تذکر یکی از نمایندگان مجلس درباره قرارگیری ردیف بودجه برای اجرای سند ۲۰۳۰، واکنش‌های مختلفی را در پی داشته است.

به گزارش  خبرنگار  مجلس گروه  سیاسی  باشگاه  خبرنگاران  جوان، این هفته یکی از نمایندگان پارلمان در میانه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری، تذکری خارج از متن دستور، اما پر حاشیه داد.

حجت‌الاسلام محمدتقی نقدعلی نماینده خمینی‌شهر در صحن علنی یکشنبه با خواندن چند بیت شعر در انتقاد از عملکرد دولت و رئیس جمهور، از جایش بلند شد و خطاب به مردم گفت که «ملت ایران! بدانید هنوز آقای روحانی دست از سند ۲۰۳۰ بر نداشته است! صفحه ۴۵۳ لایحه بودجه تقدیمی در بخش ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت عنوانی با نام مشارکت فعال در اجرای برنامه‌ها و تعهدات جهانی به ویژه اهداف توسعه پایدار و آموزش سند ۲۰۳۰ در نظر گرفته شده است.»

بررسی‌ها حکایت می‌کنند که در صفحه ۴۵۳ جلد دوم از «مبانی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برنامه سالانه دستگاه‌های اجرایی بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور»،  ۲ بند با عنوان «مشارکت فعال در اجرای برنامه‌ها و تعهدات جهانی به ویژه اهداف توسعه پایدار و آموزش ۲۰۳۰»  و «مشارکت فعال با سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای» آورده شده است.

سند ۲۰۳۰ و بودجه ۱۴۰۰؛ واکنش‌ها به یک تذکر

سند ۲۰۳۰  چیست؟

سند ۲۰۳۰ یک دستور کار توسعه پایدار است که سال ۲۰۱۵ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد. علاوه بر سه سند رسمی، بخشی از ۲۰۳۰ رویه‌هایی اجرایی دارد که الگو‌های توسعه در کشور‌های در حال توسعه را با اهداف و محور‌هایی پیگیری می‌کند. سند اول ۲۰۳۰ سپتامبر ۲۰۱۵ (شهریور ۱۳۹۴)، دومین سند آبان ماه ۱۳۹۴ و سند سوم آن آذر ۱۳۹۵ مصوب شد که خبر‌ها نشان می‌دهد  نامه جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور برای اجرای سند از طریق ایجاد ساختار ملی اجرایی ۲۰۳۰ در شهریور ماه ۱۳۹۵ ابلاغ شده است.

آموزش و پرورش از دستگاه‌های مجری چنین اسنادی است.
بر اساس گزارش اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس، سند یاد شده جنبه‌های پنهانی دارد که نتیجه اجرایی شدن آن، وابستگی اقتصادی، سیاسی و علمی و فرهنگی کشور‌های در حال توسعه بدون تحقق عینی و ملموس اهداف وعده داده شده است.

رهبر انقلاب سند ۲۰۳۰ را انحرافی خواند

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در دیدار با فرهنگیان نسبت به پذیرش سند ۲۰۳۰ انتقاد و بیان کردند که «این سند و امثال آن، مواردی نیستند که جمهوری اسلامی ایران تسلیم آن‌ها شود و امضای این سند و اجرای بی‌سروصدای آن قطعاً مجاز نیست و به دستگاه‌های مسئول نیز اعلام شده است.»

رهبر انقلاب همچنین در سال ۹۷ این سند را «انحرافی» عنوان کردند و گفتند که «شنیده‌ام در بخش‌های مختلفی، اجزای سند ۲۰۳۰ در حال تحقق یافتن است.»

سند ۲۰۳۰ و بودجه ۱۴۰۰؛ واکنش‌ها به یک تذکر

وزیر آموزش‌و‌پرورش از قرارگیری ردیف بودجه اظهار بی‌اطلاعی کرد

این اتفاق که در رسانه‌ها بازتاب بسیاری داشته است، با واکنش مسئولان اجرایی همراه بود، روز گذشته محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش‌و‌پرورش از این مسئله اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت «وزارتخانه او پیاپی اعلام کرده که هیچ نسبتی با سند ۲۰۳۰ ندارد.» به گفته وزیر آموزش‌و‌پرورش، طرح این مسئله در لایحه یک خطا بوده و بلافاصله سازمان برنامه ‌و ‌بودجه در نسخه کاغذی لایحه بودجه ۱۴۰۰ اصلاح لازم را انجام داده است، بر این اساس قرار شد در نسخه الکترونیکی هم اشتباه بر طرف شود.

