دادستان عمومی و انقلاب اسلامی تبریز گفت: هرگونه تفکیک، معامله و اقدام به خرید و فروش اراضی کشاورزی جرم بوده و با متخلفان طبق قانون برخورد می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،بابک محبوب علیلو دادستان عمومی و انقلاب اسلامی تبریز گفت:باید توجه داشت که تغییر کاربری اراضی کشاورزی امنیت غذایی را به خطر می‌اندازد و تأمین نیاز‌های معنوی و استفاده از فضای سبز که همه مردم در آن سهیم هستند را دچار مشکل می‌کند.

اوبه تکالیف بخش‌های مختلف قوای سه گانه برای حفظ امنیت غذایی اشاره کردوافزود: مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی تکالیفی برای بخش‌های مختلف در قوای سه گانه تعیین کرده است ،که یکی از این تکالیف بحث کشاورزی و به تبع آن ایجاد امنیت غذایی در جامعه است، چرا که این بخش یکی از پایه‌های اساسی در رسیدن به شعار اقتصاد مقاومتی است و باید در حفظ و احیای آن تلاش کرده و اجازه داده نشود بستر تولید محصولات کشاورزی و دامداری توسط افراد سودجو و فرصت طلب مورد تعرض و تجاوز قرار بگیرد.

او اظهار داشت: بر این اساس قانون گذار در سال ۱۳۷۴ قانونی با عنوان حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی و به دنبال آن آئین نامه اجرایی این قانون را تصویب کرده است که در آن روند برخورد با مجرمان این تخلفات، تعیین و تبیین شده است.

به گفته دادستان عمومی و انقلاب اسلامی تبریز بر اساس ماده ۳ قانون فوق، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی خارج از محدوده شهری جرم محسوب شده و لازم است همکاران جهادکشاورزی و در شهرستان‌ها و بخش‌ها این تخلفات را گزارش کنند که بعد از احراز شرایط با متخلفان برخورد قانونی شود.

محبوب علیلو سیاست کلی دادستانی مرکز آذربایجان شرقی را رسیدگی به این تخلفات بدون نوبت و با دقت کامل در اولین فرصت اعلام کرد و افزود: طبق قانون افرادی که بدون مجوز جهاد کشاورزی اقدام به تغییر کاربری زمین زراعی و باغی کنند، هرگونه ساخت و ساز قلع و قمع شده و اراضی مورد نظر با هزینه خود فرد به حالت زراعی و باغی باز گردانده خواهد شد و یک الی ۳ برابر ارزش زمین مورد سو استفاده شده نیز جریمه پرداخت خواهد کرد.

او یادآور شد: مردم باید توجه داشته باشند که تحت تأثیر برخی منابع و افراد سودجو و فرصت طلب قرار نگیرند و با همکاری با دستگاه‌های دولتی و اجرایی کشور در حفظ و نگهداری محیط زیست خود تلاش کنند.

او ادامه داد: اراضی کشاورزی و محیط زیست علاوه بر تأمین امنیت غذایی، محیطی است که انسان با استفاده از فضای سبز و محیط آن نیاز‌های معنوی خود را تأمین می‌کند و همه انسان‌ها در داشتن چنین فضایی سهیم هستند و نباید در اختیار عده‌ای سود جو و فرصت طلب قرار بگیرد.
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم
۲۳:۱۸ ۰۷ دی ۱۳۹۹
با سلام خدمت دادستان محترم
حرف شما و قانون مورد نظر کاملاً قبول داریم.اما در بعضی از استانهای کشور عزیزمون به دلیل کمبود آب و همچنین بارندگی خیلی از زمین های کشاورزی دیگر قابل کشت نیست حتی کشت دیم که متاسفانه بارندگی خیلی خیلی کم شده.آیا در این مورد باز هم باید بر زراعی بودن آن تاکید کرد یا از روش کاملاً قانونی این زمین های زراعی به مسکونی تغییر کاربری داده شوند؟
با تشکر از شما