به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چند وقتی است در فضای مجازی بحث در مورد شستن یا نشستن مرغ قبل از خرد کردن در فروشگاههای مواد پروتئینی بالا گرفته است. بسیاری از مردم از نشستن مرغ قبل از قراردادن در فریزر حس بدی در ذهنشان تداعی میشود و در مقابل برخی صاحبنظران تاکید بر نشستن مرغ تا زمان استفاده را دارند.
در حال حاضر بسیاری از افراد به ویژه مادران در این زمینه سر درگم هستند، زیرا نگران سلامتی اعضای خانواده خود هستند. مرکز مدیریت و پیشگیری بیماری ایالات متحده آمریکا (CDC) در وبگاه رسمی خود نوشته است گوشت مرغ خام ممکن است آلوده به باکتریهای بیماریزایی از قبیل کمپیلوباکتر، سالمونلا و کلستریدیوم باشد.
در صورتی که گوشت مرغ به طور کامل پخته نشود یا اینکه سایر مواد غذایی خام با مرغ خام یا شیرابه آن تماس پیدا کنند، امکان ایجاد بیماری به واسطه این میکروارگانیسمها وجود دارد. برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مرتبط با این باکتریها راهکارهایی از سوی این سازمان پیشنهاد شده است:
بیشتر بخوانید
از تماس موادغذایی با مرغ خام و شیرابه آن جلوگیری شود (قراردادن مرغ در پلاستیکهای ضخیم و سالم در زمان خرید یا قراردادن در یخچال).
شستوشوی دست با آب گرم و صابون حداقل ۲۰ ثانیه قبل و بعد از تماس با مرغ خام.
نشستن مرغخام. زیرا در حین شستوشو قطرات حاوی باکتری در آشپزخانه و سینک شما پخش میشود و امکان آلودهکردن دست یا سایر مواد غذایی بالا میرود.
ابزارهای برش و تخته برش برای مرغ خام از سایر مواد غذایی تفکیک شود.
هیچگاه غذاهای پخته یا محصولات تازه را در محلی که مرغ خام آنجا بوده است قرار ندهید.
پس از تکهتکهکردن مرغ و بستهبندی آن، تمام تجهیزات مورد استفاده را با آب گرم و صابون ضدعفونی کنید (حتیالامکان سعی کنید از اسفنجهای مجزا برای شستوشوی آنها استفاده کنید، زیرا خود اسفنج محل تجمع میکروبهاست. میتوانید آن را برای مدتی در محلول حاوی مایع سفید کننده قرار دهید و سپس خوب بشویید).
در زمان پخت مرغ دقت کنید که قسمتهای داخلی آن کاملا پخته باشند.
اگر در رستوران غذا را صرف میکنید در صورت نپخته بودن بخشهای عمقی درخواست پخت مجدد آن را بدهید.
مرغ پخته را حداکثر تا دو ساعت پس از پخت در یخچال یا فریزر قرار دهید.
در صورتی که مرغ آغشته به لکههای خون یا آلودگیهای دیگر باشد، میتوانید آن را با دستمال تمیز کرده یا به آرامی آن را در یک ظرف پر آب قرار دهید سطح آن را کاملا تمیز و به آهستگی آن را بستهبندی کنید. بعد تمام ظروف، سینک، چاقوها، تخته و ... را با آب گرم و مواد مناسب ضدعفونی کنید. هرگز مرغ خام را زیر شیر آب با فشار بالای آب نگیرید.
منبع: روزنامه جام جم
انتهای پیام/