به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با بیماری کرونا در برنامه نگاه یک، در مورد ستاد «مکتب حاج قاسم سلیمانی»، گفت: وظیفه ما است یاد خاطره و تلاشهای حاج قاسم سلیمانی و شهدای مدافع حرم را گرامی بداریم.
وی ادامه داد: چهره شهید سلیمانی، به عنوان یک چهره نظامی معرفی میشود، اما واقعیت این است که ایشان تفکرات بلند، آینده نگرانه داشت و دیپلماتی بلند پایه و دارای اخلاق عارفانه بود. گاهاً در شورای عالی امنیت ملی تصمیات مهمی را میگرفتند. این نوع بزرگداشتها به خاطر این است که این شهدا باید به عنوان درس و سرمشق باشند. مکتب به یک نوع تفکر و سبکی میگویند که در ابعاد مختلف باشد.
وزیر کشور ادامه داد: ستاد برنامه اش این است که با حداقل حضور و استفاده از فضای مجازی سالگرد شهید سلیمانی برگزار شود.
وی در مورد موضوع واکسن کرونا گفت: موضوع واکسن از ابتدا در برنامه همه کشورها که درگیر کرونا بود. با توجه به گواهی و تایید وزارت بهداشت دو تا سه مورد واکسن ایرانی به مراحل انسانی رسیده است. در دولت و جلسات ستاد مرتب دغدغه تهیه واکسن خارجی را داشته ایم. وزیر بهداشت برای تهیه واکسن کرونا، در قالب سازمان بهداشت جهانی و نیز مذاکره با کشورهای مختلف فعال هستند شاید تا اواخر و یا اواسط دی ماه کارها انجام شود، اما به هرحال با تحریم و مشکل تامین منابع مالی مواجه هستیم.
وزیر کشور تصریح کرد: همیشه تاکید بر این بوده واکسنی در کشور استفاده شود که کمترین ریسک و بیشترین کارآیی را داشته باشد. اینها مسائلی نیست که مورد توجه قرار نگیرد. شاید تا اواخر و یا اواسط دی ماه کارهای خرید واکسن انجام شود.
رحمانی فضلی در پاسخ به این پرسش که چه کار باید کرد که حمایت از تولید در تولید واکسن کرونا و دیگر کالاها تبدیل به رانت نشود، گفت: وزارت بهداشت اولویتها را طبقه بندی کرده است. اولین اولویت برای افراد بالای ۶۰ تا ۶۵ سال است که بیماری زمینهای دارند. ۵۵ درصد فوتیهای ما از همین افراد هم هستند. اولویت بعدی کادر درمان است که دائما با این بیماری درگیر هستند.
وی تصریح کرد: در ابتدای بیماری کرونا ما کیت تشخیص را نداشتیم، اما پس از وارد کردن تعدادی از آنها الان در کشور ساخته میشود و دیگر وارداتی انجام نمیشود. الان به دلیل تعداد کمتر مراجعین روزی حدود ۶۰ تا ۶۵ هزار آزمایش بیماری انجام میشود و با توجه به کاهش مراجعین این تعداد به صد هزار نرسیده است.
فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا با تاکید بر اینکه الان همه دنیا با کرونا درگیر هستند، اظهار کرد: اتفاقا کشورهایی که در زمینه بهداشتی ادعا داشتند الان درگیری و مواجهه بیشتری با این بیماری دارند و تعداد فوتیهای آنها بالا است.
وی افزود: ما در پیک سوم روزانه نزدیک به ۵۰۰ فوتی داشتیم. اما با توجه به فعالیت همه دستگاهها احساس شد که یک هم افزایی و هماهنگی نیاز است که این هم توصیه حکیمانه رهبری بود. مثلا ما تعارض بین امنیت، سلامت و اقتصاد داشتیم که رهبر انقلاب، گفتند در این موضوع سلامت در اهمیت است.
رحمانی فضلی ادامه داد: مثلا یک نماینده مجلس یا فرمانداری خودشان میرفتند و جاده را میبستند که رهبر انقلاب فرمودند که تشخیص مصادیق با وزارت بهداشت باشد.
وی با تاکید بر اینکه ما تا صد هزار ظرفیت تست را در روز داریم، گفت: در آذر ۱۶۰ شهر وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر زرد بودند، اما الان شهر قرمز نداریم، ۱۰۸ شهر نارنجی و ۳۴۰ شهر زرد هستند. در این مدت ۷۵۰۰ مورد فوتی و ۵۰ هزار نفر بستریها کاهش یافته است.
رحمانی فضلی اظهار کرد: همه شهرهای کشور را به سه رنگ نارنجی، قرمز و زرد تقسیم کردیم و مقررات خاص آنها تنظیم شده است و هم اکنون هر استان میداند در شهرهای مختلف خود بنا به وضعیتی که دارد، چه تصمیمی بگیرد. کارها هوشمند، هدفمند و فعال انجام میشود.
