دادگاه خانواده این هفته میزبان پرونده زوج کم سن و سالی بود که برخلاف اغلب پرونده‌هایی که خانواده‌ها مخالف جدایی فرزندان‌شان هستند این بار والدین سمیرا و حسن آن‌ها را به دادگاه فرستاده بودند تا مهر طلاق پایان دهنده تصمیم اشتباه‌شان باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نیم ساعتی از حضور این زوج ۲۰ و ۲۳ ساله نگذشته بود که منشی یکی از شعبات دادگاه آن‌ها را به داخل شعبه هدایت کرد.

قاضی دادگاه همان طوری که با تلفن همراهش در حال صحبت بود، پرونده آن‌ها را هم بررسی می‌کرد و وقتی تماسش پایان یافت گفت: کدام یک از شما می‌خواهید تعریف کنید که جریان چیست و چرا قصد جدایی دارید؟ ۳ ماه پیش عقد کرده‌اید و حالا طلاق توافقی؟!

سمیرا گفت: جناب قاضی یکسال پیش با حسن آشنا شدم و پس از چند ماه تصمیم به ازدواج گرفتیم، اما وقتی همسرم موضوع را با خانواده‌اش مطرح کرد، آن‌ها عنوان کردند که راضی به ازدواج ما نیستند. پدر و مادر حسن نگاه سنتی به ازدواج دارند و دوست دارند که عروس‌شان را خودشان انتخاب کنند. از طرفی خانواده من هم می‌گفتند تا خانواده حسن به خواستگاری نیایند، حاضر به موافقت نیستند و ما نمی‌توانیم باهم زندگی کنیم. بعد از مدتی که علاقه من و همسرم به هم زیادتر شد و خانواده هایمان را مانع بزرگی در رسیدن به هم می‌دیدیم، حسن از من خواست تا مخفیانه باهم عقد کنیم و خانواده هایمان را مقابل عمل انجام شده قرار دهیم. آنقدر او را دوست داشتم که بدون تعلل پذیرفتم و چند روز بعد هم به دفترخانه‌ای که متعلق به دوست برادر حسن بود، رفتیم و بدون حضور خانواده هایمان عقد کردیم.


بیشتر بخوانید:


وی در ادامه در حالی اشک می‌ریخت، گفت: یک ماه بعد به طور اتفاقی پدرم شناسنامه‌ام را دید و شوکه شد. هنوز تصویر چهره‌اش را نمی‌توانم فراموش کنم. آنقدر حالش بد شد که نمی‌دانست چه بگوید و مجبور شدم ماجرا را برایش تعریف کنم. بعد از چند ساعت هم صدایم کرد و گفت من به تصمیمت احترام می‌گذارم، اما تا زمانی که خانواده حسن موافقت نکنند، من او را به عنوان دامادم قبول نمی‌کنم و در اولین فرصت هم باید از او جدا شوی.

در ادامه قاضی رو به حسن کرد و پرسید: خانواده عروس حق دارند. اما خانواده شما هم متوجه این عقد پنهانی شده‌اند؟

حسن پاسخ داد: بله وقتی پدر سمیرا متوجه موضوع شد، با پدرم تماس گرفت و همه چیز را گفت و پدرم هم تهدیدم کرد که اگر از سمیرا جدا نشوم، از ارث محرومم می‌کند و در خانه‌شان جایی ندارم. جناب قاضی من نمی‌خواهم مقابل خانواده‌ام مقاومت کنم و ترجیح می‌دهم به این ماجرا خاتمه دهم.

سمیرا که از حرف‌های حسن ناراحت شده بود، گفت: چطور آن موقع که عقد نکرده بودیم، می‌گفتی آنقدر دوستت دارم که حاضرم برای رسیدن به تو باهمه حتی خانواده‌ام بجنگم، اما حالا که متوجه شدی اگر با من باشی از ارث محروم می‌شوی، می‌خواهی به زندگی مشترک‌مان خاتمه دهی؟! اصلاً اگر قرار است با پول و مال و اموال قیاس شوم، بهتر است نباشم، اما باید مهریه ۵۰۰ سکه‌ای من را پرداخت کنی و از یک ریال آن هم نمی‌گذرم. من بدون اجازه پدرم پای سفره عقد آمدم و پدرم را نابود کردم. تازه پس از آنکه متوجه ماجرا شد، با احترام به من گفت که اگر خانواده حسن موافق عقدتان باشند، من حرفی ندارم، اما تو خیلی راحت به خاطر محروم نشدن از ارث، من را کنار می‌گذاری! برای خودم متاسفم که گولت را خوردم و زندگی‌ام را خراب کردم.

حسن در جواب سمیرا گفت: قرارمان این نبود که تو از مهریه‌ات سوء استفاده کنی. ما قرار گذاشتیم که به خاطر خانواده هایمان توافقی از هم جدا شویم. من دلم نمی‌خواهد تو را از دست بدهم، اما خودت بهتر می‌دانی که خانواده‌ام من را تحت فشار گذاشته‌اند.

سمیرا گفت: من مهریه‌ام را می‌خواهم و هیچ وقت هم تو را که یک مرد فریبکار و سوء استفاده‌گری، نمی‌بخشم.

قاضی پس از شنیدن حرف‌های این زوج جوان گفت: شما باید تلاش‌تان را بکنید و دوباره با خانواده هایتان صحبت کنید. به نظر می‌رسد که شما همدیگر را دوست دارید و امیدوارم خانواده هایتان هم راضی شوند که شما در کنار هم زندگی کنید. اگر در این فرصت یک ماهه موفق شدید که هیچ وگرنه در جلسه بعد در مورد پرونده‌تان تصمیم می‌گیرم.

امیرحسین صفدری؛ کارشناس حوزه خانواده
متاسفانه الگوبرداری از فرهنگ‌های غلط غربی و بی توجهی به خواسته‌های فرزندان توسط خانواده‌ها اصلی‌ترین دلیل این طلاق زودهنگام بود. این زوج درگیر یک وابستگی عاطفی زودگذر شده و با الگو گرفتن از فرهنگ‌های غلط دست به ازدواج پنهانی زدند. آن‌ها باید می‌دانستند که این کار صد درصد اشتباه است و تقلید از فرهنگی غلط جز رسوایی و ایجاد تشنج روانی برای آن‌ها و خانواده هایشان ثمره‌ای ندارد.

منبع:  ایران

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار