سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شخصیت شهید فخری زاده اظهار کرد: شهید محسن فخری زاده از دانشمندان پدافندی کشور بود که در حوزههای پدافند غیرعامل فعالیت داشت.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: مسئولیت شهید فخری زاده به عنوان مسئول سازمان سپند، پژوهشهای نوین در برابر تهدیدات نوین بود.
بیشتر بخوانید
او گفت: با توجه به اینکه ما در سازمان پدافند غیرعامل بخشی از این تهدیدات مانند تهدیدات هستهای، بیولوژیک، زیستی، شیمیایی، لیزر و سایبری را پوشش میدهیم، مدت زیادی بود که شهید فخری زاده در این حوزه تلاشهای تخصصی، پژوهشی و تحقیقاتی انجام میدادند.
سردار جلالی ادامه داد: تحقیقات شهید فخریزاده از جنس تحقیقات راهبردی، تحقیقات عملی و تحقیقات فنی و صنعتی بود که منجر به ساخت تجهیزات پدافندی میشد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور بیان کرد: میتوان گفت بیشتر نیازمندیهای پدافندی ما در این حوزه، در مجموعه شهید فخریزاده طراحی و تولید میشد.
سردار جلالی بیان کرد: نقش دوم شهید فخری زاده ایفای نقش عمل کلی احتیاط برای سازمان پدافند غیرعامل بود و به عنوان مثال زمانی که در حوزه پدافند هستهای مانور داشتیم، از ظرفیتهای تخصصی پدافند هستهای مانند اورژانس تخصصی حوزه هستهای و بخش پزشکی نوین که زیرمجموعه خودش بود را دنبال میکرد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: ما پزشکان، پرستاران و متخصصان درمانی در حوزه مسمومیتهای هستهای را توسط تیمهای شهید فخریزاده آموزش میدادیم.
او درباره نقش شهید فخریزاده در حوزه پدافند شیمیایی گفت: در ساخت ماسکها، کیتهای تشخیص اندازه گیری و آوردن ظرفیتهای رفع آلودگی نقش به سزایی داشتند و در موضوع کرونا هم موفق به ساخت مواد رفع آلودگی غیر الکلی شدند که موجب آلودگی محیط زیست نشود که این موضوع میتوانست به توسعه رفع آلودگی دربرابر هر نوع حادثه که ممکن است رخ دهد کمک کند.
سردار جلالی بیان کرد: در حوزه پدافند شیمیایی هم آزمایشگاه مرجع بین المللی در مجموعه داریم و این موضوع در تشخیص آلودگیهای شیمیایی و مسمومیتها بسیار ارزشمند است که در مجموعه شهید فخری زاده فعال بود.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: در حوزه بیولوژیک، ساخت کیتهای تخصصی و بستههای تشخیصی درمانی حوزه بیولوژیک را شهید فخری زاده ساخت و در اختیار ما قرار داد و ما هم در اختیار استانها قرار دادیم.
او ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا تلاشهای متعددی را مجموعه شهید فخری زاده انجام دادند و در اسفند ماه موفق به ساخت اولین کیت تشخیصی داخلی کشور شدند. اوایل سال ۹۹ دارای کیت تشخیصی بیماری کرونا بودیم که بسیار ارزشمند بود.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: همزمان با این کار، مجموعه شهید فخری زاده شروع به ساخت واکسن کرد و هماهنگی بین مجموعه سپند و مجموعه رازی کرج انجام شد و پروژه ساخت واکسن کرونا هم شروع شد.
او با بیان اینکه مراحل ساخت واکسن کرونا بسیار سخت و پیچیده است گفت: تلاشهای شهید فخریزاده و مجموعهشان به ثمر رسید و به تعبیری میتوان گفت که همزمان با دیگر قدرتهای جهانی، در حوزه ساخت واکسن اقدام کردهایم.
سردار جلالی بیان کرد: امیدوارم که جوانان بسیار نخبه و باسواد این مجموعه راه این شهید را ادامه دهند و در آیندهای نزدیک فخریزادههای بسیار زیادی را به جامعه علمی کشور تقدیم کنیم.
انتهای پیام/