حملات سایبری علیه پنتاگون، وزارت خزانه‌داری و نهاد‌های دولتی و امنیتی آمریکا باعث سردرگمی مقامات این کشور شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حملات گسترده هکر‌ها به نهاد‌های دولتی و امنیتی ایالات متحده آمریکا، از یک سو شوک سختی را به مقامات اطلاعاتی این کشور وارد ساخته و از سوی دیگر، کاخ سفید را در مقابل یک معمای سایبری پیچیده قرار داده است. حملات سایبری دقیقا زمانی رخ داده که شکست ترامپ در انتخابات قطعی شده و واشنگتن برای انتقال قدرت به بایدن آماده می‌شود. مطابق گزارش‌های رسمی و غیررسمی؛ پنتاگون، وزارت خزانه‌داری، وزارت کشور، وزارت خارجه و بسیاری از وزارتخانه‌ها و ادارات فدرال هدف حملات سایبری گسترده قرار گرفته‌اند.

دولت ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است که پس از انتشار گزارش‌های رسانه‌ای درباره حملات سایبری از سوی یک دولت خارجی که خزانه‌داری آمریکا و وزارت بازرگانی این کشور را هدف قرار داده بود، در حالت آماده‌باش قرار گرفته است. روزنامه واشنگتن‌پست گزارش داده که این حمله سایبری توسط هکر‌های دولت روسیه انجام شده است. در مقابل، سفارت روسیه در واشنگتن ادعای دست داشتن این کشور در حمله سایبری به خزانه‌داری آمریکا را رد کرد. جان الیوت، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که دولت از گزارش‌های مربوط به هک‌ها مطلع است. وی افزود: «ما تمام اقدام‌های لازم برای شناسایی و اصلاح هرگونه مساله احتمالی مرتبط با این وضعیت را انجام می‌دهیم.»

سکوت وزارت خزانه‌داری آمریکا

این خبر را ابتدا خبرگزاری رویترز منتشر کرد و نوشت که «گروهی تحت حمایت دولتی خارجی، اطلاعاتی را از وزارت خزانه‌داری و اداره اطلاعات و ارتباطات ملی به سرقت بردند.»

وزارت خزانه‌داری آمریکا هرگونه اظهارنظر را به شورای امنیت ملی واگذار کرد. با این حال گزارش شده که آژانس‌های اطلاعاتی نگران هک شدن سایر سازمان‌ها با استفاده از روش مشابه هستند. رویترز در گزارش خود گفته است که حمله سایبری باعث شد تا شورای امنیت ملی اقدام به تشکیل جلسه اضطراری کند. این اتفاق در حالی رخ داد که شرکت آمریکایی امنیت سایبری فایرآی که خود تهدید‌های امنیتی در حوزه اینترنت را گزارش می‌کند، هفته گذشته اعتراف کرد که مورد هدف حمله بسیار پیچیده‌ای قرار گرفته که با حمایت دولتی انجام شده بود.

وضعیت اضطراری در کاخ سفید
در پی حملات گسترده سایبری به سازمان‌های دولتی آمریکا، مشاور امنیت ملی کاخ سفید سفر غرب آسیا و اروپای خود را برای رسیدگی به این مساله نیمه‌کاره گذاشت و زودتر از موعد به واشنگتن بازگشت. به گفته سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، در پی هک سازمان‌های دولتی آمریکا رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی این کشور مجبور شده سفر خود به منطقه غرب آسیا و اروپا را نیمه‌کاره بگذارد و برای بررسی حملات سایبری زودتر از موعد به کشورش بازگردد. به گفته یک منبع آگاه، قرار بود وی روز شنبه به واشنگتن بازگردد، اما فقط توانست به فلسطین اشغالی و فرانسه برود. به گزارش «بلومبرگ»، جان الیوت، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در این خصوص گفت: اوبراین برای رسیدگی به حادثه هک در حال بازگشت است. او جلسات شورای امنیت ملی را برگزار می‌کند و این هفته یک جلسه سطح بالای بین سازمانی تشکیل خواهد داد. به گفته یک منبع آگاه، این جلسات برای بررسی حملات سایبری علیه وزارت خزانه‌داری، خارجه، تجارت، امنیت داخلی، دفاع و موسسه ملی سلامت آمریکا برگزار می‌شود.

هشدار معنادار پنتاگون
گزارش‌های منتشرشده حکایت از آن دارد که پایگاه‌های ارتش ایالات متحده در داخل این کشور با خطر واقعی حملات عمدی و مستقیم از سوی دشمنان روبه‌رو هستند و باید راهبرد‌های جدیدی برای تقویت دفاعی به کار گرفته شود. به نوشته روزنامه «واشنگتن‌تایمز» مقامات ارشد پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در گزارشی ۱۶ صفحه‌ای اعلام کردند که دشمنان این کشور قادرند به طور مستقیم پایگاه‌های نظامی آمریکا را هدف قرار دهند. پنتاگون هشدار داده که حملات سایبری، دامن زدن به اعتراضات و حتی حمایت مالی از فعالیت‌های جنایتکارانه از سوی دشمنان آمریکا، تهدید‌های مهم این کشور در قرن ۲۱ محسوب می‌شوند. در بخشی از این گزارش آمده است، دشمنان از شبکه‌های پیچیده اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی برای هدف قرار دادن تأسیسات نظامی و اهداف مرتبط با نیرو‌های دوست، از جمله سازمان‌های بخش خصوصی و زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده می‌کنند. در بخش دیگر این گزارش آمده است، افزایش دسترسی به فضای مجازی، توانایی‌های فضایی و سلاح‌های کشتار جمعی به طور چشمگیری خطر عملیات دشمن را در آمریکا افزایش می‌دهد. راهبرد ارتش آمریکا نیز شامل این فرضیه اصلی است که دشمنان آمریکا تاسیسات داخل و خارج از کشور را با استفاده از روش‌های متعارف و غیرمتعارف از جمله حملات سایبری، دامن زدن به اعتراضات و جنایات تحت حملات خود قرار می‌دهند.

پیام هکر‌ها به دولت آمریکا
برخی تحلیلگران آمریکایی تاکید کرده‌اند که حملات هکرها، صرفا نمایش قدرت نبوده و ممکن است در جریان این حملات، بسیاری از اطلاعات محرمانه و حتی اطلاعات شخصی مربوط به شهروندان آمریکایی به سرقت رفته باشد. این قاعده درخصوص نهاد‌های امنیتی و وزارتخانه‌های آمریکا (خصوصا وزارت کشور، امور خارجه و پنتاگون) بیشتر صادق است. با این حال، به نظر می‌رسد مقامات دو حزب دموکرات و جمهوریخواه و رسانه‌های وابسته به آنها، هرگز قصد ندارند درخصوص ابعاد عملیات سایبری گسترده اخیر، اطلاعاتی را به بیرون درز دهند. با این حال، شواهد موجود نشان‌دهنده گسترده بودن ابعاد و دامنه حملات سایبری به آمریکاست. حملاتی که ممکن است در آینده‌های نزدیک و دور نیز علیه این اهداف و حتی اهداف دیگر، تکرار شود. در هر حال، هکر‌ها جشن خداحافظی دوستانه‌ای را برای ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و همراهانش برگزار نکرده‌اند.

منبع: جام جم 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۳۰ آذر ۱۳۹۹
این هم یک سیلی بادآورده بصورت استکبار!