به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد مرتضویمقدم رییس دیوان عالی کشور اظهارداشت: آرای صادره محاکم قضایی که به دیوان عالی کشور ارجاع نمی شود و در استانها قطعی میشود، همکاران این دیوان به صورت دورهای و مرتب به استانها رفته و یک هفته در دورترین نقطه قضایی کشور حضور داشته و پروندهها را بررسی میکنند
او افزود: در فرایند آخر این اقدام دیوان عالی کشور اینجانب به عنوان رییس دیوان حضور یافته و مشکلات را جمعبندی کرده و به رییس قوه قضاییه گزارش میدهیم.
رییس دیوان عالی کشور بیان کرد: سفر به سیستان و بلوچستان نیز در راستای همان وظیفه قانون اساسی انجام شده که دیوان عالی کشور ناظر بر افهام تمام دادگاههای سراسر کشور است.
او افزود: آنچه دیوان عالی کشور از این سفر به سیستان و بلوچستان به دست آورده تنظیم و در محضر رییس قوه قضاییه مطرح و پیگیری میشود.
رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به اینکه ظرفیتهای خوبی در استان از جمله بزرگان، سران طوایف و مردم خونگرم، مهربان و با وفا وجود دارد گفت: از این ظرفیتها برای حل و فصل اختلافات و پروندههایی که به نحوی بسیار پیچیده و قامض بوده مانند پروندههای قتل، حداکثر استفاده را کردهایم.
حجت الاسلام علی مصطفوینیا بیان کرد: از ابتدای امسال به لطف خدا و با کمک بزرگان، طوایف و شورای حل اختلاف در ۳۵ پرونده قتل از اولیای دم رضایت گرفته شده است.
او افزود: با این رضایت ها از ایجاد دلهره ها، درگیریها و قصاص و کینهها جلوگیری شده است.
رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان بیان کرد: از تمامی بزرگان و ریش سفیدان و کسانی که در استان جایگاهی در طایفه، قبیله و منطقه خودشان دارند انتظار است که اجازه وقوع چنین حوادثی را ندهند.
او افزود: بررسی بسیاری از پروندههای حوادث نشان می دهد که موضوعات بسیار جزیی و سوء تفاهمها باعث چنین حوادث بزرگی شده است.
مصطفوینیا تصریح کرد: برای گرفتن رضایت اولیای دم ۳۵ پرونده یادشده بزرگان طوایف همکاری خوبی داشتند اما چقدر خوب بود که این وساطت ها و پیگیریها قبل از وقوع این قتل ها انجام می شد.
انتهای پیام/ع