اگر فکر می‌کنید که در زندگی خود شکست خورده‌اید، با این راه‌ها احساس شکست را کنار بگذارید.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، دستیابی به خواسته‌های بیشتر و همچنین احساس شکست دو حس مشترک بین همه انسان‌ها است. کار‌های ما همیشه طبق نقشه پیش نخواهند رفت و همین مسأله باعث می‌شود که بیشتر احساس شکست و همچنین زمین خوردن داشته باشیم.

این احساسات که هر انسانی بالاخره در قسمتی از زندگی خود آن را تجربه می‌کند، اما خبر خوب این است که روش‌های مبتنی بر علم برای کمک به پس گرفتن نیروی زندگی وجود دارند. بدون ضرر کردن نمی‌توان به طور مداوم برنده بود و نحوه واکنش ما در برابر شکست همان چیزی است که ما را تعریف می‌کند.

ممکن است بهانه‌های زیادی از جمله عادت‌های بد یا حتی سر و کله زدن با رئیستان در محل کار از جمله عواملی باشند که باعث می‌شوند شما احساس بی‌انگیزگی و شکست داشته باشید و حتی احتمال دارد باعث شوند که تصور کنید یک کار بسیار سخت را بدون دستمزد انجام می‌دهید و نسبت به ادامه کار خود بی‌انگیزه شوید.

احساس شکست تقصیر شما نیست

تحقیقات نشان می‌دهند که احساس شکست تقصیر خود فرد نیست و در این تحقیقات احساس ریشه‌دار بودن شکست تأیید شده است. به عنوان مثال، مطالعات روی گونه‌های حیوانی با سلسله مراتب سلطه نشان داد که پس از شکست در جنگ‌هایی که منجر به کشته شدن طعمه نمی‌شود، علائم افسردگی در حیوان بازنده دیده می‌شود. همچنین مطالعات دیگر نشان می‌دهد که شکست و احساس به دام افتادن با افسردی و اضطراب همراه است و این مسائل، متأسفانه برای انسان هم اتفاق می‌افتد.

۹ راه برای خارج شدن از احساس شکست در زندگی

این تحقیقات علاوه بر این، نشان می‌دهد که ناراحتی ناشی از شکست روی افراد فقیر بیشتر اثر می‌گذارد و در مطالعه‌ای که در مناطق محروم انگلستان انجام شد، بیش از نیمی از مردم احساس شکست می‌کردند و برخی هم احساس موفقیت می‌کردند.

تحقیقات در این زمینه ارتباط با اضطراب و افسردگی را ثابت کرد و نشان داد که این احساس، سلامت روان کسانی را که در مناطق فقیرنشین زندگی می‌کنند، مختل می‌کند. ارتباط واضحی که بین محل زندگی و احساس شما ایجاد می‌شود دلسردکننده است، زیرا روشن می‌کند که برخی از جمعیت‌ها به طور طبیعی، بیشتر از دیگران در معرض رنج هستند.


بیشتر بخوانید


۹ راه برای خارج شدن از احساس شکست در زندگی

خبر خوب این است که راه حل‌های خوبی برای افسردگی وجود دارد که یک فرد می‌تواند به جنگ با افسردگی برود و این احساسات وحشتناک را کنار بگذارد. برخی از آن‌ها می‌توانند حال انسان را سریعا خوب کنند، در حالی که برخی دیگر ظرف نهایت چند هفته به شما کمک خواهند کرد.

در ادامه، این ۹ روش را مطالعه کنید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن انرژی خود را بازیابی کنید.

مواردی را که به خاطر آن‌ها شکرگزار هستید، بنویسید

روزی یکبار، سه دقیقه وقت بگذارید تا دو مورد از چیز‌هایی که به خاطر آن‌ها شکرگزار هستید، در دفتری بنویسید. این کار ممکن است کاری کودکانه به نظر برسد، اما از نظر علمی مفید بودن سرمایه‌گذاری در یک دفتر شکرگزاری اثبات شده است. یادداشت برداری از موارد خوب زندگی باعث می‌شود که بیشتر قدر آن‌ها را بدانیم و این نوع تفکر مثبت به مغز شما نیز کمک می‌کند تا الگو‌ها را برای خودتان تغییر دهید.

۹ راه برای خارج شدن از احساس شکست در زندگی

بر اساس مطالعه‌ای که در برکلی انجام شده است، دانش‌آموزانی که نامه تشکر به هم‌سن‌های خود نوشته‌اند، از لحاظ روانی در هفته‌های بعد از نوشتن نامه، به شرایط خیلی خوبی رسیده‌اند. این مسأله نشان می‌دهد که شکرگزار بودن و نوشتن آن نه تنها برای افراد سالم، بلکه برای کسانی که نگرانی‌های زیادی هم دارند، بسیار مفید است.