وی گفت: حدود ۴ میلیون خودرو در زمان منع تردد رفت و آمد شبانه شناسایی شد که بسیاری از اینها تردد مجاز داشته و راننده تاکسی و اسنپ بودند، اما یک هزار و ۲۶۰ نفر جریمه شدند و در مناطق نارنجی ۸۴۶ هزار خودرو و در شهرهای قرمز ۵۷۳ هزار مورد بوده است. هر کسی جریمه میشود حتما برای وی پیامک ارسال شده است.
وزیر کشور اضافه کرد: از ابتدای طرح محدودیت ها؛ تعداد فوتی هایمان یک سوم و بستری هایمان یک چهارم کاهش یافته است. نیروی انتظامی در این مدت ۳۲۳ هزار و ۵۰۰ نفر نیرو به کار گرفته است و در ۱ هزار و ۹۵۸ نقطه استقرار دارند. یک میلیون و ۴۰۰ هزار خودرو که قصد تردد بین استانی داشتند برگشت داده شد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت گزارش داده است که ۵۱ درصد ابتلا در دورهمیهای خانوادگی و دوستانه صورت میگیرد، افزود: در این مدت ۳۶ درصد تصادفات، ۳۴ درصد فوتیهای تصادفات و ۲۸ درصد مجروحین تصادفات کاهش یافته است.
فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا ضمن تاکید بر اینکه رسانههای معاند به نفع مردم ما و ایران سخن نمیگویند، تصریح کرد: دوستان وزارت بهداشت گفتند که در کشورهای غربی آمارهای فوتیها را واقعی اعلام نمیکنند و افرادی که بیماریهای زمینهای دارند را جزو آمار فوتیها اعلام نمیکنند، اما آمارهای ما روزانه و کاملا صحیح است و به صورت رسمی هم اعلام میشود.
وی با تعبیر اینکه رسانههای معاند حکم واکسن را برای ما دارند و باعث تقویب همبستگی و مقاومت مردم میشودند، ادامه داد: مطمئنا اخبار نادرست و شایعاتی که درباره روند مبارزه با کرونا در کشور مطرح میشود از سوی دشمنان این کشور است و آنها مطمئنا حقیقت نمیگویند. مردم هیچگاه در مقایسه؛ دشمن را به خودی برتری نمیدهند.
رحمانی فضلی در مورد مشکلات حمل و نقل شهری در دوران کرونا گفت: ۳۰ هزار اتوبوس برای حمل و نقل عمومی درون شهری کل کشور لازم داریم که هم اکنون تعداد اتوبوسهای درون شهری کشور ۲۱ هزار مورد است و در ستاد ملی مقابله با کرونا خرید ۵ هزار اتوبوس تصویب شد. برای خرید ۲ هزار واگن مترو از چین قرا رداد بستیم که به تحریم خورد و متاسفانه امکان تحقق این قرارداد محقق نشد.
وی در مورد آخرین اقدامات وزارت کشور در زمینه رفع مشکل حاشیه نشینی افزود: شش جلسه از جلسات شورای اجتماعی کشور در حضور رهبر معظم انقلاب داشتیم و قرار بود دو جلسه دیگر در خدمت ایشان باشیم. در وزارت کشور این جلسات بجز یک ماه اخیر برگزار میشود. همه دادههای مشکلات اجتماعی در مرکز رصد اجتماعی وزارت کشور جمع میشود.
وزیر کشور در مورد موضوع انتخابات در سال ۱۴۰۰ تصریح کرد: باید شرایطی ایجاد کنیم که مردم وقتی پای صندوق رای میروند، سلیقه اجتماعی، سیاسی و فرهنگی خود را آنجا ببیند. دوم اینکه در رقابت و مشارکت موضوع تبلیغات و دعوت مردم در عرصه حضور مطرح است که بخشی از آن برعهده صداوسیماست که برنامههایی عمیق و آگاهی بخش داشته باشد.
وی با اشاره به شناخت گزینه اصلح توسط مردم گفت: شورای نگهبان نیز باید نظارتها را افزایش دهد. نگرانی ما از روز انتخاات در ۲۸ خرداد نیست بلکه بیشترین نگرانی در ۲۰ روز تبلیغات انتخاباتی است.
وزیر کشور تصریح کرد: هم اکنون کرونا عامل تعیین کنندهای جهت مشارکت در انتخابات است. با افزایش تعداد شعبات و روزهای اخذ آرا میتوان مشکل مشارکت مردم در انتخابات را حل کرد. برای تبلیغات انتخابات ۲۰ روز فرصت داریم، نمیدانیم تا ۲۸ خرداد امکان برگزاری تجمعات گسترده داریم یا خیر و این بستگی به شرایط دارد.
رحمانی فضلی گفت: لایحه جامع انتخابات که از سوی دولت به مجلس فرستاده شد، رئیس جمهور وقت زیادی برای تصویب آن قرار دادند و نظرات کارشناسی برای تنظیم آن گرفته شد. ما هم اکنون باید با ۴ قانون ۴ انتخابات را در سال ۱۴۰۰ برگزار کنیم. اگر لایحه جامع انتخابات تصویب شود شاید بتوان برای این دوره از انتخابات مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام/