به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، احتمالا میدانید که نوقا مثل برخی از انواع باقلوا یک شیرینی اصالتا ترکی و تبریزی است و شاید در نگاه اول آن را با گز اصفهان اشتباه بگیرید. نوقا که به آن «لوکا» هم گفته میشود، برخلاف گز که بافت خشکی دارد، حالت نرمی دارد و کش میآید. همچنین نوقا بین دو تکه نان میکادو قرار میگیرد و گاهی هم از میوههای استوایی در طرز تهیه شیرینی نوقا استفاده میشود. انواع مختلفی از شیرینی نوقا نیز وجود دارد که شامل نوقای وانیلی، نوقای پسته ای، نوقای آجیلی و نوقای شکلاتی میشود، البته متداولترین نوع آن، نوقا گردویی است. در این مطلب، طرز تهیه شیرینی نوقا ساده و شکلاتی، سوغات محبوب تبریز را برای شما آماده کردهایم. شما میتوانید با یاد گرفتن فوت و فنهای طرز تهیه شیرینی نوقا خانگی یا همان شیرینی لوکای تبریزی، انواع مختلف نوقا از نوقا شکلاتی تا کاراملی و پستهای و گردویی و … را در منزل درست کنید. با ماهمراه باشید.
مواد لازم
شکر: ۴۵۰ گرم
عسل یا شیره: ۱۲۵ گرم
وانیل: ۱/۸ قاشق چایخوری
سفیده تخممرغ: ۲ عدد
مغز فندوق و پسته: ۲۵۰ گرم
گلوکز مایع: ۲۵۰ میلیلیتر
کره: ۷۵ گرم
نان میکادو: ۲ ورق
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه شیرینی نوقا ساده
در یک ظرف مناسب، شکر، گلوکز مایع، عسل یا شیره (هر کدام در دسترس دارید) را به همراه عسل، مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید. مواد را به هم بزنید تا شکر حل شود. اجازه دهید مواد حدود ۵ دقیقه با هم بجوشند.
قالب را آماده کنید. برای این کار، قالب را با کمی روغن مایع یا کره چرب کنید. یک نان میکادو را در قالبتان بگذارید. بهتر است نان به طور کامل در قالب قرار گیرد. قالب را کنار بگذارید.
سفیده تخم مرغ را در یک ظرف مناسب بریزید و با همزن به خوبی مخلوط کنید تا فرم بگیرد. اگر دماسنج دارید، دمای آن را اندازه بگیرید و مطمئن شوید روی ۱۳۰ درجه قرار میگیرد. اگر دماسنج ندارید، یک قطره از موادی را که با هم ترکیب کردهاید، در یک کاسه آب سرد بریزید اگر به سرعت فرم گلولهای گرفت و شکننده شد، مایع آماده است.
قابلمه را از روی حرارت بردارید و قبل از اینکه سرد شود، مواد را به آرامی به سفیده تخم مرغ اضافه کنید. همزمان که در حال اضافه کردن شکر و شیره به سفیده تخم مرغ هستید، با همزن مواد را به هم بزنید. این کار را با همزن انجام دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که شیره کاملا با سفیده تخم مرغ مخلوط و جذب شود.
بعد از مخلوط شدن مواد با هم، کره را اضافه کنید. کره را میتوانید به روش بن ماری (حرارت غیر مستقیم) ذوب کنید یا اینکه از قبل، آن را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد. حالا نوبت به اضافه کردن مغزهاست. به موادی که تا اینجا در قابلمه آماده و مخلوط کردهاید، فندق، پسته، بادام هندی، گردو یا مغز هر دانهای را که دوست دارید، اضافه کنید و کمی به هم بزنید و مخلوط کنید.
کادرک را چرب کنید و با سرعت بالا، مواد را در قالب بریزید و پهن کنید. نان میکادو دوم را روی مواد داخل قالب بگذارید و فشار دهید تا به مواد بچسبد. قالب را در دمای محیط قرار دهید و اجازه دهید خنک شود. بعد از سرد شدن، نوقا را با کاردک یا قیچی، به شکل دلخواه برش بزنید و مصرف کنید.
طرز تهیه شیرینی نوقا شکلاتی
در طرز تهیه شیرینی نوقا شکلاتی، علاوه بر مواد لازم در طرز تهیه شیرینی نوقا، از ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی کاکائو نیز استفاده میشود. اگر میخواهید نوقا شکلاتی داشته باشید، کاکائو یا شکلات را به همراه مواد دیگر در قابلمه بریزید و حرارت دهید.
اضافه کردن شکلات یا کاکائو باید قبل از برداشته شدن ظرف از روی حرارت باشد.
بقیه مراحل را مانند طرز تهیه شیرینی نوقا که در بالا آورده شد، دنبال کنید.
نکته: در تهیه شیرینی نوقا، بهتر است از همزن کاسهای استفاده کنید تا تسلط و سرعت عمل بیشتری داشته باشید.
در شیرینی نوقا گردویی، به جای دیگر مغزها، فقط از گردو استفاده میشود.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/