استراحت منظم داشته باشید

زمانی که خیلی سخت کار می‌کنید، گاهی اوقات می‌تواند احساس خوبی داشته باشد، زیرا محدودیت‌های خود را افزایش داده‌اید. با این وجود، باید در نظر داشته باشید که نمی‌توانید بدون وقفه کار کنید. انرژی شما محدود است و مطالعاتی نیز در اثبات این امر انجام شده است.

۹ راه برای خارج شدن از احساس شکست در زندگی

طبق تحقیقات متعدد، استراحت کردن می‌تواند برای شما و کارتان بسیار مفید باشد. نشان داده شده است که استراحت‌های کوچک، وقفه زمانی برای صرف ناهار و وققه‌های طولانی‌تر بر بهره‌وری تأثیر مثبتی دارند. با استراحت منظم، می‌توانید عملکرد خود را بالا ببرید.

برای خودتان یک استاد پیدا کنید

هر مسأله‌ای را که پشت سر می‌گذارید، قبل از شما توسط شخصی تجربه شده است. بنابراین، از آن فرد یاد بگیرید. داشتن یک مربی استرس را کاهش می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا هم به طور عملی نحوه کنترل شرایط را درک کنید و هم از نظر احساسی همه چیز را در نظر بگیرید. این مسأله همچنین می‌تواند این احساس را در شما ایجاد کند که تنها نیستید.

۹ راه برای خارج شدن از احساس شکست در زندگی

به ذهن خود آرامش تزریق کنید

این روز‌ها مدیتیشن و یوگا و تمرین‌های افزایش تمرکز از هر راهی مانند برنامه‌های تلفن همراه و کتاب در دسترس همه قرار دارد.

این تمرین‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا بتوانید ذهن خود را در لحظه متمرکز کنید و به بهترین شکل ممکن انرژی خود را کنترل کنید. مطالعات بی‌شماری ثابت کرده است که تنفس به ایجاد انعطاف‌پذیری کمک می‌کند و فقط با تنفس آرام و عمیق، بدن ما می‌داند چه زمانی باید وارد حالت آرامش شود. ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که احساس سرخوردگی می‌کنیم. ما بیش از حد، کار داریم و گاهی اوقات، در موقعیتی هستیم که سریعا به ما امکان حل مشکل موجود را نمی‌دهد.

۹ راه برای خارج شدن از احساس شکست در زندگی

بیشتر با خودتان صحبت کنید

افکار و باور‌های ما گاهی اوقات دلسردکننده هستند. بسیاری از افراد تمایل دارند که به اتفاقات با دید منفی نگاه کنند، این یعنی ما بیش از احساسات مثبت و خنثی مستعد مشاهده افکار و احساسات منفی هستیم. این همان جایی است که صحبت کردن با خود می‌شود.

استفاده از گفت‌وگو با خود برای تجزیه و تحلیل اینکه آیا درکتان به شما کمک می‌کند یا خیر و اینکه آیا نمایشی دقیق از واقعیت است، می‌تواند به شما در درک این نکته کمک کند که ممکن است همه چیز آنقدر که تصور می‌کنید بد نباشد.

۹ راه برای خارج شدن از احساس شکست در زندگی

مهربان بودن با خود یک عادت خوب است. برخی از ما گاهی اوقات اصل دلسوزی برای خود را فراموش می‌کنیم، اما باید به این مسأله بیشتر روی آوریم.


بیشتر بخوانید


خودتان را آموزش دهید

برای هر یک از موانع زندگی که در حال حاضر با آن روبه‌رو هستید، پاسخی وجود دارد که شخص دیگری قبلا به آن فکر کرده است. موتور‌های جستجو از جمله گوگل می‌تواند به شما کمک کند تا روش‌های اثبات شده‌ای برای مقابله با آنچه شما را آزار می‌دهد، پیدا کنید. به خودتان آموزش دهید و یاد بگیرید چه چیزی می‌تواند برای شما مفید باشد و همیشه به ذهن خود بسپارید که دانش در واقع قدرت انسان است.

درباره آنچه اتفاق می‌افتد، وسواس نداشته باشید

یکی از روش‌های اثبات شده برای کمک به تیم‌های ورزشی در ادامه مسیر خود، فکر نکردن به آینده و گیر نکردن بازیکنان تیم در گذشته است. وسواس در مورد آنچه پیش از این اتفاق افتاده، بی فایده است و در بدترین حالت فقط می‌تواند به سلامت روحی و روانی شما آسیب برساند.

ما باید شرایط را آن گونه که هست بپذیریم. یعنی شما باید آنچه را که اتفاق افتاده است، بپذیرید و در عوض به این فکر کنید که برای حرکت به جلو چه کاری باید انجام دهید.

۹ راه برای خارج شدن از احساس شکست در زندگی

برای زندگی خود چشم‌اندازی ایجاد کنید

روش دیگر برای مقابله با مشکلات روزمره این است که مانند یک سازمان فکر کنید و چشم‌انداز زندگی خود را ایجاد کنید. وقتی اهداف و مقصود خود را می‌فهمید، خودتان را برای برخی از مشکلات موجود اذیت نمی‌کنید.

درک چشم انداز و اجرای آن در زندگی روزمره برای حفظ تعادل ضروری است.

۹ راه برای خارج شدن از احساس شکست در زندگی

سالم بمانید: ورزش کنید و غذای خوب بخورید

لازم نیست برای سلامتی خود، در دوی ماراتن شرکت کنید. پیاده‌روی یا انجام هر فعالیت بدنی دیگری که از آن لذت می‌برید، می‌تواند به پیش بردن اوضاع و از نظر جسمی و احساسی به شما کمک کند. ورزش کردن می‌تواند به شما کمک کند تا بر افسردگی غلبه کنید و سلامت روان خود را بهبود ببخشید. همچنین به شما امکان می‌دهد در بعضی موارد احساس خود را کنترل کنید و این یک ابزار قدرتمند برای کسی است که احساس شکست می‌کند.

تغذیه سالم و هیدراته نگه داشتن بدن نیز کمک زیادی به سلامت جسمانی و روانی می‌کند. بیش از ۷ ساعت خوابیدن در هر شب برای بهبود سلامت جسمی و روحی شما بسیار مفید است.

۹ راه برای خارج شدن از احساس شکست در زندگی

در انتها باید به این نکته اشاره کرد که گاهی احساس شکست در زندگی عادی است. همه ما در طول زندگی خود مبارزات و چالش‌های منحصر به فرد خود را داریم. نکته مهم این است که شما یاد بگیرید چگونه در زندگی خود با این موانع روبه‌رو شوید. هر زمان که احساس شکست در زندگی می‌کنید، می‌توانید با این ۹ روش برای به دست آوردن قدرت و کنترل دوباره زندگی خود، مسیر را از نو طی کنید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
من ارشدمم خوندم. احساس شکست میکنم چون من واقعا به زور تو این زمینه تحصیل کردم از طرفی هیچ کاری هم برای رشته تحصیلیم نیس و عمرم انگار تباه شد چون نه بدرد دنیام خورد نه آخرت.ازدواجم نکردم و واقعا نمیدونم آینده رو چطور میخوام بسازم.
Iran (Islamic Republic of)
نا شناس
۰۶:۵۶ ۰۴ دی ۱۳۹۹
سلام، بعضی اوقات طرف مقابل انسان اشتباه فکر می کند و منفی گرا است ، هرچیز منفی راکه می بیند همان راه در پیش می گیرد و آدم هر چه سعی می کنی و بهش کمک می کنی که اشتباهاتش را جبران کند، باز بعد از مدتی دوباره همان اشتباه را تکرار می کند، وبه هیچ صراطی هم مستقیم نیست؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۶ ۰۴ دی ۱۳۹۹
چطور میتونم احساس شکست نکنم در حالی که به خاطر گرونی تورم و بیکاری احساس میکنم تو این دنیا گیر افتادم و به هر دری میزنم حتی کور سویی هم برام نیست.سنم داره رو به پیری میره و هنوز در به در دنبال یه کار میگردم تا بتونم اولیه ترین نیازامو تهیه کنم ای کاش نبودم
Iran (Islamic Republic of)
ت
۱۹:۵۹ ۰۳ دی ۱۳۹۹
مطالب بسیار خوبی بود اما قدرت جبران وغلبه بر حماقت های گذشته را ندارد زمان خامی وبی تجربی انسان محروم از مشاور خوب و راهنمای تاثیر گذار خرابیهایی ببار می آورد که یک عمر باید تا جبران کند شاید زندگی همین آزمایش وخطاها واشتباهات باشد کاش جوانان که هنوز وقت را از دست نداده اند مواظب تصمیم گیری های مهم در زندگی خود باشند قبل از هر پشیمانی که سود نخواهد داشت .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۷ ۰۳ دی ۱۳۹۹
*هر چقدر مدرک گرفتم هیچ فایده ای نداشت
*هر چقدر کتاب درسی و غیر درسی خوندم الآن به هیچ دردم نمی خوره
*چندین سال است سعی می کنم یک کار معمولی حتی با درآمد کم داشته باشم اما فایده نداره
*حداقل تا 4 یا 5 سال آینده هم باید مشغول دانشگاه و سربازی باشم
*استادهای دانشگاه هم به جای اینکه کمی درس بدهند فقط دنبال این هستند که یه جوری ما رو مجبور کنند مقاله بنویسیم
*خانواده هم به من لقب «بی عرضه» اعطا فرموده!
*حتی یک نفر نیست که به حرفم گوش کنه
*چطور احساس شکست نکنم؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۵ ۰۳ دی ۱۳۹۹
حرف های درستی میزنی امازندگی درجریانه بالاخره یه راهی پیدامیشه همین که سلامتی خداروشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۷ ۰۳ دی ۱۳۹۹
پسرخوب برو یه کارفنی یا یک حرفه یادبگیر.
آخرین اخبار