مغازه ۱۰۰متری شاید در هر ساعت دومشتری داشته باشد. آن هم با این همه رعایت توصیه‌ها که از سوی همکاران ما صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید


او تصریح کرد: آجیل و خشکبار جزء آن صنوفی است که می‌توان به جرات گفت که نمی‌تواند انتشار دهنده ویروس کرونا باشد، چون این محصولات در دمای بالای ۴۰۰درجه برشته می‌شوند و این ویروس هم که در دمای بالا از بین می‌رود. از آن گذشته اگر برخی باز هم به این موضوع حساسیت بیشتری دارند می‌توانند، پس از خرید دوباره آجیل را داغ کرده و درمنزل بدون کوچکترین مشکلی استفاده کنند. به نظرم باید فکر دیگری به حال این قضایا می‌شد بستن واحد‌های صنفی آسان‌ترین کاری بود که برای مقابله با ویروس کرونا می‌شد انجام داد.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد تاکید کرد: هر مغازه عمده فروشی حداقل ۱۰کارگر دارد که این‌ها همه سرپرست خانوار هستند. نمی‌توان به خاطر تعطیلی‌ها کارگر را اخراج کرد پس کاسبان مجبور هستند با این وضعیت، هزینه بیمه و حقوق او را هم بپردازند آنهم بدون اینکه سودی داشته باشد این در حالی است که متاسفانه در این وضعیت دولت حداقل کاری که می‌توانست برای اصناف انجام دهد بخشیدن مالیاتشان بود که متاسفانه آن را هم انجام نداد. این در حالی است که با هر اتفاقی که در کشور می‌افتد از کسبه میخواهند که همراهی و همکاری کنند.

ارزانی در پاسخ به این سئوال که چرا با وجود این اتفاقات هنوز قیمت آجیل و خشکبار افزایش داشته است اظهار کرد: اینطور نیست. هیچ افزایش قیمتی امسال نداشته ایم حتی اکثر واحد‌های صنفی ما بعد از عید مجبور شدند خیلی از محصولاتشان را به زیر قیمت خرید بفروشند. امسال قیمت کدام جنس نسبت به سال قبل حداقل سه برابر نشده است در حالیکه آجیل و خشکبار امسال به قیمت پارسال در بازار عرضه می‌شود. پارسال قیمت پسته بین ۱۵۰تا۲۲۰ هزار تومان بود، در حالی که امسال همان پسته از قیمت ۱۶۰هزار تومان در بازار تا ۲۲۰هزار تومان موجود است. درواقع بعضی از اقلام نسبت به پارسال تقریبا هیچ افزایش قیمتی نداشته اند. البته هستند اقلامی مثل نخود چی یا تخمه آفتابگردان که نسبت به پارسال افزایش قیمتی داشته اند آن هم به این دلیل که امسال نخود خام دیگر وارد نمی‌شود یا مثلا پارسال تخمه آفتابگردان را با ارز ۴هزار و ۲۰۰تومان وارد کشور می‌کرده ایم در حالیکه امسال مجبوریم با ارز نیمایی آن را وارد کنیم پس می‌بینید که ما چیزی را گران نکرده ایم اصلا در این وضعیت هیچ اتفاقی در بازار آجیل و خشکبار نیفتاده است.

او افزود: متاسفانه وضعیت بازار به شکلی پیش رفته است که اکثر غریب به اتفاق مغازه‌ها بخصوص در اطراف حرم اصلا وضعیت خوبی ندارند. این در حالی است که بیش از ۷۰درصد از واحد‌های صنفی اطراف حرم مطهر مستاجر هستند و با این وضعیت مجبور شده اند مغازه هایشان را تعطیل کنند حتی برخی از اسفند پارسال که مغازه را تعطیل کرده اند هنوز نتوانسته اند تا به امروز مشغول به کار شوند. متاسفانه خیلی از هم صنف‌های ما برای ابطلال پروانه کسبشان به اتحادیه مراجعه می‌کنند این در حالی است که اتحادیه کاری جز نامه نگاری برای بخشیدن مالیات تا به امروز نتوانسته است برای آن‌ها انجام دهد. من شرمنده اعضایم هستم. صنف آجیل و خشکبار می‌توانست در این وضعیت برای مردم بسیار مفید باشد.


انتهای پیام//م. م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.