در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان پاسخ داده شد؛

چرا بانک مرکزی مخالف واردات با ارز متقاضی است؟

یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت:واردات با ارز متقاضی چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم باعث افزایش تقاضا برای ارز و در نتیجه افزایش قیمت آن خواهد شد.

حسن گلمرادی کارشناس مسائل اقتصادی و مدرس دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مخالفت بانک مرکزی با "واردات با ارز  متقاضی" اظهار کرد:  واردات بدون انتقال ارز معمولاً به عنوان واردات با ارز متقاضی شناخته می‌شود و به این معنا است که افرادی که نیاز به ارز داخلی ندارند و ارز در خارج از کشور دارند، مجاز هستند کالا وارد کنند و صادرکنندگان هم  می‌توانند از محل تعهد صادراتی، مجوز واردات کالاهای اولویت‌دار را دریافت کنند.

وی ادامه داد: با چنین تمهیداتی از یک طرف واردات کالا تسهیل خواهد شد و از طرف دیگر ممکن است به دلیل محدودیت منابع ارزی سبب افزایش نرخ ارز شود.

گلمرادی  تشریح کرد: اگر وارد کننده ای بخواهد در شرایط فعلی کالایی را وارد کند نیاز به هماهنگی بین دستگاه های مختلف نظیر سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی و نقل و انتقال وجوه از طریق مکانیسم های بانکی نظیر اعتبارات اسنادی و قوانین و مقررات گمرکی است.


بیشتربخوانید


او بیان کرد: واردات با ارز متقاضی عملا نیاز چندانی به هماهنگی با نهادهای ذی ربط ندارد و موجب تسهیل واردات می شود .دلیل مخالفت بانک مرکزی آن است که واردات با ارز متقاضی چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم باعث افزایش تقاضا برای ارز و در نتیجه افزایش قیمت آن خواهد شد.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت:به دلیل این که امکان دور زدن بانک مرکزی وجود دارد همین موضوع زمینه پولشویی، قاچاق و تخلفات ارزی را فراهم می‌کند، بنابراین بانک مرکزی با این سیاست که از طرف برخی وزارتخانه های اقتصادی نظیر صمت حمایت می شود, موافق نیست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار