به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا عزیزی، دبیر شورایعالی نظام پرستاری و معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری کشور در برنامه تلویزیونی طلوع با اشاره به اینکه پرستاری در سه مقوله اصلی و عنصر کلیدی تعریف میشود، اظهار کرد: اول بحث دانش و علم آموری، دوم مهارت و هنر پرستاری و سومی بحث محبت و مسائل اخلاقی است؛ پرستار بعد از علم آموزی در کنار تجربهای که کسب میکند محبتش را بر بالین بیماری نمایش میدهد.
او ادامه داد: بیش از یکصد سال است که پرستاری آکادمیک داریم و روز به روز شاهد تحول در این زمینه هستیم و در کنار این مسائل باید تغییرات قانونی را هم مدنظر داشته باشیم و این تغییرات را اعمال کنیم.
عزیزی با اشاره به اینکه از سال ۸۶ چند قانون را در مجلس بردیم و تصویب کردیم، گفت: موضوع تعرفه گذاری خدمات پرستاری روی زمین مانده است و این در حالی است که متناسب با شرایط روز نظام سلامت وپرداخت مصوبه آن در نظر گرفته شده است، اما بعد از ۱۳ سال اراده جدی برای اجرای آن نیست.
دبیر شورایعالی نظام پرستاری با اشاره به اینکه نظام پرداخت در نظام سلامت موضوعی چالشی است، بیان کرد: نظام پرداخت ما فی فور سرویس است یعنی به ازای خدمات تعرفه و دستمزد داریم و اعتقاد داریم اگر نظام فی فور سرویس خوب است باید برای همه گروهها در نظر گرفته شود، هرچند که بستههای خدمتی هم تعریف کردند و یکی از اصلیترین مطالبات پرستاری است.
او با بیان اینکه یک دهه از اجرای قانون ارتقای بهره وری میگذرد، گفت: ۸۰ درصد از کارکنان بخش پرستاری را بانوان تشکیل میدهند و آنها برای موضوع مشمول شدن در قانون مشاغل سختو بازنشستگی پیش از موعد خیلی پیگیر هستند و حتی با ورودی که آقایان به این حرفه داشتند همکاران به سمت دو یا سه جا کار حرکت میکنند.
عزیزی با اشاره به چالشهای استخدامی بیان کرد: از جامعه ۲۵۰ هزار نفری پرستاری کشور حدود ۱۴۰ هزار نفر در این ابام کرونا مشغول خدمت بودند و فاصله با حداقل استانداردها زیاد است. به طور استاندارد یه ازای هر تخت ۲.۵ پرستار داریم، اما امروز کمتر از یک پرستار به ازای هر تخت داریم و میطلبد تا باب جدیدی باز کنیم.
دبیر شورایعالی نظام پرستاری با بیان اینکه سالانه باید ۱۰ هزار پرستار جذب میشد، اما از ۹۵ به بعد استخدامی نداشتیم، تصریح کرد: سال گذشته هم بیش از ۴ هزار نیرو تزریق شد که اتفاق خصی نیفتاد؛ مسئولان ارشد در مجموعه دولت باید مجوز استخدام کادر بهداشت و درمان دادند چراکه این موضوع باعث میشود بحران پاندمیک کرونا با نیروی با انگیزه طی کنیم.
او با تاکید بر اینکه پرستاری جزو مشاغل سخت محسوب شده است، گفت: ادعاداریم همکاران در شیفتهای ۲۴ ساعته با سختی فراوانی همراه هستند و همین کمبود باعث تاثیر در بازنشستگی میشود.
عزیزی با اشاره به اینکه پرستاری عمدتا به بیمارستان و درمان معطوف میشود، گفت:، اما این حرفه در پیگیری و بازتوانی نقش آفرینی خواهد داشت؛ در نظام پرستاری به عنوان سازمان مردم نهاد در نظام سلامت معتقدیم نقشها اجرا شود تا به علم مراقبت بیشتر رسیدگی کنیم البته نیاز به فضاسازی داریم و البته رسانه ملی امسال ویژه ورود کرد.
او تاکید کرد: در طول دوران کرونا حدود ۱۰۰ شهید خدمت داشتیم که ۹۰ درصد آنها جزو شهیدان قرار نگرفته اند و شرایط آنها در حال بررسی است.
انتهای پیام/