حاجی میرزایی افزود که «در ردیف‌های بودجه هیچ چیزی درباره سند ۲۰۳۰ نیامده و قطعاً نخواهد آمد. آن چیزی که به آن استناد می‌کنند، یک متن مربوط به برنامه است، نه بودجه، که آن هم به برنامه ششم، مرتبط با سال‌های قبل باز می‌گردد؛ ظاهراً نسخه اشتباه را گذاشتند.»

او همچنین در بخشی از اظهاراتش وعده پیگیری اتفاق را داد و بیان کرد که در صورت عمدی بودن موضوع، با خاطیان برخورد خواهد شد.

واکنش سازمان برنامه و بودجه به تذکر نماینده پارلمان

مرکز اطلاع رسانی، روابط عمومی و اموربین‌الملل سازمان برنامه و بودجه کشور هم عصر دیروز نسبت به تذکر نماینده خمینی‌شهر اطلاعیه داد، متولی ارائه لایحه بودجه سالانه تأکید کرد که در هیچ‌یک از برنامه‌های اجرایی و خروجی‌های ذیل ردیف‌های هزینه‌ای وزارت آموزش‌وپرورش، اعتباری برای اجرای اهداف توسعه پایدار و سند ٢٠٣٠ منظور نشده است.


بیشتر بخوانید


سازمان برنامه و بودجه افزوده است که در جلد دوم گزارش «مبانی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و برنامه سالانه دستگاه‌های اجرایی بودجه ١۴٠٠ کل کشور» که برش و بازتابی از برنامه ششم توسعه است، توسعه پایدار و سند ٢٠٣٠ که صرفاً به زمان تدوین اسناد تفصیلی برنامه ششم توسعه در سال ١٣٩۵ برمی‌گردد، به موضوع یاد شده با مضمون «مشارکت فعال در اجرای برنامه‌ها و تعهدات جهانی به ویژه اهداف توسعه پایدار و آموزش ٢٠٣٠» اشاره شده است.

همچنین این سازمان یادآور شده که موضوع مذکور در نسخه‌های فیزیکی و فایل موجود در وب سایت سازمان برنامه و بودجه کشور اصلاح شده است.

حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات مجلس در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان از نتیجه نشست کمیسیون خود خبر داد و تصریح کرد که «بند مربوط به اجرای سند ۲۰۳۰ در لایحه بودجه ۱۴۰۰ حذف و  موارد مصوب به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ ارائه شد.»

او تأکید کرد که «کمیسیون آموزش با ورود به این موضوع، اجازه بروز برخی رفتار‌های غرب‌زده در سیستم آموزشی کشور را نخواهد داد.»

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات مجلس همچنین تصریح کرد که بر اساس مصوبه کمیسیون بنا شد برای مشخص شدن نتیجه، کمیته آموزش و پرورش این کمیسیون پیگیر بررسی وجود بندی درباره تخصیص بودجه برای اجرای سند ۲۰۳۰ در لایحه بودجه باشد.

گزارش از ابراهیم اسدی بیدمشکی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۰۳ دی ۱۳۹۹
چقدر دانش آموز قربانی تجاوز جنسی میشند چرا هر چیزی که از غرب می آید می گوید انحراف چیزهای خوبشا بردارید اونی که میگید انحراف می توانید اصلاح کنید
Germany
ناشناس
۱۹:۳۶ ۰۲ دی ۱۳۹۹
لعنت به ۲۰۳۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۱:۵۰ ۰۲ دی ۱۳۹۹
خدایا، چرا این دولت این همه .... است؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۳۷ ۰۲ دی ۱۳۹۹
خدا لعنت کنه غربگداها و منافقان را که فقط بفکر مادیات هستند
آخرین اخبار