یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت:جبران کسری بودجه از طریق ایجاد بدهی به بانک ها و بانک مرکزی یکی از ریشه های اصلی رشد نقدینگی و افزایش تورم است.

حسن گلمرادی کارشناس مسائل اقتصادی, مدرس دانشگاه و عضو هیات علمی موسسه عالی آموزش بانکداری ایران در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره نقش کسری بودجه بر روی اقتصاد کشور گفت:کسری بودجه به عنوان یکی از مشکلات ساختاری دولت، نقش مهمی در ایجاد و تداوم مشکلات اقتصاد کشور دارد.

وی ادامه داد:ساختار اقتصاد دولتی بزرگ است و افزایش هزینه های جاری  هر سال بیشتر می شود.در سال های اخیر هزینه های کمک معیشتی و یارانه ها نیز به جمع هزینه های جاری افزوده شده است. از طرفی به دلیل عدم رشد متناسب درآمدهای دولتی نظیر رشد پایه های مالیاتی و وابستگی به درآمدهای نفتی این روند افزایش کسری نه تنها کاهش پیدا نکرد, بلکه افزایش یافته است.


بیشتربخوانید


این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد:جبران کسری بودجه از طریق ایجاد بدهی به بانک ها و بانک مرکزی خود یکی از ریشه های اصلی رشد پایه پول و در نتیجه رشد نقدینگی و نهایتا افزایش تورم در کشور است و تا حد زیادی می توان گفت که تورم ساختاری ریشه در کسری بودجه دارد.

گلمرادی در پایان اظهار کرد: علاوه بر این کسری بودجه چنانچه از راه های درست تامین مالی نشود نه تنها باعث ایجاد تورم می شود بلکه از طریق ایجاد بار مالی برای آینده زمینه استمرار تورم را فراهم می کند.برای جبران کسری بودجه که از به وجود آمدن تورم نیز جلوگیری کند,باید سعی کرد با کاهش هزینه و یا افزایش درآمدها کسری ایجاد نشود ولی در صورت که کسری بودجه به وجود آمد, نباید از طریق خلق پول تامین مالی کرد. تامین مالی از طریق فروش اموال دولت و فروش اوراق مالی کمترین اثر تورمی را دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: کسری بودجه ، تورم ، خلق پول
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار